Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άρνηση συμμετοχής σε εργασίες μόνωσης ταράτσας.


sussu

Recommended Posts

 

Κύριοι,

Στην ταράτσα της πολυκατοικίας μας,  υφίσταται ιδιόκτητο διαμέρισμα ( γκαρσονιέρα) εμβαδού 30 τ.μ  , με αύλιο χώρο που είναι περιφραγμένος. Από τον κανονισμό της πολυκατοικίας ανάλογα με το είδος της δαπάνης επιβαρύνεται  και με τα ανάλογα  κοινόχρηστα που προκύπτουν. Τελευταία έγινε υδρομόνωση στην υπόλοιπη επιφάνεια της ταράτσας όχι όμως και στην ταράτσα της γκαρσονιέρας γιατί δεν υπήρχε λόγος. Στον κανονισμό η  μόνωση της ταράτσας υπάγεται στις ειδικές δαπάνες και με συμμετοχή της γκαρσονιέρας. Ο ιδιοκτήτης αρνείται να καταβάλει την αναλογούσα δαπάνη  με την δικαιολογία  ότι << το δώμα  ( γκαρσονιέρα) είναι υπέρκείμενη της ταράτσας και δεν έχει κανένα όφελος από τη μόνωση που έγινε>>. Ο  ιδιοκτήτης αυτός δεν έχει κανένα απολύτως αποκλεισμό και έχει πλήρη ελευθερία  στην πρόσβαση της ταράτσας.

Θα ήθελα να πληροφορηθώ αν για αυτό που ισχυρίζεται έχει  νομική και λογική βαση???

Ευχαριστώ πολυ!

Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, sussu said:

 

... αν για αυτό που ισχυρίζεται έχει  νομική και λογική βαση???

...

Για θέματα νομικής βάσης αρμόδιοι οι Δικηγόροι (ή φόρουμ τους αν υπάρχει)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 19/2/2021 at 12:16 ΜΜ, sussu said:

Στον κανονισμό η  μόνωση της ταράτσας υπάγεται στις ειδικές δαπάνες και με συμμετοχή της γκαρσονιέρας. Ο ιδιοκτήτης αρνείται να καταβάλει την αναλογούσα δαπάνη  με την δικαιολογία  ότι << το δώμα  ( γκαρσονιέρα) είναι υπέρκείμενη της ταράτσας και δεν έχει κανένα όφελος από τη μόνωση που έγινε>>.

Αφού το αναφέρει ο κανονισμός, πρέπει να πληρώσει το μερίδιό του. Όμως δεν μπορείς να τον εξαναγκάσεις, χρειάζεσαι δικηγόρο. Έχει όφελος γιατί με την υγρομόνωση της ταράτσας προστατεύεται το κτίριο στο οποίο εδράζεται η γκαρσονιέρα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 19/2/2021 at 12:16 ΜΜ, sussu said:

 

Κύριοι,

Στην ταράτσα της πολυκατοικίας μας,  υφίσταται ιδιόκτητο διαμέρισμα ( γκαρσονιέρα) εμβαδού 30 τ.μ  , με αύλιο χώρο που είναι περιφραγμένος. Από τον κανονισμό της πολυκατοικίας ανάλογα με το είδος της δαπάνης επιβαρύνεται  και με τα ανάλογα  κοινόχρηστα που προκύπτουν.

Τελευταία έγινε υδρομόνωση στην υπόλοιπη επιφάνεια της ταράτσας όχι όμως και στην ταράτσα της γκαρσονιέρας γιατί δεν υπήρχε λόγος.

Στον κανονισμό η  μόνωση της ταράτσας υπάγεται στις ειδικές δαπάνες και με συμμετοχή της γκαρσονιέρας. Ο ιδιοκτήτης αρνείται να καταβάλει την αναλογούσα δαπάνη  με την δικαιολογία  ότι << το δώμα  ( γκαρσονιέρα) είναι υπέρκείμενη της ταράτσας και δεν έχει κανένα όφελος από τη μόνωση που έγινε>>. Ο  ιδιοκτήτης αυτός δεν έχει κανένα απολύτως αποκλεισμό και έχει πλήρη ελευθερία  στην πρόσβαση της ταράτσας.

Θα ήθελα να πληροφορηθώ αν για αυτό που ισχυρίζεται έχει  νομική και λογική βαση???

Ευχαριστώ πολυ!

 

 sussu : "Τελευταία έγινε υδρομόνωση στην υπόλοιπη επιφάνεια της ταράτσας όχι όμως και στην ταράτσα της "γκαρσονιέρας γιατί δεν υπήρχε λόγος.

Δεν βλεπω τι σημαινει "  όχι όμως και στην ταράτσα της γκαρσονιέρας γιατί δεν υπήρχε λόγος"

  Ποιός και με ποιό αιτιολογικό  αποφασισε οτι "δεν υπηρχε λογος"

Το σωστο ηταν

α] να γινει υδρομονωση και στο τμημα της ταρατσας οπου εχει αποκλειστικη χρηση και ειναι "περιφραγμενο"...με συμμετοχη κατα 50% για τό τμήμα αυτος που έχει την αποκλειστικη χρηση [εκτος αν οριζει διαφορετικα ο κανονισμος]

β] και στο  "δωμα" της γκαρσονιερας, ως κοινοχρηστο.

 

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.