Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δρόμος που δεν προβλέπεται περνά μέσα από οικόπεδο


Recommended Posts

20 λεπτά πριν, Didonis said:

Εκτίμηση τι???

Της κοστολόγησης του έργου σου προς τον Οικοπεδούχο? (ή είσαι ο ίδιος ο οικοπεδούχος?)

Όχι, με παρεξήγησες. Εκτίμηση της οικοδομησιμότητας, στα σενάρια είτε παραχώρησης είτε δωρεάς.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι ο Ανδρέας και ο πελάτης του έχουν καταλήξει απλά να ξεφορτωθούν το τμήμα αυτό (μια ζωή έχουμε το καταλαβαίνω), το ερώτημα είναι αν μπορεί να στραβώσει κάπου η δουλειά με τον τρόπο που προτείνουν. Πέραν της οικοδομησιμότητας ή τυχόν αδιάνοικτων οδών, προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ τι ζημιά μπορεί να προκύψει για το απομένον οικόπεδο (πέραν της "παράδοσης άνευ όρων" επί του ιδιοκτησιακού). Καλό είναι ένας πιο έμπειρος συνάδελφος να περιγράψει τυχόν κινδύνους από μία τέτοια δωρεά.

Link to comment
Share on other sites

36 λεπτά πριν, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ said:

Όχι, με παρεξήγησες. ....

Δεν είναι παρεξήγηση να κοστολογήσεις την εργασία σου ειδικά όταν δεν είναι δεδομένο το θετικο τελικό αποτέλεσμα. Ίσα ίσα, αυτό είναι, πρώτα απ όλα που θα πρέπει να κάνεις για να ανακαλύψεις αν συνεχίζεις ή όχι.

 

Για το δεύτερο εκτίμηση σου έχω γράψει την γνώμη μου και πριν. Δεν άλλαξε τίποτα. Αβεβαιότητα και αποτελέσματος και χρόνου στο έπακρο....

 

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

@ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ

Καλησπέρα κ πολλά kudos για το freeware σου Συνάδελφε! 

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι αποδεχεστε την απώλεια τμηματος της έκτασης, μια πιθανή παραχώρηση ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα οικοδομησιμοτητας στο μέλλον. Και εξηγώ:

Ας πούμε ότι όντως με κάποιο μαγικό τρόπο παρακάμπτεται ο 690/48 όπως σωστά ανέφερε συνάδελφος, και ας πούμε ότι με κάποιο δεύτερο μαγικό τρόπο βγαίνει απόφαση απαλλοτρίωσης. Σε αυτή την περίπτωση, την τροποποίηση ρυμοτομικού δεν τη γλυτώνετε, αφού η ρυμοτομική δεν έχει αλλάξει.

Κατά τη γνώμη μου το θέμα είναι διαχειριστικό, αφού έχει τόσους πολλούς περιορισμούς που δεν γίνεται τελικά να καταλήξει σε win-win λύση.

Προσωπικά θα συνιστούσα έκδοση άδειας μικρής κλίμακας για περίφραξη και στη συνέχεια περίφραξη του καεκ. Μέχρι στιγμής φαίνονται όλα οκ κ εφικτά. Μετά κλήση της αστυνομίας, που θα παραπέμψει κατά τη διαδικασία στην αρμόδια ΥΔΟΜ, που θα αναγκαστεί να δώσει λύση σύννομη. Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες της υπόθεσης, από τα δεδομένα που υπάρχουν εγώ κάπως έτσι θα το αντιμετώπιζα...

Καλή συνέχεια κ ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεισφορά σου στην κοινότητα, είσαι συνάδελφος με @@!

Edited by [email protected]
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

σωστα

μια διαδικασια παραχωρησης/δωρεάς δεν οδηγει a priori και στον -ποθουμενο- χαρακτηρισμο του τμηματος που θα δοσεις.

θα γινει ερωτημα στο τεχνικο τμημα, αυτο θα αναφερθει στο  νομικο....θα ορισθει δικηγορος με αποφαση του ΔΣ. Αυτος θα ζητησει γραπτες διευκρινισεις "πασης φυσης",  μετα θα κανει εισηγηση να αιτιολογησει τα πώς και τα γιατι..

 Οπότε, μετα απο χρονια, οδηγουμαστε  στην τροποποιηση του σχεδιου με την δημιουργια ενος δρομου, "εξτρα" και διπλα και επι πλεον, ο οποίος θα τεμνει  διαγωνιως άλλον υφισταμενο με βαση το υπαρχον σχεδιο και που θα διερχεται μεσα απο οικοπεδο, τεμνοντας την ΟΓ.

