Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προκηρύχθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Αριστοτέλους


Engineer

Recommended Posts

Προκηρύχθηκε ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η προκήρυξη θα μείνει στον «αέρα» για την κατάθεση συμμετοχών μέχρι και την 1η Ιουνίου 2021. 

Μέσα από το έργο, η διοίκηση θέλει να επανασυστήσει τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο και να την εντάξει «σε παλιούς και νέους χάρτες -τουριστικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς, ιστορικούς» και παράλληλα να αναβαθμιστεί ο ο δημόσιος χώρος.

Ζητούμενο του διαγωνισμού, είναι, μεταξύ άλλων, η ποιοτική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του άξονα της Αριστοτέλους -συμπεριλαμβανομένων της ομώνυμης πλατείας, των πεζοδρομημένων τμημάτων της οδού και της ορθογωνικής διαπλάτυνσης του άξονα στη συμβολή με την οδό Εγνατία- η ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου, η αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου και η τόνωση της επισκεψιμότητας.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Εχουν  τα έργα μετρό που διαιωνίζονται, τώρα θα έχουν και την κεντρικότερη πλατεία. Μπράβο στον δήμαρχο κ.Ζέρβα που με την ευγένεια και το χαμηλό προφίλ, καταφέρνει να μην κάνει τίποτε και να μην του δίνουν σημασία από το κέντρο αποφάσεων  ώστε να λυθούν κάποια προβλήματα της πόλης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.