Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με τον μηχανικό!


Ίρις Μι

Recommended Posts

Καλησπέρα στην ομάδα! Συγχωρέστε με αν δεν το γραφω στο καταλληλο τοπικ αλλα δυστυχως ειμαι ανιδεη απο το χωρο. Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον μηχανικο και τον ιδιοκτητη της πολυκατοικιας απο τον οποια αγορασαμε προ χρονων ενα διαμερισμα. Δεν ξερω τι παρανομιες και αυθαιρεσιες εχουν κανει αλλα δεν μας δινουν τα χαρτια που απαιτουνται για να παμε στη δεη να βαλει ρολοι κ πανε χρονια τωρα που το σπιτι δεν εχει ρευμα! Πως μπορω να κινηθω? Μπορει να το κανει αλλος μηχανικος, μπορω να τον καταγγειλω στην πολεοδομια για τις αυθαιρεσιες του, η να βαλω απλα δικηγορο? Τι με συμβουλευετε?

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Ίρις Μι said:

...Μπορει να το κανει αλλος μηχανικος,...

πας σε Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου και του αναθέτεις να σου βρει από το Αρχείο της πολεοδομίας όλα τα αναγκαία.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πρόβλημα ή δεν υπάρχουν ή άλλο ζήτημα τότε πιθανά θα χρειαστεί να πας και σε δικηγόρο και δικαστήρια.

Καταγγελία σε ΥΔΟΜ για σχέδια που δεν σας έδωσε κάποιος δεν είναι αρμοδιότητα της. Τα έχει αν έχουν υπάρξει ή δεν έχουν καταστραφεί.

Ο Μηχανικός που είχε εκδώσει την Οικοδομική Άδεια δεν είχε καμία υποχρέωση να κρατάει αντίγραφα των σχεδίων και της Άδειας (παρότι συχνά τα κρατάμε να τα έχουμε όταν κι αν χρειαστεί). Τα παραδίδει στην Πολεοδομία και στον τότε Εργοδότη του.

 

Εδιτ

Υ.Γ.

Τώρα το πρόσεξα ότι "χρόνια δεν έχει ρεύμα". Στατιστικά όταν συμβαίνει αυτό κάποιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πρόβλημα υπάρχει. Οπότε η αρχική συμβουλή είναι πας ΑΜΕΣΑ σε μηχανικό εμπιστοσύνης σου και ετοιμάσου για Δικηγόρο.

 

(το θέμα σου θα μεταφερθεί στην ενότητα για ιδιώτες. Κάνε και διόρθωση το κείμενο σου βάζοντας τόνους. Είναι υποχρεωτικό απο τους κανόνες του φόρουμ)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ! Από την πολεοδομία μας έχουν πεί ότι δεν τα έχει καταθέσει και ότι μας κοροιδεύει οτι τα κατέθεσε, οπότε καταλαβαίνω μόνη λύση ένα εξώδικο. Το συμβόλαιο νομίζω γύρω στο 2009-10. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ενας ένοικος της πολυκατοικίας έχει ρεύμα παρόλο που στην πολεοδομία μας είπαν ότι όλη η πολυκατικία δεν ηλεκτροδοτείται.

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία δεν ξέρει να ηλεκτροδοτείται αλλά αν έχει δικαίωμα να συνδεθεί με δίκτυα...πάντως πως εξοφλησατε κάτι για το οποίο δεν είχατε κανένα στοιχείο..είναι ένα θεμα...συμβόλαιο έχετε;

Link to comment
Share on other sites

13 λεπτά πριν, Ίρις Μι said:

...Το αξιοπερίεργο είναι ότι ενας ένοικος της πολυκατοικίας έχει ρεύμα ...

δεν είναι περιέργο.

1ον η πολεοδομία δεν ξέρει ποιος έχει ή όχι ρεύμα. Το μόνο που μπορεί να ξέρει αν έχει πάρει σφραγίδα η άδεια για ρεύμα.

