Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του Ν.4122/2013


zio7

Recommended Posts

Καλησπέρα. Στις διευκρινήσεις που βγήκανε για τον Ν.4122/2013 αναφέρει το παρακάτω

"Είναι δυνατή η χρήση εναλλακτικών συστημάτων παροχής ενέργειας υψηλής απόδοσης (αντί των ηλιοθερμικών συστημάτων) για την παραγωγή ΖΝΧ, όταν
αποδεικνύεται ότι είναι ενεργειακά αποδοτικότερα από τα ηλιοθερμικά συστήματα. Η τεκμηρίωση της επιλογής του εναλλακτικού συστήματος παροχής ενέργειας υψηλής απόδοσης ως πιο αποδοτικού ενεργειακά συστήματος περιλαμβάνεται στη ΜΕΑ και γίνεται συγκρίνοντας την απαιτούμενη πρωτογενή ενέργεια για την κάλυψη της ελάχιστης ετήσιας κατανάλωσης ΖΝΧ μεταξύ των δύο συστημάτων. π.χ. θεωρητικό ηλιοθερμικό σύστημα με κάλυψη τουλάχιστον 60% από ΑΠΕ και 40% από άλλη πηγή ενέργειας (όπως ηλεκτρική αντίσταση) συγκρίνεται με το εναλλακτικό σύστημα. Για τους υπολογισμούς λαμβάνεται υπόψη το προφίλ θέρμανσης νερού. Εφόσον το εναλλακτικό σύστημα διαθέτει δελτίο προϊόντος τότε αυτό λαμβάνεται υπόψη. Π.χ. για θερμαντήρες συνδυασμένης λειτουργίας με αντλία θερμότητας, μπορεί να λαμβάνεται το «Qelec: ημερήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας», «ηwh: ενεργειακή απόδοση θέρμανσης νερού», όπου η τιμή Qelec είναι εκφρασμένη σε kWh τελικής ενέργειας."

Πως το αντιλαμβάνεστε το παραπάνω? π.χ. μπορώ να βάλω Α.Θ. που είναι μόνο για ΖΝΧ χωρίς να βάλω καθόλου ηλιακό συλλέκτη?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.