Και μετα, θα θελει και χρησεις γης,  αυτο το "τμημα...και το τριγωνακι και να παρουν επισημο τιτλο ή "δρομου" ή παρκου ή πρασινου .

Και θα  πρεπει να επικυρωθουν απο ΠΔ τροποποίησης σχεδιου.

Ολα αυτα, οταν εχουμε εναν Δημο οπου,  κανενας  δεν ξερει για τον δρομο αυτο, που δεν τον εχει γραμμενο στα κιταπια του σαν περιουσιακο στοιχειο - εστω υπο διεκδικηση- που δεν το  δηλωσε στο ΕΚ ουτε καν σαν δουλεία.

νταξ'

ειπαμε οτι, καμμια φορά, τα δικαστηρια δεν ειναι λυση

αλλα συχνα ειναι η μονη λυση.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τα σενάρια είναι 3: Τροποποίηση (1), Παραχώρηση (2) και Δωρεά (3).

Το (1) τρέχει, αλλά...κουτσαίνει. Θα φτάσει, αλλά θα έχει πηδήξει γενιές (και αυτό το ερμηνεύετε όπως θέλετε).

Το (2) δε δημιουργεί οικόπεδο ούτε απαιτεί απαλλοτριώσεις, και θα κληθεί να μας απαντήσει η ΥΔΟΜ αν θα έδινε οικοδομησιμότητα.

Το (3) δημιουργεί 2 νέα οικόπεδα, που και είναι άρτια ως προς τα εμβαδά και τα πρόσωπα. Αν δεν 'ενοχλεί' η ύπαρξη του μη προβλεπόμενου δρόμου, όλα καλά (με απώλεια 500 τμ, αλλά ΟΚ).

1 ώρα πριν, [email protected] said:

Μετά κλήση της αστυνομίας, που θα παραπέμψει κατά τη διαδικασία στην αρμόδια ΥΔΟΜ, που θα αναγκαστεί να δώσει λύση σύννομη

Δηλαδή? Να μας αφήσει να σηκώσουμε μάντρα?  Ή θα κινήσει διαδικασίες διαφορετικές της τροποποίησης?

Καταλήγω ότι θα πρέπει να δείξω υπομονή και να επιμείνω σε απαντήσεις, έστω προφορικές, από μία υποστελεχωμένη ΥΔΟΜ. Που δεν συγκεντρώνει την εμπειρία των συμμετεχόντων σε αυτή την κουβέντα, οπότε θα παραπέμψει στην Περιφέρεια ή στο Υπουργείο. Απαντήσεις/Γνωμοδοτήσεις σε κανά 6μηνο? Παράλληλα θα τρέχει η διαδικασία της τροποποίησης. Το ΠΔ θα εκδοθεί π.χ. σε 3 χρόνια. Είναι ένα χρονικό πλάνο...αποδεκτό.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά.

ΥΓ.

1 ώρα πριν, [email protected] said:

Καλή συνέχεια κ ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεισφορά σου στην κοινότητα, είσαι συνάδελφος με @@!

Μάλλον αναφέρεσαι στο coords_gr. Του πατέρα μου (Γιάννη). Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Δε βρίσκω κανένα πρόβλημα στη λύση της Δωρεάς των 2 τμημάτων (ως ένα βέβαια), αυτό του μη προβλεπόμενου δρόμου και το τριγωνάκι. Ας το κάνει ο Δήμος μετά ότι θέλει μέσω τροποποίησης που θα κινηθεί από μέρος του. Στον πελάτη σου μετά παραμένει η υπόλοιπη έκταση, η οποία θα έχει πλέον πρόσωπο σε 2 δρόμους, ανατολικά και δυτικά. Βόρεια θα συνορεύει με οικόπεδο του Δήμου. Πάρε το τοπογραφικό παραμάσχαλα και κλείσε ραντεβού με Προϊστάμενο και Διευθυντή Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Θα τους γίνει δωρεά τμήματος που ήδη το νέμονται. Με λίγη καλή θέληση και τα συμβολαιογραφικά έξοδα δικά τους πιστεύω θα δοθεί άμεσα λύση

Link to comment
Share on other sites

@chris_kon Αυτή ήταν η προσέγγιση η δική μου, αλλά έχω ακούσει πολλές απόψεις. Αυτό το ραντεβού με τους υψηλά ιστάμενους, ακόμα και μη τεχνικούς, μου αρέσει πολύ ως ιδέα. Η δωρεά είναι τυράκι, αλλά δεν την έχουν ανάγκη. Έτσι κι αλλιώς, την πήραν με το έτσι θέλω την έκταση. Ίσως η εξής πρόταση να είναι πιο...πειστική 'δωρεά ή δικαστήρια, να μας αποζημιώνετε και για τα χρόνια που καταλάβατε την έκταση'.

