Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαδικασία συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου και σχετικά έντυπα


Recommended Posts

ούτως ή άλλως για να κάνεις τον έλεγχο σου και να εκδόσεις ταυτότητα θα χρειαστούν και οι τίτλοι άρα θα τους έχεις. Υποχρέωση δεν υπάρχει να επισυναπτούν αλλά  καλό θα ήταν για την πληρότητα της πράξης να τους βάλεις. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 695
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 ώρα πριν, oresteskal said:

Καλησπέρα σας συνάδελφοι, ελπίζω να μην έχει επαναληφθεί η ερώτηση. Δεν την εντόπια όσο και να έψαξα.
Διαβάζοντας το σώμα του νόμου δεν βλέπω να απαιτείται ανάρτηση των τίτλων ιδιοκτησίας για την έκδοση ΗΤΚ. Προφανώς, είναι το σωστό να ξέρεις επίσημα ότι το τάδε ακίνητο ανήκει στον πελάτη σου, αλλά έχω προβληματιστεί για το αν απαιτείται, καθώς βλέπω σε άλλα φόρα να το επισημαίνουν.

 Όχι δεν απαιτείται. Από το κτηματολογικό φύλλο φαίνεται ο αριθμός συμβολαίου για να τον συμπληρώσεις στο αντίστοιχο πεδίο της ΗΤ. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Με τα έντυπα του κτηματολογίου που ούτως ή άλλως θα σου δώσουν βλέπεις και τον αριθμό του συμβολαίου και της ΣΟΙ (αν υπάρχει). Οπότε είσαι εντάξει όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό. Αλλά πέρα από την αναγραφή αριθμού πράξης, όχι, δεν απαιτείται να τα αναρτήσεις στο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

21 λεπτά πριν, Doctorbike said:

 Όχι δεν απαιτείται. Από το κτηματολογικό φύλλο φαίνεται ο αριθμός συμβολαίου για να τον συμπληρώσεις στο αντίστοιχο πεδίο της ΗΤ. 

Δεν αναγραφεται πουθενα ο αρ. τιτλου...

μόνο ο αρ. συστασης αναγραφεται.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι επαναλαμβάνεις την διαδικασία με τα στοιχεία του νέου μηχανικού. Αναζήτηση στο μητρώο ανάρτηση εξουσιοδότησης κλπ... Η ΗΤΚ που έχει εκδώσει ο προηγούμενος δε σε αφορά αφού έχει πληρωθεί ο μηχανικός. Αν δεν έχει εκδοθεί παραμένει σε εκκρεμότητα.

Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, desptsouk said:

 

Πιστεύω πως ναι, αρκεί να έχει εξοφληθεί το 30% του προστίμου, αφού σύμφωνα με το manual:

Για δηλώσεις υπαγωγής στον ν. 4178/2013 και ν. 4495/2017, στα «Πρόσθετα στοιχεία» περιγράφεται η κατάσταση της δήλωσης, γίνεται ειδική μνεία για την εξόφληση ποσοστού 30% ή συνόλου του προστίμου και καταχωρίζεται ο ηλεκτρονικός κωδικός της δήλωσης στο σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων

Ενώ παρακάτω λέει:

Στην ίδια καρτέλα συμπληρώνεται ο Στατικός έλεγχος, μόνο για δηλώσεις υπαγωγής στον Ν.4178/2013 ή στον
Ν.4495/2017. Συγκεκριμένα επιλέγεται ο τύπος στατικού ελέγχου (ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α., Τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου, Μελέτη στατικής επάρκειας), το αποτέλεσμα αυτού και η κατάσταση εργασιών, εφόσον προβλέπονται ενισχύσεις από τη Μελέτη Στατικής Επάρκειας (ολοκληρωμένες, εκκρεμείς).

Εκτός αν έχεις δήλωση στον Ν. 4178/2013;

Για τις περιπτώσεις υπαγωγής στον ν.4178/2013, οι οποίες δεν μεταφέρονται στον νέο νόμο αλλά υποχρεούνται βάσει των διατάξεων του νόμου αυτού στη σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας, ο μηχανικός υποχρεούται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών του ν.4178/13 να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων στοιχείων στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η μελέτη στατικής επάρκειας. Για τις περιπτώσεις του ν.4178/13, οι οποίες δεν μεταφέρονται στον ν.4495/17, για τις οποίες καθίσταται υποχρεωτική η σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας από τις διατάξεις όμως του ν.4495/17, η μελέτη στατικής επάρκειας υποβάλλεται κατά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η δήλωση είναι στο Ν.4495/2017 και συγκεκριμένα το παράβολο πληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Το πρόστιμο θα καταβληθεί εφάπαξ, οπότε η μόνη εκκρεμότητα θα είναι η ΜΣΕ που θα ήθελα να υποβληθεί σε δεύτερο χρόνο. Θεωρείς με μια τεχνική έκθεση που να επικαλούμαι το διάστημα της 5ετίας που ορίζει ο νόμος θα μπορέσω να βγάλω και την ΗΤΚ? Ελπίζω βέβαια να μην έχω πρόβλημα με την συμβολαιογράφο!

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.