Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Fespa - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


skan

Recommended Posts

6 λεπτά πριν, zazeng said:

Εγώ θα το τσεκάρω αύριο, επειδή το σχήμα ανταποκρίνεται στο 0,3*lb,min θεωρώ ότι είναι βάση ΕΚΩΣ.
Βάση EC είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο οι αγκυρώσεις, αν δεν το έχει θα θέλει λίγο δουλίτσα να το φτιάξουμε.

1 ρίφι επιπλέον

Link to comment
Share on other sites

Πάει το ρίφι το χάσαμε, δεν βρίσκω τπτ! Θα το κάνω στο χέρι και θα στείλω, έχω κάνει τους υπολογισμούς, το cad μένει. Το χρειάζομαι κ γω κ για c25 κ c30. Λίγο υπομονή παρακαλώ, το πρόγραμμα πήγε κατα διαόλου ως συνήθως.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@zazeng Αν βρεις χρόνο δες και αυτό με την αποτίμηση ΚΑΝΕΠΕ με δυναμική φασματική ανάλυση. Λύσε ένα απλό παραδειγματάκι και ανέβασε το τευχάκι αν θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Βρε άπιστε Θωμά και δαίμονα της κολάσεως!! Ορίστε:

66.pdf66.pdf

 το έλυσα πρώτα με πρόσθετα άρθρα (1984) σαν νέο και μετά με ec2-8 σαν υφιστάμενο (έχω αλλάξει και τις αντοχές σκυροδέματος χάλυβα σε υποτιθέμενες από δοκιμές)

748155304_2021-09-1009_27_16.thumb.jpg.2a07df5d041659097c795ef020bdbdcc.jpg

Να και τα dxf, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για τις συγκριτικές δοκιμές που λέγαμε.
Δείτε το μήπως θέλετε καμμία τροποποίηση να το λύσω και μια με ΕΚΩΣ (και να μου κάνετε μια εισαγωγή σε ec2 γιατί με αυτά τα ΚΠΜ, ΚΠΥ, ισοδύναμα προς τοιχώματα, πλαισιακά κλπ μπερδεύομαι)

66_-2.dxf

66_-1.dxf

66_0.dxf

66_1.dxf

66_1.dxf 66_-2.dxf

Edited by zazeng
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@zazeng Στο τεύχος που ανέβασες έχεις κάνει διαστασιολόγηση της κατασκευής ως νέας, όχι αποτίμηση με ιδιομορφική ανάλυση κατά ΚΑΝΕΠΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Fespa όσον αφορά τον ΚΑΝΕΠΕ κάνει είτε ανάλυση pushover είτε δυναμική ανάλυση χρονοϊστορίας με τη μέθοδο q ή τη μέθοδο m. Είμαι χρήστης του Fespa πολλά χρονια τώρα και είναι σίγουρο αυτό που σας λέω. 

Στη δυναμική δε χρησιμοποιεί το φάσμα του ευρωκώδικα,  αλλά παράγει τεχνητά επιταχυνσιογραφήματα και κάνει έλεγχο προσαρμογής σύμφωνα με το φάσμα του ευρωκώδικα. Συνεπώς δεν είναι και πολύ διαφορετικό τελικά αυτό που χρησιμοποιεί σε σχέση με το φάσμα του ευρωκωδικα. Επιπλέον μπορεί κανείς να εισάγει συγκεκριμένο επιταχυνσιογράφημα από πραγματικό σεισμό οπότε εκεί δεν έχει καμία σχέση με το φάσμα του κανονισμού. 

Υπάρχει όμως και λακος στη φάβα. Για όσους έχουν ή σκοπεύουν να αγοράσουν μόνο τη δυναμική ανάλυση του ΚΑΝΕΠΕ θα πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δεν αρκεί η ανάλυση με δυναμική. Πχ ο έλεγχος λ<2,5 που είναι η απαίτηση για την εφαρμογή της μεθόδου πολλές φορές δεν ικανοποιείται. Και αν είναι μόνο για Αποτίμηση μπορείς να εφαρμόσεις συντελεστή προσαύξησης γsd=1,15 και να προχωρήσεις αλλά αν είναι ο στόχος ο ανασχεδιασμός την πάτησες. 

Δεύτερο και σπουδαιότερο που δεν αναφέρεται και πουθενά. Στην ανάλυση χρονοϊστορίας δεν γίνεται κανένας έλεγχος για τη θεμελίωση. Ούτε έλεγχος επάρκειας θεμελίων, ούτε έλεγχος επάρκειας φερουσας ικανότητας εδάφους- θεμελίων. Την πάτησες διπλά. Το χειρότερο είναι ότι δεν εμφανίζει κανένα μηνυμα ή ειδοποίηση και θεωρεί ο χρήστης ότι όλα τα στοιχεία έχουν περάσει τον έλεγχο. 

Στην pushover γίνεται έλεγχος φερουσας ικανότητας εδάφους. 

Συνεπώς η πιο ορθολογική λύση για κανεπε στο Fespa είναι pushover και αν υπάρχουν ανώτερες ιδιόμορφες, συμπληρωματική ανάλυση χρονοϊστορίας για να πιάσεις και τη θεμελίωση. 

Παρόλα αυτά αντοχή θεμελίων δεν ελέγχεται οπότε καλό είναι να το τρέξεις και μια φορά σαν να έκανες διαστασιολογηση και να δεις τι σίδερα θα σου έβγαζε. 

Αυτά προς το παρόν. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλημέρα,

 

έχει κολλήσει το μυαλό μου και δεν μπορώ να βρω πουθενά την επιλογή για πρόβλεψη ορόφου. Θυμάμαι πως μέσα στις διάφορες επιλογές υπάρχει επιλογή για πρόβλεψη ορόφου όταν κάνεις μια μελέτη, αλλά δεν μπορώ να τη βρω πουθενά. Μήπως θυμάται κάποιος που βρίσκεται που είναι αυτή η επιλογή;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.