Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επαγγελματικά δικαιώματα για την σύνταξη ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου


Recommended Posts

@dimopoulg Απαξιώ να απαντήσω στον οχετό σου. Πάρε ολιγοήμερη ξεκούραση-αποβολή  να στανιάρεις και ξαναμπές μετά με αυτό το φρασεολόγιο για να κερδίσεις bonus αποβολή για πάντα.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 163
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γοκ,Νοκ,4014,4178,4495,1337

Ζήτημα να έχω γνωρίσει από κοντά 3 μηχανικούς που να τα έχουν κατανοήσει αυτά, κατά σύμπτωση(;) ήταν κ οι τρεις αρχιτέκτονες. Τέσπα καλά χριστούγεννα κ με ρέγουλα τη ...βασιλόπιτα!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, zazeng said:

..Τέσπα καλά χριστούγεννα κ με ρέγουλα τη ...βασιλόπιτα!

Μη μπλέκεις τις ειδικότητες τα γλυκά συνάδελφε

Η βασιλόπιτα είναι για την πρωτοχρονιά...

Για τώρα,  έχουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα (που και σε αυτά απαιτείται εγκράτεια...)

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, dimopoulg said:

Εγω ως Διπλ. Ηλ Μηχ ΕΜΠ, σαφεστατα και θα βγαζω ΗΤΚ , γιατι δε ξερει τη πολεοδομικη νομοθεσια καλυτερα απο μενα κανενας Πολ Μηχ(απο που τεκμαιρεται κατι τετοιο?),

 

15 ώρες πριν, dimopoulg said:

Παρεπιπτοντως ειμαι και Πολ Μηχ Τ.Ε. , στην οποια σχολη πηγα με κατατακτηριες,και ολα τα παραπανω τα λεω μετα πληρους λογου γνωσεως και με ιδιαιτερη βαρυτητα εχοντας περασει και απο τα δυο

Μας δουλεύεις....δεν εξηγείται αλλιώς

Ως Πολ Μηχ Τ.Ε. (και όχι ως Διπλ. Ηλ Μηχ ΕΜΠ), θα έπρεπε να σε πνίγει το δίκιο που τα επαγγελματικά σου δικαιώματα τα έχει ορίσει το ΤΕΕ (κόβοντας σου την πρόσβαση) και όχι η πολιτεία. Η ταυτότητα κτιρίων (που παραδόξως μια χαρά μπορείς να συντάξεις ως Πολ Μηχ Τ.Ε.) είναι σταγόνα στον ωκεανό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 24/12/2022 at 2:20 ΜΜ, mikegad said:

 

Μας δουλεύεις....δεν εξηγείται αλλιώς

Ως Πολ Μηχ Τ.Ε. (και όχι ως Διπλ. Ηλ Μηχ ΕΜΠ), θα έπρεπε να σε πνίγει το δίκιο που τα επαγγελματικά σου δικαιώματα τα έχει ορίσει το ΤΕΕ (κόβοντας σου την πρόσβαση) και όχι η πολιτεία. Η ταυτότητα κτιρίων (που παραδόξως μια χαρά μπορείς να συντάξεις ως Πολ Μηχ Τ.Ε.) είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Προφανως και ειναι φαρσοκωμωδια αυτο με το ΤΕΕ και τα επαγγελματικα δικαιωματα εν γενει......Μιλαω για τη ταυτοτητα κτιριων ως το προκειμενο..Ειναι γελοιο  οτι το ΤΕΕ(λεγοντας ΤΕΕ εννοουμε 4,5 ανθρωπους,τυχαιως.... μιας ειδικοτητας, ειναι στο ΔΣ) αποφασιζει για τα επαγγελματικα δικαιωματα γενικα,μοιραζοντας τη πιτα οπως τους βολευει προφανως. Γι αυτο ακριβως, επειδη το ΤΕΕ εχει αλλοτριωθει ,εξυπηρετωντας συγκεκριμενα συμφεροντα, φτιαχνουμε καινουριους συλλογους(με νομικη υποσταση και καταστατικο φυσικα), που ενα απο τα βασικα θεματα που ασχολουνται ειναι και αυτο , στους οποιους καλεισαι ευχαριστως να συμμετασχεις!

