Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

"Κλείσιμο" οικοδομικής άδειας


kilkis

Recommended Posts

επομένως το παραπάνω θέμα πως προέκυψε εφόσον ο ''kilkis'' αγόρασε από άλλον. ;Oταν έγινε το συμβόλαιο η συμβολαιογράφος δεν απαίτησε υποθέτεις δηλαδή τα ικα του πωλητή ?

Και πόσα είναι αυτά? Ξέρει η συμβολαιογράφος αν αυτά τα ικα ανταποκρίνονται σε αυτά που έπρεπε να πληρωθούν από την άδεια? ή υπάρχει σχετικό πινακάκι στην ενημερότητα? Οπότε τώρα αυτά κάποια στιγμή να βαρύνουν τον ''kilkis''Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα πρέπει να διαβάσεις το συμβόλαιο να δεις την πραγματικότητα. Μπορεί να έκανε και Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν χρωστούσε.

Link to comment
Share on other sites

Και τι με αυτό? Καλά θα μου πεις στην ελλαδα ότι δηλώσεις περνάει, αλλά δεν υποχρεούται κάποια στιγμή να κλείσει την άδεια? Για να κλείσει δεν πρεπει να πληρώσει τα ένσημα που προβλέπονται από τα φορολογικά και να προσκομίσει ενημερότητα στην πολεοδομία? Δεν μπορεί να τον υποχρεώσει ο τωρινός ιδιοκτητης να κλεισει την άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω η πολεοδομία να χρειάζεται την ενημερότητα από ΙΚΑ για να κλείσει την άδεια. Κάνει μόνο την αυτοψία και βάζει την γνωστή σφραγίδα για ΔΕΗ.

Επιμένω να διαβάσεις το συμβόλαιο να δεις πως ο/η συμβολαιογράφος και ο δικηγόρος κατοχύρωσε τον πελάτη σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλησπέρα 

το κλείσιμο της οικοδομικής άδειας απασχολεί και εμένα, σε μια άδεια του 98 που δεν έχουν πληρωθεί ποτέ οι επιβλέψεις, για να την θεωρήσω σήμερα θα πρέπει να υπολογίσω αμοιβές με το τότε Λ ή πάω με συμφωνητικό ; 

Σημειωση :

1. η οικοδομή είναι τελειωμένη αλλά δεν πήρε ποτέ ρεύμα καθώς για την ηλεκτροδότηση «φρόντιζε» γειτονικό ακίνητο.

2. Επίσης και πάλι ο συνάδελφος που είχε αναλάβει την επίβλεψη είναι πλέον συνταξιούχος.

Link to comment
Share on other sites

Η αμοιβή της επίβλεψης υπολογίζεται με βάση το τι ισχύει στον χρόνο που πληρώνεται.
Αρα ότι ισχύει σήμερα.

Ομως , το βασικό σου πρόβλημα είναι το 2 . Τι σκοπεύεις να κάνεις γι' αυτό ?

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Η αμοιβή επίβλεψης υπολογίζεται με το λ που ισχύει όταν κατατίθεται η αμοιβή. Κατόπιν τούτου γίνεται συμφωνητικό, όπου και βάζουμε τη συμφωνειθήσα αμοιβή (όχι μηδενική)

Ο συνταξιούχος μπορεί να εισπράξει αμοιβή κατόπιν συμφωνίας με την ΔΟΥ του και να δώσει υπεύθυνη δήλωση μέχρι το στάδιο που έχει ολοκληρωθεί σήμερα!!!

Σε περίπτωση θανάτου το δικαίωμα της αμοιβής (και το συμφωνητικό) μεταφέρονται στους κληρονόμους (σύζυγο ή παιδιά... ένας εξ' αυτών αρκεί)... αν το τέκνο είναι μηχανικός μπορεί να δώσει αυτός την υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού, αλλιώς την δίνει η αρμόδια πολεοδομία κατόπιν αυτοψίας (ΤΕΚ) !!!! 

Μετά τον έλεγχο της αμοιβής και τη βεβαίωση ορθής εκτέλεσης των εργασιών (είτε του μηχανικού, είτε της πολεοδομίας), μπορεί να αναλάβει νέος μηχανικός από εδώ και πέρα (όχι για προηγούμενα στάδια)

....νομίζω ότι αν ο μηχανικός "εξαφανιστεί", τότε ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να καταθέσει την αμοιβή στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.... (τραγικό σενάριο)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ζήτημα σχετικό, αν και έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία δημοσίευση: 

Διαπίστωσα σε μια σειρά από υποθέσεις, πως έχει στηθεί ένα "κόλπο" ώστε ιδιοκτήτες να ξεπερνούν τον έλεγχο της Πολεοδομίας σχετικά με την εξόφληση της νόμιμης αμοιβής επίβλεψης, και περιλαμβάνει Ν4495/17 ή προγενέστερους. Δεν γράφω περισσότερα εδώ, ωστόσο είναι υπαρκτό πρόβλημα για πολλούς συναδέλφους που δεν εισέπραξαν την αμοιβή αυτή προκαταβολικά (και σωστά κατά τη γνώμη μου). Σκοπεύω να κάνω καταγγελία στο Επιμελητήριο. 

Link to comment
Share on other sites

και γιατί συν/φε να κάνεις καταγγελία για την ρύθμιση που έκανε άλλος συν/φος- ενώ ποτέ δεν απαίτησες (μέσω ΤΕΕ-δηλ τζάμπα!) την οποιαδήποτε νόμιμη αμοιβή σου?

Link to comment
Share on other sites

Οικοδομή με άδεια του 2007 αποπερατώνεται τώρα . Οι επιβλέψεις έχουν πληρωθεί από τότε . Τώρα τι κάνουμε υποβάλλουμε τις τακτοποιήσεις και τις υπεύθυνες δηλώσεις των επιβλεπόντων , ή μόνο τις ΥΔ που θα αναφέρονται και στις τακτοποιήσεις .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.