Μετάβαση στο περιεχόμενο

(Υπο)μηχανικός ΤΕΙ-έναρξη ατομικής επιχείρησης-ΕΦΚΑ-Τ.Ε.Ε.


The_Inspector

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες.

Για την έναρξη της ατομικής επιχείρησης στην εφορία,μου ζητήθηκε και η βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ΕΦΚΑ,δηλαδή Βεβαίωση Υποβολής Απογραφικής Δήλωσης Μη Μισθωτών. Για τους κωδικούς ΚΑΔ που επιλέγω(υποκατηγορίες του 71.12) , μου ζητάει κάποια στιγμή να δηλώσω αν είμαι μέλος του Τ.Ε.Ε. 

Η εγγραφή μου στο νεοσύστατο Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών βρίσκεται σε εξέλιξη. Πατώντας ΝΑΙ,ότι είμαι δηλαδή μέλος του ΤΕΕ, στο τέλος μου ζηταει υποχρεωτικά κλάση ασφάλισης για επικουρικό και εφάπαξ,κάτι που δεν περίμενα και ούτε επιθυμώ. Πατώντας ΟΧΙ, μου λέει οτι για την έναρξη της δραστηριότητας σας θα πρέπει να απευθυνθειτε στην Αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία στην οποία υπάγεστε.

Ποιά υπηρεσία εννοεί? 

Πως προχωράω από εδώ και πέρα?

Υ.Γ. Ως τώρα εργαζόμουν ως μισθωτός Ι.Κ.Α.,απλά στην νέα μου δουλειά με θέλουν με παροχή υπηρεσιών.

 

Link to comment
Share on other sites

@The_Inspector Νομίζω ότι τα μέλη του Μητρώου Πτυχιούχων Μηχανικών δεν γίνονται μέλη ΤΕΕ. Πρέπει να επικοινωνήσεις με την περιφέρεια που ανήκει η έδρα σου ώστε να εγγραφείς όπου απαιτείται.

Edited by Conductor
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν χρειάζεται να γραφτώ κάπου πέρα απο το νεοσυστατο Μητρωο Πτυχιούχων Μηχανικών για τους αποφοίτους ΤΕΙ του ΤΕΕ, δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει με τον ΕΦΚΑ και γιατί μου μπλοκάρει την διαδικασία.

Ποια περιφέρεια εννοείς,?

 

Link to comment
Share on other sites

Εσύ είπες ότι πρόκειται να εγγραφείς στο Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών του ΤΕΕ. Δεν είπα ότι χρειάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι να εγγραφείς στην περιφέρεια για να γίνει η έναρξη επαγγέλματος. Επειδή δεν μπορεί να γίνει η έναρξη, δεν μπορεί να γίνει ούτε η εγγραφή στους μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ. Η περιφέρεια στην οποία ανήκεις καθορίζεται από τον τόπο που βρίσκεσαι. Για παράδειγμα: έδρα στη Ζάκυνθο, άρα περιφέρεια Ιόνιων Νήσων.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας διορθωσε το ''υπομηχανικος'' του τιτλου εκτος αν νιωθεις οντως ''Υπο''....

Για να κανεις εναρξη δεν χρειαζεται να γραφτεις στο ΤΕΕ....απο την αλλη επειδη σαν ειδικοτητα μπορει να χρειαζεσαι τις πλατφορμες του ΤΕΕ τοτε πρεπει να γραφτεις.

Link to comment
Share on other sites

σωστά οι σχολές υπομηχανικών έχουν καταργηθεί εδώ και πάααααρα πολλά χρόνια.

Και μακάρι να υπήρχαν βασικά, γιατί παραδόξως έχουν πιο πολλά δικαιώματα από τους πτυχιούχους μηχανικούς

Link to comment
Share on other sites

Ας το πούμε μηχανικός τεχνολογικής εκπαίδευσης,αποσύρεται το "υπό"...

Ενας συνάδελφος γράφτηκε στο Μητρωο του ΤΕΕ,γι'αυτο το έκανα.

Το θέμα είναι οτι μου μπλοκάρει την διαδικασία με τον ΕΦΚΑ και την βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα που είναι απαραίτητη για την έναρξη στην εφορία όπως μου είπε ο έφορος. Μοιάζει λίγο με την κότα και το αβγό...

 

Link to comment
Share on other sites

Η εγγραφή (ή μη) στο Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών του ΤΕΕ δεν επηρεάζει την έναρξη επαγγέλματος στην εφορία. Στην αρχική σου δημοσίευση έγραψες: "Πατώντας ΟΧΙ, μου λέει ότι για την έναρξη της δραστηριότητας σας θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία στην οποία υπάγεστε.". Επομένως πρέπει να επικοινωνήσεις με την περιφέρεια στην οποία ανήκεις.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνοι,φαντάζομαι ότι δεν έχει σχέση.

Ποια είναι αυτη η περιφερειακη υπηρεσια που αναφέρεται?

Γενικά και αόριστα η περιφέρεια? Η περιφερεια Κ.Μακεδονιας του ΕΦΚΑ? Εχει σχέση με το ΙΚΑ που ήμουνα και θέλουν κάποιο χαρτί απο εκεί?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η Ελλάδα χωρίζεται σε περιφέρειες. Μία εξ αυτών είναι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εξαρτάται από το μέρος που βρίσκεται η έδρα σου. Πού μένεις; Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη, Πάτρα; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.