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ ξεβρακώθηκε σαν πουτ@ν@ όταν έδωσε δικαίωμα εκπόνησης ΠΕΑ και ΜΕΑ σε πολιτικούς μηχανικούς. Εκατό χρόνια οι πολιτικοί μηχανικοί έγραφαν στα @ρχιδια τους την μελέτη θερμομόνωσης και συμβούλευαν να μην μπαίνει καθόλου μόνωση στα κτίρια. Ξαφνικά έγιναν ειδικοί στην εξοικονόμηση ενέργειας...

Το ΤΕΕ είναι μια μίνι κυβέρνηση. Προωθεί τα συμφέροντα 100 ατόμων και καμία σχέση δεν έχει με την ασφάλεια, την προστασία και την πρόοδο της κοινωνίας, της επιστήμης.

Μόλις τελειώσουν με τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο οι πολιτικοί μηχανικοί θα κάνουν και τις στατικές μελέτες των πλοίων. Τρέμετε Ναυπηγοί....

 

Παρατήρηση με ποινή

από τους κανόνες του Φόρουμ

8. Έχουμε καλή συμπεριφορά, επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και την ήρεμη ατμόσφαιρα στις συζητήσεις.

  • Συμπεριφερόμαστε κόσμια, κάνουμε προσεκτική επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιούμε, δεν βρίζουμε, δεν αναρτούμε άσεμνο υλικό, δεν προκαλούμε ούτε μέσω του avatar του προφίλ μας και επιδεικνύουμε σεβασμό προς τους συνομιλητές μας και τα συλλογικά όργανα (T.E.E., E.E.ΤE.M., Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., Παρατάξεις κ.λπ.). Τα γραπτά μένουν

Λαμβάνεις ποινή. τα @ ή άλλα σύμβολα δεν κρύβουν το περιεχόμενο. 

Didonis

Edited by Didonis
  • Like 2
  • Upvote 1
  • Downvote 7
Link to comment
Share on other sites

On 23/12/2022 at 5:20 ΜΜ, Pavlos33 said:

Από ποιο επαγγελματικό δικαίωμα απορρέει το ότι εσυ ως μηχανολόγος  πραγματεύεσαι με γνώσεις ΝΟΚ, ΓΟΚ, πολεοδομικών κανονισμών, αρχιτεκτονικών μελετών, τοπογραφικών διαγραμμάτων και μπορείς όλα αυτά να τα κατανοήσεις και να πάρεις μάλιστα και την ευθύνη ενός ακινήτου για πάντα ότι αυτό είναι νόμιμο και μπορεί να μεταβιβαστεί; Μήπως νομίζεις ότι η ΗΤΚ είναι μια απλή διαδικασία καταγραφής στοιχείων; Αν ήταν τέτοια θα μπορούσε να την κάνει και ένας διοικητικός υπάλληλος ενδεχομένως και όχι μηχανικός κατάλληλης ειδικότητας.

Σε πρώτη φάση δεν σου δίνω αποβολή για το έντονο και προσβλητικό ύφος γραφής κατά των συναδέλφων άλλων ειδικοτήτων και απλώς λαμβάνεις προειδοποίηση με ποινή 2 βαθμών. Τα μάτια της συντονιστικής ομάδας θα είναι πάνω σου αν συνεχίσεις έτσι. Μιλημένα ξηγημένα.

Από ποιο επαγγελματικό δικαίωμα σου προκύπτει ότι μπορείς να είσαι συντονιστής σε μια Ιστοσελίδα;

Νομίζω μόνο Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, πτυχιούχοι πληροφορικής και συναφείς ειδικότητες έχουν δικαιώματα σε Ιστοσελίδες, software, hardware.

Συγνώμη αλλά μεταξύ σοβαρού και αστείου αν οι Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί (και οι πτυχιούχοι συναφών με software ειδικοτήτων) είχαν δικό τους ΤΕΕ και σκέφτονταν τόσο αυταρχικά όσο εσύ, τότε για να χρησιμοποιήσεις autocad θα έπρεπε με νόμο να υπάρχει συνεχής παρουσία Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στο γραφείο σου. 

Όταν υποστηρίζεις το 2023 ότι για να διαβάσει ένας μορφωμένος πολίτης ένα τοπογραφικό απαιτείται να είναι πολιτικός μηχανικός τότε έχω απόλυτο δίκιο να σου πω ότι για να χρησιμοποιείς το internet πρέπει να είσαι Ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Η ΗΤΚ είναι μια διαδικασία ανεβάσματος αρχείων και αντιγραφής στοιχείων συμβολαίου σε μια ιστοσελίδα του ΤΕΕ. Αν αυτό το θεωρείς επιστημονική δουλειά Μηχανικού, υποκλίνομαι στις Ικανότητές σου.

