Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφιοποιείται το αρχείο των οικοδομικών αδειών ως το τέλος του 2023


Engineer

Recommended Posts

Η ανασυσταση φακέλου προυποθέτει μεγάλη γνώση ειδικά στους παλαιούς κανονισμούς και με τις χιλιάδες εγκυκλιους.Ενδεικτικα αναφέρω ενα παράδειγμα.

Εγκ 113 86

Στους οικισμούς χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του Αρθ-14 στο σύνολό τους πλην της παρ.5 που δεν ισχύει καθώς και όσες δ/ξεις των από ΠΔ/2-3-81 και ΠΔ/24-5-85 δεν αντίκεινται στις διατάξεις του άρθρου αυτού. 
Σε συνέχεια της Εγκ-12/86 διευκρινίζεται ότι για να θεωρείται ένα κτίριο χαμηλό πρέπει να συντρέχουν και οι τρεις προϋποθέσεις της παρ.1 του άρθρου αυτού (κύρια χρήση κατοικία, επιφάνεια μέχρι 400 μ2 και ύψος μέχρι 8,50 μέτρα). 
Σε περίπτωση που από τους όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή προκύπτει εκμετάλλευση μεγαλύτερη των 400 τ.μ. είναι δυνατή η εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου αυτού χωρίς εξάντληση του Συντελεστή Δόμησης (ΣΔ σ.δ.) του οικοπέδου. 
Η εφαρμογή των διατάξεων του Αρθ-14 δεν συνεπάγεται σε καμμία περίπτωση αύξηση του ισχύοντος για την περιοχή μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους των κτιρίων ή του Συντελεστή Δόμησης (ΣΔ σ.δ.) 

Εδω βλέπουμε οτι εφαρμοζόταν οι διατάξεις περί χαμηλών κτηρίων  εντός οικισμού 86  μέχρι το 1987 αν δεν κάνω λάθος που μετά διευκρινιστηκε.  Αδειες ομως βγήκαν και εκτός σχεδίου οικισμού με το εν λόγω αρθρο, άλλο θεμα  πως βγηκαν ......
Ποιος θα τα κάνει. Έστω ότι τα σκαναρουν.Ποσο καιρό και τον τρόπο (σκισμένα σχέδια,ελλιπής φάκελοι πέρα των απολεσθέντων κτλ,πως θα βγουν έξω προσωπικά δεδομένα  και αλλα πολλά)

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Ούτε μέχρι το 2053 δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί αυτό το έργο!!!

 

Αυτο. Πως δεν βγηκανε να πουνε "οι ενδιαφερομενοι θα έχουν πρόσβαση σε κάθε έγγραφο οικοδομικής άδειας με το πάτημα ενός κουμπιού....." 

Γελοιότητες. Όποιος έχει πέρασει έστω έξω απο μια ΥΔΟΜ καταλαβαίνει ότι ως το τέλος του 2023 το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει καν ανάδοχος.......

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.