Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ορισμός "αδόμητου" για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 340
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα, από την τελευταία ημερίδα για την ΗΤ στο παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=hatcwORQ5wI

Συνάδελφος ρώτησε το συγκεκριμένο, και η άποψη φαίνεται να είναι ότι αν υπήρχε κάποια παλιά περίφραξη ή υποψία περίφραξης και δώθηκε βεβαίωση από συν/φο για αδόμητο, προ της ΗΤ, τότε αυτή κακώς δώθηκε. Επίσης γίνεται και αντιστροφή του ερωτήματος στο στυλ "αν ερχόταν η Πολ/μία μετά από καταγγελία και έβρισκε τέτοια κατασκευή χωρίς άδεια τι θα έκανε;".

Προσωπικά μου φαίνεται ότι απλά αυτό θα οδηγήσει σε απόλυτο μπάχαλο στο μέλλον αν δεν ξεκαθαρίσει. Επίσης δεν με βρίσκουν σύμφωνο και οι απαντήσεις που δώθηκαν αναφορικά με την ήδη χορήγηση βεβαίωσης για περίπτωση παραβάσεων κατ.3. Οι ομιλούντες δείχνουν να έχουν την άποψη ότι κακώς έχουν δωθεί τέτοιες βεβαιώσεις στο παρελθόυν...

Edited by akis73
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι βεβαιώσεις πριν την ηλεκτρονική ταυτότητα δεν ήταν "βεβαιώσεις αδόμητου", αλλά βεβαιώσεις για την μη ύπαρξη κτίσματος. 
Το ζήτημα "τι είναι αδόμητο;" τίθεται λόγω ηλεκτρονικής ταυτότητας και δεν επηρεάζονται οι βεβαιώσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί.
Καλύτερα να μην διοργανώνονται "ενημερωτικές" εκδηλώσεις όταν αυτά που λέγονται είναι λανθασμένα.

  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

On 13/5/2022 at 11:38 ΠΜ, Pavlos33 said:

Τι σχέση έχει αυτό;

έχεις δίκιο, δεν μας κάνει, ο ορισμός στην ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/7577/105 λέει "που προϋποθέτει την έκδοση πράξης εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών" γενικά κ όχι έκδοση οικοδομικής άδειας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ζητείται μάντης....για μια ακόμη φορά. 10 χρόνια με αυθαίρετα, πόσα ακόμη για την ΗΤΚ...¨και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τις ημερίδες όπου και εκεί λέγονται γνώμες.

Ο ορισμός "αδόμητο" για την ΗΤΚ είναι προβληματικός και το έχουμε καταδείξει πριν ένα χρόνο και παραπάνω από το πρώτο ποστ του θέματος. 

Αδόμητο χαρακτηρίζεται οικόπεδο ή γήπεδο, εφόσον δεν υφίσταται σε αυτό κατασκευή που προϋποθέτει την έκδοση πράξης εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.

Η ΕΕΔΜΚ αποτελεί  διοικητική πράξη που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να εκτελέσει οικοδομικές εργασίες (περιορισμένες βεβαίως σε σχέση με μια Ο.Α). Άρα, ποιος παίρνει τέτοιο ρίσκο να ερμηνεύσει αλλιώς;
 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παύλο αυτοί λένε τώρα ότι επί εποχής βεβαίωσης όταν έδινες για αδόμητο έπρεπε να είχες υπόψη σου τον ως άνω χαρακτηρισμό...αν δε το σκέφτηκες τότε εσύ έχεις την ευθύνη σε περίπτωση που προκύψει θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Άκη φυσικά και κάνουν λάθος όσοι το λένε, γι αυτό επιμένουμε να καταργηθεί από την ΗΤΚ αυτός ο ορισμός και ακόμη καλύτερα να καταργηθεί τελείως η ταυτότητα για τα αδόμητα. Το λεκτικό της βεβαίωσης έγραφε "βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει κτίσμα". Μήπως βγήκε ποτέ ένας νόμος να πει ότι ως κτίσμα νοείται κάθε κατασκευή στο ακίνητο η οποία απαιτεί έγκριση εργασίων δόμησης μικρής κλίμακας; Φυσικά και όχι. Επιπλέον, χιλιάδες ακίνητα μεταβιβάστηκαν με τις εξαιρέσεις του άρθρου 82 σε συνδυασμό με την παρ. 3 του άρ. 81 ν. 4495. Σε παλαιότερο νόμο, χιλιάδες ακίνητα μεταβιβάστηκαν με την κοινή τεχνική λογική ότι στο ακίνητο δεν υπάρχουν κατασκευές που να προσαυξάνουν δόμηση, κάλυψη, ύψος και όγκο. Αν θέλουν χαρτογιακάδες αντί για μηχανικούς να μας το πουν να ξέρουμε και εμείς τι κάνουμε. Άστα Άκη, έχουμε μπλέξει άσχημα με αυτή την ιστορία και δεν βλέπω να γίνεται τίποτα προς θετική κατεύθυνση. Πάλι στο ίδιο έργο θεατές είμαστε. Μόνο γνώμες και απόψεις θα έχουμε όπως με τα αυθαίρετα.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Παύλο νομίζω εκτός από μας δεν ενδιαφέρεται κανείς άλλος (κ για μας δεν το παίζω κ στοίχημα για όλους). Όχι ότι τα αγνοούν, αλλά ξέρουν ότι δεν θα αντιδράσουμε κάπως, οπότε...

Αναγκαστικά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι οπότε απαιτείται χρησμός κ να επιλέγουμε το δυσμενέστερο κ να μετακυλιουμε το κόστος στον πελάτη-ψηφοφόρο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι... τι κάνουμε με αυτό το αδόμητο? Ενημερώνω τον ιδιοκτήτη για τακτοποίηση?

αδόμητο.png

Edited by sirter
ενημέρωση
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, sirter said:

....Ενημερώνω τον ιδιοκτήτη για τακτοποίηση?

....

μη μου πεις ότι το δείχνει ο χάρτης του Κτηματολογίου ως προ 2011 για να μπορεί να τακτοποιηθεί ?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.