Είμαι πανευτυχής που στο πολυτεχνείο έμαθα ότι για να γίνω μηχανικός πρέπει να παράγω γνώση που δεν υπάρχει κι όχι να αντιγράφω γνώση. Όσες αντιγραφές και να κάνεις μηχανικός δεν είσαι.

Πολιτικός μηχανικός θα γίνεις όταν θα σου δώσω σχέδια από μεταλλικό ουρανοξύστη που θα ανεγερθεί στην Ιαπωνία (με φοβερούς σεισμούς) και θα εδράζεται πάνω σε αποσβεστήρες κραδασμών (αμορτισέρ) και εσύ θα μου υπολογίσεις τα στατικά χωρίς δικαιολογίες του στυλ: Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο, δεν έχω το κατάλληλο πρόγραμμα, δεν ασχολούμαι με μεταλλικά κτίρια. Ο Μάστορας περιμένει έτοιμη γνώση απ το Μηχανικό για να προχωρήσει, ο Μηχανικός προχωράει χωρις να κοιτάει γύρω γύρω να αντιγράψει.

 

Κάντε καμιά ΗΤΚ ή κανένα ΠΕΑ να μαζέψετε κανένα 50ευρω και να χαίρεστε την ικανότητα και τις σπουδές σας...

 

Παρατήρηση 2η με ποινή

από τους κανόνες του Φόρουμ

5. Δεν κάνουμε διαδοχικές δημοσιεύσεις στο ίδιο θέμα.

  • Αποφεύγουμε τις διαδοχικές δημοσιεύσεις σε ένα θέμα και χρησιμοποιούμε την "επεξεργασία" για να τροποποιήσουμε το περιεχόμενο ή να προσθέσουμε κάτι στις δημοσιεύσεις μας.

6. Δεν παραθέτουμε ολόκληρα μηνύματα για λόγους οικονομίας του forum.

  • Δεν κάνουμε παράθεση ολόκληρων μηνυμάτων, καθώς έτσι το forum μεγαλώνει χωρίς λόγο, γίνεται πιο αργή η περιήγηση και ταυτόχρονα αυξάνεται το κόστος συντήρησής του. Από το παρατιθέμενο μήνυμα μπορούμε να κρατήσουμε μόνο τα τμήματα που αφορούν στην απάντησή μας.

...

Εφαρμογή των Κανόνων Συμμετοχής

Όλοι φροντίζουμε να τηρούμε τους Κανόνες Συμμετοχής. Για την τήρησή τους μεριμνά η Ομάδα Συντονισμού του forum. Οι κανόνες υπάρχουν προκειμένου να κάνουμε τη συμμετοχή μας στο forum ευχάριστη και την αναζήτηση παλιών θεμάτων και πληροφοριών ευκολότερη. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης κάποιου μέλους στους κανόνες αυτούς, τότε δέχεται παρατήρηση (δημόσια ή/και σε προσωπικό μήνυμα) από τα μέλη της Ομάδα Συντονισμού.

Η Ομάδα Συντονισμού χρησιμοποιεί για τη συμμόρφωση των μελών προς τους Κανόνες Συμμετοχής κίτρινες ή κόκκινες κάρτες και τη μέθοδο του αποκλεισμού. Αντίστοιχα σημαίνουν παρατήρηση, προειδοποίηση και αποβολή (ban) απ' το forum για ορισμένο χρονικό διάστημα. Η όποια διαφωνία σχετικά με ενέργειες της Ομάδας Συντονισμού επιλύεται μόνο με προσωπικά μηνύματα και δεν είναι θέμα δημόσιου διαλόγου.

Όταν εντοπίζουμε κάποια δημοσίευση, η οποία παραβαίνει τους Κανόνες Συμμετοχής, τότε χρησιμοποιούμε το πλήκτρο "Αναφορά" που βρίσκεται κάτω δεξιά μέρος κάθε δημοσίευσης. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουμε το έργο της Ομάδας Συντονισμού, ώστε να αποφεύγονται οι προβληματικές καταστάσεις.