2ον Πιθανά ο ένοικος (ή πιο σωστά ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος) έκανε υπαγωγή του διαμερίσματος του στους Νόμους για τα αυθαίρετα (πχ 4178 ή 4495) και έχει λύσει το βασικό του πρόβλημα.

3ον Λιγότερο πιθανό να έχει μπάρμπα τον Διοικητή της ΔΕΗ

 

 

Υ.Γ.

  

13 λεπτά πριν, Ίρις Μι said:

...Από την πολεοδομία μας έχουν πεί ότι δεν τα έχει καταθέσει ...

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Είναι χειρότερα.

Το δεν το έχει καταθέσει σημαίνει ότι το Κτήριο αυτό δεν έχει βγάλει Οικοδομική Άδεια. Αν ισχύει αυτό είναι όλο αυθαίρετο καραμπινάτο. 

Εξακολουθεί να ισχύει η αρχική συμβουλή αλλά ετοιμάσου για μεγάλα προβλήματα και έξοδα με μεγάλη αβεβαιότητα τι θα πάρεις πίσω, αφού πριν την αγορά του διαμερίσματος δεν το είχες ελέγξει και εσύ με Μηχανικό σου.

Εκτός κι αν το συμβόλαιο αναγράφει σύμφωνα με την Οικοδομικά Άδεια τάδε.....

αν δεν το αναγράφει και έχει μόνο το τυπικό το έλεγξες και το βρήκες της αρεσκείας σου μεγάλος μπελάς και η χαρά των δικαστηρίων.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Την αγορά της κατοικίας την έκαναν οι γονείς μου και απ όσο γνωρίζω τους έκανε κανονικά το συμβόλαιο, υπέγραψαν, εξόφλησαν και τους είπε οτι θα τους δώσει και τα σχέδια οσονούπω γιατί είχε κάποια θέματα εκείνη την βδομαδα.. αυτά όλα το 2009. Τώρα όσες φορές έχουμε επικοινωνήσει μας αναφέρει οτι υπέβαλε την αίτηση, αλλά ξέχασε να πατήσει υποβολή, οτι η πολεοδομία είναι κλειστή λόγω κορονωιού κλπ. Σας ευχαριστώ πολυ.

Link to comment
Share on other sites

6 λεπτά πριν, Ίρις Μι said:

... αυτά όλα το 2009. Τώρα όσες φορές έχουμε επικοινωνήσει μας αναφέρει οτι υπέβαλε την αίτηση, ...

άμεσα και τον Δικηγόρο (διότι κατά 95% έτσι οπως το γράφεις ο τίτλος δεν θα αναγράφει αριθμό αδείας αφού δεν είχε πατήσει τότε το κουμπί).  

Καλά κουράγια

 

Υ.Γ.

και υπάρχουν 2 παραλλαγές.

1ο το καλό σενάριο, Είχε βγεί Οικοδομική Άδεια αλλά δεν έγινε η τελική παραλαβή του κτηρίου. (μπορεί να λυθεί σχετικά πιο ανώδυνα αυτό)

2ο το κακό σενάριο. Δεν είχε βγει ποτέ Οικοδομική Άδεια και πούλησαν με τα προσχέδια των τίτλων. Έγκυρο μεν τον συμβόλαιο τότε, άκυρο το κτήριο σας σήμερα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Τελικα,   υπάρχει ή δεν υπαρχει συμβολαιο???


Εάν ναι, εκει, εχουν επισυναφθει αντιγραφα της αδειας και της κατοψης

Τα παιρνει και κανει τη δουλειά της.

Το προβλημα  ποιό ειναι?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και άλλοι ιδοκτήτες στην πολυκατοικία, εκτός του μηχανικού ? Αν ναι, μπορείτε να προσπαθήσετε, ερχόμενη σε επαφή μαζί τους, να διαπιστώσετε από τα δικά τους συμβόλαια τον αριθμό οικοδομικής αδείας και άλλες λεπτομέρειες... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.