Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΣΟΦΙΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


apsak123456

Recommended Posts

Καλησπερα σας συναδελφοι. 

Θελω σε εναν οροφο 300τ.μ. εκτος κλ/σιου που εχω 4 διαμερισματα  να βγαλω απο πανω σε καθε ενα απο αυτα σοφιτα .

Θα υπολογισω το 1/2 ολοκληρης τησ κατοψης δηλαδη 150τ.μ. σοφιτα η 1/2 της επιφανειας καθε διαμερισματος  χωριστα ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Link to comment
Share on other sites

*apsak123456 θα υπολογίσεις το 1/2 της επιφάνειας κάθε διαμερίσματος χωριστά γιατί το εμβαδό της σοφίτας εξαρτάται από το χώρο του υποκείμενου ορόφου με τον οποίο συνδέεται λειτουργικά, βάσει του σχετικού άρθρου για τις επιφάνειες που δεν προσμετρώνται στη δόμηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πριν

81. Σοφίτα είναι ανοιχτός ή κλειστός προσβάσιμος χώρος που βρίσκεται εντός του ύψους της επικλινούς στέγης του κτιρίου και δεν μπορεί να αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία.

σημερα μετα  τροποποιηση

81.Σοφίτα είναι ανοιχτός ή κλειστός προσβάσιμος χώρος που βρίσκεται κάτω από την επικλινή στέγη του κτιρίου και δύναται το δάπεδό της να βρίσκεται σε χαμηλότερο ύψος από το σημείο έδρασης της στέγης. Η σοφίτα αποτελεί ενιαίο σύνολο με το χώρο κάτω από την στέγη και ο παραπάνω χώρος αντιμετωπίζεται ενιαία για τον υπολογισμό του ελεύθερου ύψους. Η σοφίτα,δύναται να έχει πρόσβαση σε δώμα ή δώμα ορόφου του κτιρίου. Δεν θεωρείται όροφος και δεν μπορεί να αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Επιτρέπεται η πρόσβαση στονχώρο της σοφίτας από κεντρικό κλιμακοστάσιο αυτοτελούς ανεξάρτητης ιδιοκτησίας. Δύναται,η επέκταση του δαπέδου της προσμετρώντας την επιφάνεια πλέον του 50% στονσ.δ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.