Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δρόμος που δεν προβλέπεται περνά μέσα από οικόπεδο


Recommended Posts

Και αν κάνουμε πράξεις 'με το έτσι θέλω', φοβάμαι ότι θα διεκδικήσει τελικά, και θα μπλέξουμε στα δικαστήρια..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

απο το να δωσετε μισο οικοπεδο... βεβαιως θα πατε δικαστικως.

Κατ' αρχας ξεκινατε με μια ωραια εξωδικη "να τα σηκωσει και να φυγει".

Μετα

τα λεμε

Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ said:

....ο Δήμος έχει ανοίξει προ ετών δρόμο που δεν προβλέπεται στο Ρ.Σ. Πρόκειται για ασφαλτοστρωμένο δρόμο (6μ) που εξυπηρετεί λεωφορεία και απορριμματοφόρα). ....

 

1 ώρα πριν, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ said:

.....

Η διέλευση υπάρχει από >20 χρόνια.

.....

 

 

46 λεπτά πριν, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ said:

Λόγω υψομετρικών διαφορών, ο παράνομα διανοιγμένος δρόμος 'βολεύει' για φορτηγά-λεωφορεία. ......

.....Η δωρεά/παραχώρηση είναι μία προσπάθεια να επιταχυνθεί η λύση.

....

Με αυτά τα δεδομένα που αναφέρεις θεωρώ ουτοπική την ελπίδα να γίνει “επιτάχυνση” λύσης.

Εκτός κι αν μπορεί να γίνει αποδεκτή ως επιτάχυνση αντί το απροσδιόριστο μελλοντικό δεκαετιών μέλλον να είναι σε 10-20 χρόνια “μόνο”.

Ο κάθε Δήμος έχει πολλά εργαλεία να αξιοποιήσει και κανένα άγχος χρονικό να λυθεί το πρόβλημα. Ειδικά μάλιστα αν λύσει το πρόβλημα για τον εργοδότη σου (και πόσους ψήφους κουβαλάει) αλλά δημιουργεί προβλήματα σε άλλους Δημότες (Λεωφορεία κλπ και πόσοι ψήφοι είναι) τότε η πλάστιγγα γέρνει αλλού.

Ακόμα και να (ή όταν) καταφέρεις να το διευθετήσεις χωροταξικά αλλά δεν θα βολεύει τον Δήμο έχει την δυνατότητα για πολλά χρόνια να βγάζει ανά έτος απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έκδοσης Οικοδομικών Αδειών διότι έχει προταθεί για αλλαγή χρήσης (πρασίνου, κοινόχρηστου χώρου ή ότι άλλο βολέψει)

 

Κρίσιμο και Χρήσιμο για επιχείρημα που θα μπορούσε να έχει ο εργοδότης σου είναι να είχε να τάξει 100 (πχ) οικογενειακούς ψήφους στις επόμενες εκλογές σε 3-5 “κατάλληλους” υποψήφιους… 

 

Οι άλλες λύσεις (χωροταξικά, δικαστικά κλπ) ναι παράγουν λύσεις αλλά άγνωστο το πότε θα μπορεί να είναι πραγματικά οικοδομήσιμο το οικόπεδο.

 

Σωστά ή λάθος (λάθος φυσικά) αυτά είναι τα συνηθισμένα γεγονότα σε ανάλογες περιπτώσεις και στην τελική είναι περισσότερο σχετικό φόρουμ Κοινωνιολογίας παρά Φόρουμ Μηχανικών….

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ο πελάτης (που δεν κουβαλάει πολλές ψήφους) θα έδινε την έκταση που δείχνω προκειμένου να χτίζεται το υπόλοιπο. Δεν θα την έδινε με χαρά, αλλά θα τη έδινε! Βλέπω την καλή διάθεση να βοηθήσετε Σαββατιάτικα, και ειλικρινά το εκτιμώ, αλλά επιμένω.

