Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλιακός και Α/Θ


Joker7

Recommended Posts

Καλημέρα στο φόρουμ και τα μέλη.

Είμαι στη φάση αγοράς Ηλιακού και σκέφτομαι να βάλω τριπλής 120λ ή 160λ. Μελλοντικά πιθανόν απο Σεπτέμβριο θα αγοράσω και μια Αντλία Θερμότητας. Οι απορίες - ερωτήσεις είναι οι εξής.
-Συνδυάζονται μεταξύ τους ηλιακός και Α/Θ? Χρειάζεται "ειδικός" ηλιακός?
-Αξίζει για τις "δύσκολες" ημέρες?
-Χρειάζεται εξτρά εξοπλισμός?
Την βοήθεια σας παρακαλώ και ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

συνδυάζονται αρκεί να βάλεις boiler με μεγάλη σερπατίνα για την αντλία. Προσωπικά δεν το έβαλα λόγω κ'οστους αλλά κ πολλών μερεμετιών που ήθελε στη δική μου κατοικία για να μπεί καθώς ο ηλιακός είναι 3 ορόφους πάνω από το σπίτι κ τν αντλία. Πιστεύω οτι δν χάνω κ πολλά δεδομένου οτι έχουμε πάντα πολύ ηλιοφάνεια στη πόλη μου.

 

Link to comment
Share on other sites

Το "πρόβλημα" δεν είναι ο ηλιακός, αλλά η α/θ.

Δεν έχει νόημα να πάρεις α/θ υψηλών θερμοκρασιών για να ζεστάνεις ΖΝΧ τις ημέρες με χαμηλή ηλιοφάνεια....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Δεν θα έβαζα αντλία υψηλών. Η αντλία που θα μπεί μελλοντικά θα είναι μεσαίων και θα είναι για την θέρμανση βασικά. Απλά έλεγα επικουρικά να βοηθούσε και στα ζεστά νερά χρήσης. 

Πάντως οι αποστάσεις είναι κοντινές για ηλιακό και αντλία. Μιλάμε για ταράτσα και ακριβώς απο κάτω στο μπαλκόνι θα ήταν η αντλία. Το πολύ 4 μέτρα. Αλλά βέβαια το να βάλω και ένα boiler στο μπαλκόνι και την αντλία και τους συλλέκτες στη ταράτσα νομίζω παει πολύ σύν τα παρελκόμενα (δοχείο διαστολής, βάνες ασφαλείας, κλπ) θα είναι σαν μπαλκόνο μηχανοστάσιο σύν βέβαια τα έξοδα για ειδικό δοχείο boiler.

Ισως να είναι πολυτέλεια τελικά και μήπως να αρκεστώ σε έναν διπλής καλής ποιότητας και η αντλία να ασχοληθεί μόνο με την θέρμανση και ίσως αργότερα και με την ψύξη. Άλλωστε όντως οι "δύσκολες" μέρες δεν είναι πολλές φαντάζομαι. Μιλάω για Αθήνα και πιο συγκεκριμένα για Παλλήνη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.