Σε ευχαριστώ πολύ.

 

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά είπα να μην ξαναγράψω!

Για να γίνει πολεοδομικά ενεργό αυτό το Ο.Τ., με τον αυθαίρετο δρόμο πρέπει, με κάποιο τρόπο, να προκύψει ένα τροποποιημένο σχέδιο με νέες πράσινες (& κόκκινες γραμμές. Αλλά και για το τριγωνάκι που μάλλον θα πρέπει να γίνει παρκο) που θα δείχνουν την νέα κατάσταση αλλά συγχρόνως, με "διακεκομμένες γραμμές", την προηγούμενη κατάσταση που βασικά θα τροποποιηθεί.

Θα πρέπει φυσικά να συνοδεύεται και με κείμενο της απόφασης με βούλες και υπογραφές.

Συνήθως η υπηρεσία ζητάει από τον «ενδιαφερόμενο» (δηλ. τον μηχανικό του) να δώσει, με σχέδιο και μία τεχν. έκθεση, την πρότασή του για το νέο αυτό Ρ. σχέδιο. Δηλαδή να κάνει μία, ας πούμε,  προμελέτη και μετά μελέτη, της νέας αυτής κατάστασης.

Θα ήθελα να δω την πρότασή σου για το σημείο σύνδεσης, των δύο δρόμων, εκεί στη Βόρεια -δυτική πλευρά του οικοδομικού σου τετραγώνου? (δηλ. την σύνδεση του αυθαίρετου δρόμου με την "οδό Α" πλάτους 12μ). Η σύνδεση να είναι όμως σύμφωνα με τους κανόνες της συγκοινωνιακής τεχνικής.

Αυτό που σου λέει παραπάνω ο zavi κατά κάποιο τρόπο σου τα έγραψα και εγώ!

Αυτή την στιγμή έχεις σε ισχύ ένα διάταγμα ρυμοτομίας. Εφάρμοσέ το, νόμιμα όμως και κάνε ένα φράχτη.….. όμως με άδεια και άφησε τον δήμο ...... να τον γκρεμίσει.

 

Υγ. Πριν 16 περίπου χρόνια, σε δήμο παραλιακό, στην ανατολική πλευρά του Ν. Θεσσαλονίκης, έκανα αίτηση για μία ανταλλαγή (ο λόγος η έντονη κλίση σε παρακείμενο δρόμο) με ισόποσα τμήματα, από μία δημοτική έκταση, σε  εκτός σχεδίου περιοχή. Μία πρόταση που βασικά την εισηγήθηκε τότε και ο ίδιος ο Δήμος .
Ε! άλλαξαν άλλοι 2 δήμαρχοι από τότε και εγώ είμαι σε σύνταξη αλλά η κατάσταση παραμένει έτσι …. αυθαίρετη. …….. Περιμένουν!

Η δική σου υπόθεση μάλλον είναι δυσκολότερη & πιο χρονοβόρα.    

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@nbr thumbs up

@ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ σκεφτόμουν την περίπτωση σου χθες, αν δεν βγάλεις άκρη με τη φιλική προσέγγιση τότε κάνεις αυτό που λέμε (άδεια για περίφραξη όπως είναι το καεκ, περίφραξη με συρματόπλεγμα, κλήση της αστυνομίας όταν τελειώσει η περίφραξη μόνο κ μόνο για να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία παραπομπής του θέματος στην ΥΔΟΜ, κ αν έχει ο πελάτης σου διάθεση μετά απ' όλα αυτά ας κάνει κ ασφαλιστικά μέτρα για κλειστό δρομο μέχρι να κουνηθεί η Δήμος). Αν στο μεταξύ ξηλώσουν το συρματόπλεγμα μετά τα ασφαλιστικά μέτρα, ξανακαλεις αστυνομία. Έτσι, ή θα κινηθεί ο δήμος να τελειώνει, ή δεν θα ξαναενοχλησουν τον πελάτη σου κ θα έχει ολόκληρο το καεκ. Εγώ προσωπικά μπορεί κ να έβγαζα καμία άδεια εκτέλεσης εργασιών να ξηλώσω κ την άσφαλτο.

Edited by [email protected]
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.