Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ορισμός "αδόμητου" για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου


Recommended Posts

Το ότι μπήκε μια επιλογή χωρίς να υπάρχει στο manual δεν μας λέει τίποτα? 

Προφανώς και μας λέει πως η εφαρμογή δεν ήταν έτοιμη να ανέβει προς χρήση....

Ο λαός μας το λέει αυτό "στου κασίδι το κεφάλι..." όπου κασίδι βλέπε μηχανικός :( 

Δεν είναι η πρώτη φορά, έχουμε άπειρα παραδείγματα ίδιας συμπεριφοράς από την Διοίκηση....

 

image.png.e543a59a65621a7092806400db5fe606.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 340
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα σας.

Σε γεωτεμάχιο το οποίο τέμνεται από όριο οικισμού και τα 2/3 του γηπέδου είναι εντός οικισμού και το 1/3 εκτός, τι επιλέγω στο πεδίο <εντός σχεδίου/οικισμού>? εντός, εκτός ή λοιπή περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

θέλω να εκδώσω ΗΚΤ για αδόμητο αγροτεμάχιο, αλλά στον εντοπισμό που πήγα να κάνω στο σύστημα μου εμφανίζει ένα κτίριο το οποίο όμως δεν υφίσταται σήμερα.

Ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε ότι το 2017 υπήρχε κτίριο το οποίο κατεδαφίστηκε μετά από πρόστιμο αυθαιρέτου σε α αρχαιολογική ζώνη, αλλά το δικαστήριο δεν έχει λήξει ακόμα.

Πως θεωρείτε ότι αντιμετωπίζεται η παραπάνω κατάσταση?

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το παραπάνω μετά από επικοινωνία που είχα με συνάδελφο της υποστήριξης της ΗΚΤ του ΤΕΕ μου είπε ότι πρώτα πρέπει να διαπιστώσω από τη Πολεοδομία ότι έχει γίνει νόμιμα η κατεδάφιση και μετά να εκδώσω βεβαίωση για αδόμητο.

Δηλαδή αναρωτιέμαι αν τελικά το κτίριο δεν έχει κατεδαφιστεί νόμιμα, ο ιδιοκτήτης δε μπορεί να εκδώσει ΗΚΤ για το γεωτεμάχιο???

Edited by anpap
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, αν το είχες κατεδαφίσει χωρίς άδεια πριν το '11 θα ήταν πιο απλό το θέμα. Θα το έβαζες στον Ν.4495/7 ως κατεδαφισμένο και θα πλήρωνες παράβολο. Όμως από ότι περιγράφεις η παράνομη κατεδάφιση έγινε μετά το '11, το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο φόρουμ, δες αρχικά το άρθρο 94 για κυρώσεις για αυθαίρετα μετά το '11, αν και είναι ιδιάζουσα περίπτωση γιατί ουσιαστικά το κτίσμα δεν υφίσταται. Αν μπορείς έλα σε επαφή με το τμήμα αυθαιρέτων της Υδομ μήπως μέσω αυτοκαταγγελίας και πληρωμής κάποιου παραβόλου μπορείς να το κλείσεις έτσι το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

@anpap Nα υποθέσω έγινε καταγγελία γιατί το ακίνητο ενέπιπτε σε αρχαιολογική ζώνη και πήγε δικαστήριο ο ιδιοκτήτης. Έχει επιβληθεί και πρόστιμο από Υ.ΔΟΜ;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.