Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέργκολα με κινητά πολυκαρβονικά


samniotis

Recommended Posts

Καλημέρα

Θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με την νομιμότητα της παραπάνω κατασκευής

Με δεδομένο ότι μία πέργκολα μπορεί να "σκεπαστεί" με ύφασμα, καλαμωτή, κινητά στοιχεία μπορεί να καλυφθεί και με πολυκαρβονικά εφόσον αυτά είναι πάνω σε ράγες και κινούνται?

Η όλη σκέψη είναι, σε μπαλκόνι 3mx2,5m να μπούν 2 πολυκαρβονικά 3mx1.3m σε διαφορετική ράγα, πάνω σε τελάρο και να κινούνται ελεύθερα.

Επίσης επειδή είναι 3η εσοχή σε 6όροφη πολυκατοικία, χρειάζεται και την συναίνεση των συνιδιοκτητών?

Ευχαριστώ

Edited by samniotis
Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως το περιγράφεις, δεν χρειάζεται καμία άδεια ή συναίνεση. Αν καταλαβαίνω καλά,  θα μπει απλά ο σκελετός στον οποίο θα στηρίζονται και θα κινούνται τα πολυκαρβονικά-κάτι σαν να τοποθετείς μία τέντα.

Εκείνο που χρειάζεται προσοχή για την σε βάθος χρόνου λειτουργικότητα είναι η "πατέντα" με την οποία θα κινούνται τα φύλλα με τα αντίστοιχα τελάρα. Θα πρέπει να υπάρχει  κάποιος μηχανισμός (μοτέρ) .Διαφορετικά αν πχ η σκέψη είναι να γίνεται χειροκίνητα, αυτό θα παρουσιάσει προβλήματα στο άμεσο μέλλον (η κίνηση θα κολλάει, θα φρακάρει κλπ).

Edited by vasthom
Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, vasthom said:

1 - ) .... θα κινούνται τα πολυκαρβονικά-κάτι σαν να τοποθετείς μία τέντα.

2 - )..... ν σε βάθος χρόνου λειτουργικότητα είναι η "πατέντα" ...

1 - ) Θα ήθελα να επισημάνω ότι από πολεοδομικής άποψης, άλλο το «σαν τέντα» και άλλο το «τέντα». Ειδικά όταν οι τέντες έχουν ειδικές ευνοϊκές διατάξεις για την τοποθέτηση τους ενώ τα «σαν» δεν είναι δεδομένο ότι έχουν τις ίδιες.

 

2 - ) Η πατέντα υπάρχει και δεν είναι κάποια νέα ανακάλυψη. Δεν είμαι σίγουρος αν κυκλοφορεί ήδη στην Ελληνική αγορά. Και οι μηχανισμοί που έχουν είναι για υαλοπίνακες.

Φυσικά το να έχει μοτέρ είναι σαφέστατα πιο βολικό και μικρή διαφορά στο κοστολόγιο, στον βαθμό που όλος ο μηχανισμός κίνησης παραμένει ο ίδιος.

Στην ανα τριετία διεθνή έκθεση που κάνουν στην Στουτγάρδη την είχα δει από 2 (αν θυμάμαι) καλά κατασκευαστές τότε. Ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κατασκευή με μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες με ψυχρό κλίμα…. Έχουν περάσει 5 και χρόνια από τότε οπότε όλο και κάποια επιπλέον εξέλιξη θα έχει υπάρξει.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και υπάρχει πατέντα. Γνωστή Ελληνική εταιρεία που ειδικεύεται σε κατασκευές με πολυκαρβονικά, έχει  ανεπτυγμένα κάποια τέτοια συστήματα τα οποία πχ έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια) για την στέγαση / σκίαση εξωτερικών χώρων, εδώ και 15+ χρόνια. Ο λόγος που το περιέγραψα έτσι είναι πως ο ιδιώτης που έκαμε την ερώτηση , πιθανόν και λογικό είναι να  μην γνωρίζει τις τεχνικές δυσκολίες που ενδέχεται να προκύψουν - εξ' ου και η αναφορά μου στα προβλήματα της χειροκίνησης.   

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Όσον αφορά το θέμα της πέργκολας? Εννοώ ότι εφόσον η βεράντα είναι σε εσοχή/υποχώρηση της όψης, δεν θεωρείται εξώστης αλλά λχ υπαίθριος χώρος?

και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται μικρής κλίμακας αλλιώς σε περίπτωση καταγγελίας ανήκει στις μικροπαραβάσεις με πρόστιμο το παράβολο των 250€?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.