Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαδικασία συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και σχετικά έντυπα


Recommended Posts

@mplek γνώμη μου είναι ότι η αναθεώρηση δεν καταχωρίζεται ως διαφορετική πράξη, γιατί είναι απλά η αναθεώρηση μιας υφιστάμενης πράξης και όχι πράξη. Άρα θα καταχωρούσα την άδεια μου ως πράξη και δίπλα στο πεδίο "πρόσθετα στοιχεία" θα έγραφα "η παρούσα ΟΑ αναθεωρήθει με την υπ αριθμ....ως προς....." και θα το έγραφα και στην τεχνική περιγραφή. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 695
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν το δεις τυπικά αποτελεί και αυτή μια πράξη. Παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου. Είπαμε και στο προηγούμενο ποστ οτι πολλά ζητήματα είναι τελείως συστημικά, άνευ ουσίας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ας κάνουμε λίγο πίσω και ας δούμε την κατάσταση πέρα από τις συστημικές απαιτήσεις ...

Τι ξέρουμε σαν μηχανικοί ως σήμερα ;  Ότι η αναθεώρηση αλλάζει τα στοιχεία που αναθεωρούνται και καταργεί αυτά της αδείας μόνο γι' αυτά τα στοιχεία που αναθεωρούνται. Αυτά που δεν αναθεωρούνται παραμένουν ίδια με τα αρχικά της αδείας. Ακόμη και σαν επίπεδα προϋπολογισμού (για να γίνει κατανοητή η διάκριση) ...

Επομένως, δεν έχει νόημα να περάσει στην ΗΤΚ ιδιοκτησίας μια αναθεώρηση που δεν την αφορά και προφανώς (αν αυτό γίνει) θα περιπλέξει την κατάσταση όταν κάποιος θα αναζητήσει στοιχεία σε αυτή (πχ παλαιότητα για την εφορία). Την αναθεώρηση που έγινε θα την περάσει αυτός που τον αφορά. Αν περιλαμβάνει αναθεώρηση στοιχείων του κοινοχρήστου και αυτός που θα συμπληρώσει την πρώτη ΗΤΚ των κοινοχρήστων. Αν αφορά σε προσθήκη, αυτός που είναι μέσα στην προσθήκη κλπ.

Επομένως για τον μηχανικό το σωστό είναι να μπαίνει πρώτα η αρχική άδεια και μετά διαδοχικά όλες οι πράξεις που αφορούν στην ιδιοκτησία που κάνει την ΗΤΚ. Όπως θα γίνεται και μετά την αρχική της δημιουργία κατά την ενημέρωσή της.

Αν η αναθεώρηση αφορά στην ιδιοκτησία που γίνεται η ΗΤΚ, τότε πρέπει να μπαίνει την πρώτη φορά με τον περιγραφικό τρόπο : " άδεια με αριθμό Α, όπως αναθεωρήθηκε με την αναθεώρηση με αριθμό Β".

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, συνάδελφοι,

έχω να εκδόσω ΗΤΚ για ένα γεωτεμάχιο 5 στρεμμάτων, το οποίο έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο ως δύο μικρότερα τεμάχια, ένα περίπου 1 στρ κι ένα 4 στρ(ο διαχωρισμός αυτός, όπως καταλαβαίνω, έγινε γιατί δεν υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας, παρά μόνο ένα παλιό (20+ ετίας) Ε9, στο οποίο επίσης το γεωτεμάχιο δηλώνεται ως 2 μικρότερα τμήματα (ένα καλλιεργήσιμο κι ένα μη-καλλιεργήσιμο)). Το πρόβλημα μου είναι ότι η ΗΤΚ εκδίδεται άνα ιδοκτησία, εδώ έχουμε 1 γεωτεμάχιο-ιδιοκτησία αλλά 2 ΚΑΕΚ. Σε αυτή την περίπτωση, τί θα έπρεπε να κάνω; Να διορθώσω την κατάσταση στο κτηματολόγιο και στη συνέχεια να προχωρήσω μ'ένα ΚΑΕΚ για ολόκληρο το γεωτεμάχιο;

Επίσης, για το κτηματολογικό φύλλο, πώς ξέρω αν είναι διαθέσιμο; Πρέπει να κάνει αίτηση ο πελάτης μέσω του κτηματολογίου;

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχας, να παρεις κωδικους και να μπαινεις στο ΕΚ χωρις να περιμενεις τι θα σου "πει" ο πελατης.

Εχει δυο ακινητα, στο Ε9 δηλωνει δυο, πληρωσε για δυο ΚΑΕΚ, τιτλο δεν εχει, τα πηγε με χρησικτησια σαν χωριστα γηπεδα...μεχρι τωρα δεν τα εχει συνενωσει, 

Εσυ τι θα αλλαξεις [και γιατί;]

 

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστά Δημήτρη. Συμφωνώ. Έχει δυο γεωτεμάχια (2 αυτοτελή) με δυο διαφορετικά ΚΑΕΚ. Πιθανόν να χωρίζονται από κάποιο δρόμο (επαρχιακό κλπ). Άρα θα πρέπει να κάνει δυο ΗΤΚ αδόμητων. Πριν όμως την ΗΤΚ θα πρέπει να δημιουργήσει και τίτλο από χρησικτησία νομίζω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μιας που είπατε για ΗΤΚ αδομήτου.

Πέρα από τοπογραφικό, τίτλους ιδιοκτησίας, ΚΑΕΚ;

Κάτω από ποιά πράξη τα ανεβάζουμε αυτά στην εφαρμογή;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.