Η διαμορφωμένη κατάσταση είναι αδύνατο να αλλάξει. Δε συμφέρει κανένα, παρά μόνο τον πελάτη (που έχει όμως το δίκιο). Σε ένα κράτος δικαίου, θεωρώ ότι ο έχων το δίκιο θα έπρεπε να είναι ισχυρότερος από τον όποιο Δήμο και τους όποιους Δημότες. Υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να ικανοποιούνται όλοι: Απαλλοτρίωση με αποζημίωση. Δεν έγινε. Και τώρα? Μπορούμε να το πάμε νομικά. Το γνωρίζουμε αυτό. 10 χρόνια δικαστικών αγώνων? Ή να πάμε να βάλουμε εμπόδια στο δρόμο. Αυτόφωρο? Δεν θέλω να μου προτείνετε κάτι τέτοιο. Δεχθείτε παρακαλώ ως δεδομένο ότι ο πελάτης έχει αποδεχθεί ότι την χάνει την έκταση.

Οπότε, ξαναθέτω το ερώτημα:

Η τροποποίηση θα 'λύσει' την ανωμαλία, αλλά παίρνει χρόνο. Η δωρεά/παραχώρηση είναι μία προσπάθεια να επιταχυνθεί η λύση. Θα λύσει, όμως, το πρόβλημα? Αυτή την εκτίμηση θα ήθελα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Ανδρέα (είναι σαν να σε ξέρω από την καλή σελίδα μα τα τριγωνομετρικά) αυτή την στιγμή και για την περιοχή αυτή υπάρχει ένα Ρ. Σ. που συνοδεύεται από ένα διαταγμα ρυμοταμία στο οποίο υπάρχουν οι όροι δόμησης κλπ, κλπ. Πέραν τούτου υπάρχει κάτι άλλο για την περιοχή αυτή?? Υποθέτω πως όχι!

Σύμφωνα λοιπόν με το Διάταγμα αυτό (που πιστεύω να μην υπάρχει κάτι άλλο) εσύ μπορείς να περιχαρακώσεις το οικόπεδό σου με "έναν καλό φράχτη" που θα πατάει ακριβώς πάνω στην Ρ.Γ., όπως μας την δίνεις και άσε τον δήμο να τον γκρεμίσει.

Για να κάνεις όσα θέλεις να κάνεις ... θα βγεις στην σύνταξη και δεν θα γίνουν. 

Χωρίς αλλαγή -τροποποίηση του Ρ.Σ., αλλά να είναι με βούλα και υπογραφές , δεν θα μπορείς να αξιοποιήσεις το οικόπεδό σου, με τον δρόμο μέσα σ' αυτό. 

Οι πολεοδομικές διατάξεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν στην περιοχή, αν δεν υπάρχει κάτι άλλο που εσύ αγνοείς, πατάν στο υπάρχον Ρ.Σ., όπως μας το δίνεις και στο διάταγμα ρυμοτομίας που το συνοδεύει. 

Αυτοί που σχεδίασαν την ρυμοτομία σίγουρα είχαν σχέδια με ισοϋψείς καμπύλες και έκριναν πως μπορούσε να κατασκευαστεί ο δρόμος.

Βλέπω επίσης πως ο δρόμος ανατολικά, που υποτίθεται η συνέχειά του είναι ο νέος (παράνομος) δρόμος, καταργείται εντελώς ! Σ' εκείνο το σημείο, ανατολικά, τι γίνεται?? δίνονται οικόπεδα? Αν κτίσουν τότε τι γίνεται?
Το ξαναλέω. Θα είναι κακό και λυπάμαι, αν συνέβαλε και μηχανικός στον σχεδιασμό αυτό!

Link to comment
Share on other sites

Ίσως, το πρόβλημα προέκυψε καθώς σχεδιάστηκε μία διασταύρωση οδών που, για λόγους υψομετρίας όπως περιέγραψε και ο ερωτών, ήταν πρακτικά αδύνατο να κατασκευαστεί έτσι.

Πέραν του περίεργου σχεδιασμού που έχει γίνει, θα μπορούσα να φανταστώ ότι μία κατάτμηση του οικοπέδου και στη συνέχεια δωρεά του ενός τμήματος στο Δήμο, θα μπορούσε να γίνει αν προκύπτουν οικοδομήσιμα οικόπεδα και αν δεν υπάρχουν εκκρεμότητες με αδιάνοικτες οδούς κλπ.

Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, nbr said:

Αυτοί που σχεδίασαν την ρυμοτομία σίγουρα είχαν σχέδια με ισοϋψείς καμπύλες και έκριναν πως μπορούσε να κατασκευαστεί ο δρόμος

Μα δεν το προέβλεψαν! Ίσως δεν υπήρχε η ανάγκη όταν έγινε το ΡΣ να υπάρχει αυτός ο δρόμος.

11 λεπτά πριν, nbr said:

Βλέπω επίσης πως ο δρόμος ανατολικά, που υποτίθεται η συνέχειά του είναι ο νέος (παράνομος) δρόμος, καταργείται εντελώς

Είναι τα όρια του σχεδίου. Ο δρόμος Γ είναι ο τελευταίος.

 

12 λεπτά πριν, nbr said:

Θα είναι κακό και λυπάμαι, αν συνέβαλε και μηχανικός στον σχεδιασμό αυτό!

Μα δεν υπήρχε σχεδιασμός! Από εκεί ξεκινούν όλα! Υπάρχει 'υλοποίηση' χωρίς 'σχεδιασμό', ή καλύτερα, 'κόντρα στον σχεδιασμό'. Πες τώρα ότι πέφτεις από τα σύννεφα :-)

9 λεπτά πριν, ntanos said:

μία κατάτμηση του οικοπέδου και στη συνέχεια δωρεά του ενός τμήματος στο Δήμο, θα μπορούσε να γίνει αν προκύπτουν οικοδομήσιμα οικόπεδα και αν δεν υπάρχουν εκκρεμότητες με αδιάνοικτες οδούς

Σε ευχαριστώ @ntanos.

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ said:

...Θα λύσει, όμως, το πρόβλημα? Αυτή την εκτίμηση θα ήθελα....

κατ΄ εκτίμηση όχι σε σύντομο (2-3 χρόνια) χρονικό διάστημα.

Απάντηση ή πιο ουσιαστική εκτίμηση θα έχεις αν συντάξεις σε τοπογραφικό διάγραμμα την πρόταση και την καταθέσεις οφφ δη ρέκορτ στην αρχή και επίσημα μετά αν δείτε φως στους αρμόδιους να αποφασίσουν στον Δήμο.

 

Υ.Γ.

Φυσικά κοστολογείς την σύνταξη της προμελέτης

κι αν αναλάβεις εσύ την υποστήριξη της και προώθησης της στους Τεχνικά αρμόδιους στον Δήμο κοστολογείς και αυτό ανά επίσκεψη που θα πρέπει να κάνεις (με άγνωστο πόσες θα απαιτηθούν)

Και τονίζοντας το αβέβαιο ή άγνωστο εκ των προτέρων αποτέλεσμα.

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

40 λεπτά πριν, Didonis said:

Απάντηση ή πιο ουσιαστική εκτίμηση θα έχεις αν συντάξεις σε τοπογραφικό διάγραμμα την πρόταση και την καταθέσεις οφφ δη ρέκορτ στην αρχή και επίσημα μετά αν δείτε φως στους αρμόδιους να αποφασίσουν στον Δήμο

Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο σωστή προσέγγιση. Το τοπογραφικό υπάρχει έτοιμο, αλλά η επικοινωνία με τον Δήμο είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Και θα πρέπει να τους δώσω κίνητρο, αφού η τροποποίηση τους βολεύει (και η ανομία δεν τους ενοχλεί). Εξ ου και η σκέψη για δωρεά στον Δήμο. Αλλά η κατάτμηση και ταυτόχρονη δωρεά θα είναι εφικτή (νόμιμη) ή θα αναγνωρίζεται (από τον Δήμο, πάντα) ανωμαλία στη δωριζόμενη έκταση? Εκτίμηση?

Link to comment
Share on other sites

6 λεπτά πριν, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ said:

... Εκτίμηση?

Εκτίμηση τι???

Της κοστολόγησης του έργου σου προς τον Οικοπεδούχο? (ή είσαι ο ίδιος ο οικοπεδούχος?)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.