Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΠΣ/ χαρακτηρισμοί δρόμων/ πολεοδομικες μελέτες /ΖΥΣ κλπ. διαταξεις


dimitris GM

Recommended Posts

Ο κ. Μπακογιάννης είπε ακόμη ότι προωθούνται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης  προγράμματα για τα διατηρητέα κτίρια και για μεγάλης κλίμακας αστικές αναπλάσεις. Αναφέρθηκε στην έκδοση οικοδομικών αδειών λέγοντας ότι προωθείται η απλούστευση και επιτάχυνση έκδοσης τους. Ειδικά για τις άδειες των κατηγοριών 1 και 2 είπε ότι μετά την προέγκριση της ΥΔΟΜ στόχος είναι να γίνεται η «αυτοπεραίωση» των μελετών και δικαιολογητικών με ευθύνη του μηχανικού.

περισσοτερα εδω

https://ecopress.gr/ypen-kataigismos-poleodomikon-meleton-kai-schedio-apascholisis-epistimonon/

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη καλημέρα.
Θα ήθελα, σε πρώτη ανάγνωση και ένα δικός σου σχόλια για τις εξαγγελίες αυτές.

..............................................................

Σε πρώτη φάση όμως πρέπει να αυξήσουν τα δρομολόγια των τραίνων από Ευρώπη προς Ελλάδα.
Θα έρθουν αμέτρητοι συνάδελφοι για να δουλέψουν εδώ στην Ελλάδα. (????)

 

Ο κ. Χατζηδάκης πριν φύγει από το υπουργείο (αμφιβάλω αν ποτέ κατάλαβε τι υπουργείο διοικούσε?) φρόντισαν (κάποιοι) να αφήσει πίσω του έναν νόμο που για να λειτουργήσει σωστά, προπάντων η εκτός σχεδίου δόμηση, πρέπει να γίνουν αυτά τα περιβόητα ΤΠΣ!!

Το κείμενο που μας δίνει ο Δημήτρης παραπάνω γίνεται από την αρχή πλέον η αναφορά...... από τον γραμματέα του υπουργείου...  

......... " στην προκήρυξη των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) για 1000 Δημοτικές Ενότητες,  600 χωρικές Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή (ΖΥΣ), χαρακτηρισμό των οδών σε όλη τη χώρα......... " κλπ, κλπ, κλπ., κλπ!!

Θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσω αν δω να γίνονται όλα αυτά. Αυτή την στιγμή δηλώνω πως όλα αυτά θα μείνουν στα λόγια. Προσπαθώ ακόμη να καταλάβω ποιος θα τα κάνει όλα αυτά και το σπουδαιότερο ποιος θα τα επιβλέψει. Α! Θα φέρουμε τους συναδέλφους που είναι στο Dortmund, στο Dieseldorf ή στο Amsterdam ???? 

Σε όλη μου την καριέρα και αν άκουσα λόγια... παχιά και ωραία. Από την εποχή ακόμη της ΕΠΑ (εθνικ. πολεοδ. ανασυγκρότηση). 

Φυσικά αυτή ξεκίνησε πολύ καλά από τον Τρίτση αλλά στην πορεία ... κουτσάθηκε. Γέμισε η χώρα από πάνπολλά ΓΠΣ, που απλά όμως έμειναν στα συρτάρια των υπηρεσιών. Ορισμένα από αυτά προχώρησαν, έστω λίγο, αλλά τα περισσότερα???? παρέμειναν σε "κώμα".

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς??

Εμείς εδώ στο βορρά  γνωρίζουμε, ας πούμε, τι έγινε με τις μελέτες της Καλλικράτειας. Από τις 10+ κυρώθηκε μόνο μία (Σωζόπολη). Ευτυχώς που προχώρησαν οι πολεοδομικές μελέτες και οι περιοχές αυτές άλλαξαν κατηγορία δηλ. από εκτός σχεδίου σε εντός(!!?????)

Τα αυθαίρετα?? Ευτυχώς έδωσαν δουλίτσα σε αρκετούς συναδέλφους, που απλά έκαναν τους εισπράκτορες του κράτους !!!

Ξέρει κανείς τι έγινε με το ΓΠΣ πχ. της Επανωμής?? Εγώ όχι.

Ξέρει μήπως κανείς πως χαρακτηρίζουμε σήμερα τις περιοχές αυτές?? Μάλλον είναι "εκτός σχεδίου" που τώρα όμως θα έρθουν τα "ΤΠΣ" να σώσουν την κατάσταση ? 

Πριν μερικά χρόνια, ίσως 4-5 χρόνια, ο φίλος μας ο Δημήτρης, εδώ στο Φόρουμ, έκανε μία ανάρτηση, σχετικά με το νέο (τότε) ΓΠΣ του δήμου Πυλαίας, που παρουσίαζε πολλά και ωραία πράγματα!! Καινούριες επεκτάσεις του σχεδίου, πάρκα, κλπ, κλπ......  Είχε όμως σχεδιασμένη και μία καταπληκτική Μαρίνα. Εκεί κάπου απέναντι από το ΙΚΕΑ. Ίσως να ήταν η καλύτερη της Ελλάδας!!!! Την είδε ποτέ κανείς ??? Εγώ όχι. Ούτε ο Δημήτρης θέλω να πιστεύω.

Αυτές όμως όλες οι μελέτες πληρώθηκαν από τους δήμους. Δικά μας λεφτά.

Και τώρα ίσως να δοθούν ορισμένες από αυτές τις μελέτες σε κάποια μεγάλα μελετητικά γραφεία. Κανείς δεν ξέρει σε ποια και με ποια κριτήρια . Τουλάχιστον οι σύλλογοι να έχουν ανοιχτά μάτια ! 

Το ΤΕΕ είναι αυτό που είναι. Οι συνάδελφοι πολλές φορές ένοιωσαν τι ακριβώς σημαίνει ΤΕΕ όταν το χρειάστηκαν.  

     

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στην ιστοσελίδα του περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ διάβασα τις παρεμβάσεις, για το νόμο, των δύο πολύ καλών φίλων και συναδέλφων. 

https://www.teetkm.gr/προτάσεις-δύο-μηχανικών-για-την-εκτός/?fbclid=IwAR1SspYIaQQWQaLTHiFNoBISIDSX9OecsKavLYfPA5wLnZnlFNj2m6Loy5c

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.