Για περαιτέρω εξηγήσεις, διαφωνίες, παράπονα, απορίες κ.τ.λ. μπορείτε αρχικά να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο συντονιστή της αντίστοιχης θεματικής κατηγορίας μέσω προσωπικού μηνύματος. Το μήνυμά σας μπορεί να μην απαντηθεί ακαριαία. Τα μέλη της Ομάδας Συντονισμού δεν βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στον υπολογιστή. Αν δεν ικανοποιηθείτε από την απάντηση που λάβατε μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν Υπερ-συντονιστή (super mod), και αν και πάλι δεν ικανοποιηθείτε από την απάντηση που λάβατε, τότε και μόνο επικοινωνείτε με το Διαχειριστή (admin), πάντοτε μέσω προσωπικού μηνύματος.

Didonis

Edited by Didonis
  • Like 5
  • Downvote 7
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, nikoskourtis said:

Η ΗΤΚ είναι μια διαδικασία ανεβάσματος αρχείων και αντιγραφής στοιχείων συμβολαίου σε μια ιστοσελίδα του ΤΕΕ. Αν αυτό το θεωρείς επιστημονική δουλειά Μηχανικού, υποκλίνομαι στις Ικανότητές σου.

Πέρα από τον παραλογισμό του ποστ, αυτό είναι ξεκάθαρο λάθος κ καλό είναι να το διευκρινίσουμε γιατι μας διαβάζουν κ μικρά παιδιά.

Η ΗΤΚ (το πιστοποιητικό πληρότητας συγκεκριμένα) έχει αντικαταστήσει τη βεβαίωση νομιμότητας. Όποιος νομίζει ότι η ελληνική πολεοδομική νομοθεσία είναι παιχνιδάκι, ας κοπιάσει. Σας θυμίζω το σπορ έχει ποινικές ευθύνες κ οριστική αφαίρεση διπλώματος σε περίπτωση λάθους. 😘

Edited by zazeng
  • Like 3
  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, zazeng said:

Σας θυμίζω το σπορ έχει ποινικές ευθύνες κ οριστική αφαίρεση διπλώματος σε περίπτωση λάθους

Δεν διαφωνώ με την άποψη σου αλλά είδαμε πόσο πολύ τιμωρήθηκαν οι μηχανικοί που έκαναν "λάθη" σε δηλώσεις 4014-4178-4495 όπου ξαφνικά με μεταφορές σε νέο μηχανικό ή επιστροφή σε υπαγωγή καθαρίζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Έβαλαν μια παράγραφο με πρόστιμα και ποινικές ευθύνες σαν την παράγραφο με τους χρονικούς περιορισμούς για την έκδοση προέγκρισης/έλεγχο από τις ΥΔΟΜ και περιμένω να δω ποιος ταλαίπωρος θα την πατήσει ως εξιλαστήριο θύμα γιατί στην πραγματικότητα δεν ισχύει ΤΙΠΟΤΑ. 

Ακόμα και η ΗΤΑ έχει γίνει λάστιχο και ο καθένας ανεβάζει ότι βρει όπως το βρει και κανείς δεν ξέρει τι έχει ανεβάσει. Οπότε το σπορ έχει καταντήσει ένας χαβαλές και όλοι πιστεύουν οτι μπορούν να το κάνουν. 

Και θα σας πώ κάτι λίγο off topic αλλά περιγράφει την κατάντια του συστήματος.

Κάνω τελικό έλεγχο ως ελεγκτής σε οικοδομή και βρίσκω χοντρή αναντιστοιχία στις διαστάσεις του οικοπέδου (άνω του 7%)  λόγω του πίσω ορίου που είναι εντελώς λάθος - δίνω πόρισμα αρνητικό με διακοπή εργασιών. Το αρχικό πόρισμα του συναδέλφου καθαρό σαν το κρίνο της παρθένου, όλα τα διαμερίσματα πουλημένα με ΗΤΑ χωρίς παραβάσεις φυσικά. Ξέρετε τι έγινε; 

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ , κάπως τα βρήκαν η ΥΔΟΜ με τον επιβλέποντα μέσω του πολύπλοκου νομικού καθεστώτος (κοινώς παραθυράκι και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο)  και η οικοδομή έχει ηλεκτροδοτηθεί κανονικά και όλοι είναι χαρούμενοι. Κατά τ' άλλα εμείς ψάχνουμε να βρούμε αν λείπουν 5-10εκ για να βγει μια σωστή ΗΤΑ

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.