Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ορισμός "αδόμητου" για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου


Recommended Posts

1 ώρα πριν, LESS said:

με χελπ ντεσκ που μίλησα μου είπαν για αδόμητο. Ομοίως οι συμβολαιογράφοι...

Αφού σε προηγούμενο post αναφέρεις ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή. Πως θα το βάλεις αδόμητο; Άσε που με τον ορισμό περί αδόμητου, που εισήχθη στην σχετική απόφαση περί ΗΤΚ έχουν δημιουργήσει το απόλυτο μπάχαλο και δεν βγαίνει άκρη ακόμη και για τα πραγματικά αδόμητα.

Αν δεν είχαμε την ταυτότητα θα  γνωμάτευες τη νομιμότητα βάσει εγκεκριμένων σχεδίων και βάσει Ο.Α στο κατασκευαστικό στάδιο που θα βρίσκονταν κατά την ημέρα της αυτοψίας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 340
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπάρχει όντως πρόβλημα στο θέμα αυτό με την ΗΤΚ αφού στα πλαίσια της ΗΛΤΑ καταχωρείται το δομημένο περιβάλλον όπως ακριβώς υφίσταται. Ας το πιάσουμε από την αρχή. Καταρχάς στην καταχώρηση οικοπέδου στην επιλογή "αδόμητο", δεν μπορείς να βάλεις "ΝΑΙ" αφού έχεις κατασκευή.  Στο παρακάτω πεδίο "αριθμός κτιρίων" θα πρέπει να μπει ο αριθμός 1.  Αν τα καταχωρήσεις έτσι. μετά στην επεξεργασία της ιδιοκτησίας θα υπάρξει συσχέτιση με τα παραπάνω. Από την άλλη, δεν έχεις κατασκευασμένο τον τελευταίο όροφο (άρα και το προς μεταβίβαση διαμέρισμα) οπότε για ποια ταυτότητα συζητάμε (το πρόβλημα που όλοι αντιληφθήκαμε). Η επιλογή που λένε να καταχωρηθεί ως αδόμητο μάλλον βασίζεται στις βεβαιώσεις προ ΗΤΚ για το δικαίωμα υψούν, αλλά αυτό είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση.  Προσωπικά τείνω προς την καταχώρηση σαν να  υφίστατο διαμέρισμα με τα πολεοδομικά μεγέθη της άδειας. Αν τελικά το διαμέρισμα δεν έχει τα πολεοδομικά μεγέθη της άδειας (πχ ενδεχόμενη αναθεώρηση Ο.Α ή και αλλαγή σύστασης), έτσι και αλλιώς μετά θα μπεις εσύ *ή άλλος συνάδελφος) να κάνει τροποποίηση της ταυτότητας για την εν λόγω ιδιοκτησία (όπως πχ θα γινόταν και σε μια αλλαγή ιδιοκτήτη). Αν τελικά ακολουθήσεις την λύση αυτή, σε κάποιο πεδίο που μας αφήνει για την τεχνική περιγραφή να αναγράψεις το σκεπτικό και ότι το πιστοποιητικό πληρότητας αφορά το παρόν κατασκευαστικό στάδιο και αναφέρεις ότι για την τάδε ιδιοκτησία δεν έχουν ξεκινήσει οικοδομικές εργασίες)

Edited by Pavlos33
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

μηπως καποιος συναδελφος στην Κερκυρα

να εκανε συγκεκριμενες ερωτησεις στο σεμιναριο αυτο

https://news.b2green.gr/18636/τεε-κερκυρασ-ηλεκτρονική-

ταυτότητα-κ

και να μας ενημερωνε...

 

Link to comment
Share on other sites

29 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Ας το πιάσουμε από την αρχή. Καταρχάς στην καταχώρηση οικοπέδου στην επιλογή "αδόμητο", δεν μπορείς να βάλεις "ΝΑΙ" αφού έχεις κατασκευή.  Στο παρακάτω πεδίο "αριθμός κτιρίων" θα πρέπει να μπει ο αριθμός 1.  Αν τα καταχωρήσεις έτσι. μετά στην επεξεργασία της ιδιοκτησίας θα υπάρξει συσχέτιση με τα παραπάνω.

Χμμ, και στο δικαίωμα υψούν το ίδιο πρόβλημα δεν θα έχουμε;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημερα,

σε γηπεδο (εκτος σχεδίου) υπάρχει μπάζωμα ύψους 2.5-3 μ. εντός την ιδιοκτησίας.

Μπορεί να θεωρηθεί "αδόμητο" για να γίνει μεταβίβαση ή χρειάζεται τακτοποίηση με αναλυτικό πρώτα και μετά έκδοση ΗΤΚ; ως τι όμως, αδόμητο;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση στην ασάφεια. Κάθε τέτοιο ερώτημα θα παραπέμπεται σε αυτό που αναφέρει η απόφαση. Το συζητήσαμε εξ αρχής-πριν ένα χρόνο- και καμία διευκρίνιση ως τώρα.

Αδόμητο χαρακτηρίζεται οικόπεδο ή γήπεδο, εφόσον δεν υφίσταται σε αυτό κατασκευή που προϋποθέτει την έκδοση πράξης εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών,

Σαν σκέψη μπορούμε μόνο να πούμε ότι ένα τέτοιο μπάζωμα δεν διέπεται από το άρθρο 30 ν. 4495 (εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Ο.Α ή ΕΕΔΜΚ).

Από κει και πέρα, ο καθένας (από ότι φαίνεται) θα κάνει ότι θεωρεί σωστό και το μπάχαλο της ΗΤΚ καλά έχει ξεκινήσει.
 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να το δηλώσεις αδομητο από την στιγμή που υφίστανται κτίσμα όπως αναφέρουν και οι συνάδελφοι.

Μπορείς στο κουτάκι "υλοποιημένη ιδιοκτησία" να διαλέξεις ΟΧΙ και να αναφέρεις στα σχόλια αναλυτικά τι συμβαίνει

Edited by papathvas
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι καλησπερα
έχω την εξης απορια:
σε κτίσμα ασκεπές ερειπωμεένο διώροφο στις επιφάνειες στη καρτέλα πράξεις θα αναφέρω το ΒΔ 1955 και θα κάνω δυο εγγραφές? ενα για ισόγειο και ενα για όροφο με μηδέν σε ολα τα κουτακια και καταχώριση του αρ. 1 στο κουτάκι λοιπες κατασκευες??? και απλα αναφέρω τα τμ. ισογείου και ορόφου στα σχόλια ?
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το μελλόκτιστο, θα μπορούσε να πάρει Ταυτότητα κανονικά και στην επιλογή «Υλοποιημένο» να τεθεί ΟΧΙ. Έχει όλα τα στοιχεία και πρέπει να δημιουργηθεί ο φάκελος κατά τη φιλοσοφία του νόμου.

 Αν δεν υλοποιηθεί η άδεια και λήξει, τότε ενημερώνεται σχετικά η ΗΤ.

 

 

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.