Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τιμές υλικών και οικοδομικών εργασιών 3


avgoust

Recommended Posts

Από την ιστοσελίδα http://alpha6.gr/wp/?cat=183 αντιγράφω τα παρακάτω , αλφαβητικά από Τ έως Ω :

 

τζάκι: λαμβάνοντας υπόψη και την καμινάδα, το καπέλλο, και την διακόσμησή του (εργατικά και υλικά για όλα), θα σας στοιχίσει τουλάχιστον 1500ε ένα απλό τζάκι και τουλάχιστον τα διπλά ένα ενεργειακό (Φεβ. 2009).

 

τούβλα - υλικό: από 0,12ε/τεμάχιο για τα 12οπα (διπλά) τούβλα. Η συντριπτική πλειοψηφία των τούβλων μιας οικδομής είναι διπλά. Τα μονά τούβλα χρησιμοποιούνται για σφήνωμα. Τα μονά τούβλα λίγο φθηνότερα. Από τον παραγωγό έρχονται σε παλέττες. 1 παλέττα περιέχει περίπου 450 διπλά τούβλα. Θα χρειαστείτε 50 διπλά τούβλα για 1μ2 δρομικού τοίχου. Η τιμή που αναφέρουμε είναι για προμήθεια σημαντικής ποσότητας. Για λιγότερο από 1-2 παλέττες να υπολογίζετε τουλάχιστον 10% παραπάνω (Ιαν. 2009 ).

 

τούβλα - εργασία: βλ. χτίσιμο φατούρα.

 

τουβλίνα: (υλικό μόνο) περίπου 50-55λεπτά το κομμάτι.

τραπεζοειδής λαμαρίνα: το είδος αυτό πουλιέται με τον τόνο (περίπου 1200ε/τ). Ανάλογα με το πάχος της λαμαρίνας (από 0,75 έως 1,25 χιλιοστά) ζυγίζει από 9 έως 16 κιλά/μ2.

 

τσάπα: βλ. χωματουργικά

 

τσιμέντο γκρί σακκί 50 κιλών: περίπου 7ε ο σάκκος. Η παλέττα περιέχει 30 σάκκους. Μπορείτε να παραγγείλετε σάκκους (κι όχι παλέττες) αλλά για μικρές ποσότητες θα πληρώσετε και μεταφορά (Αυγ. 2008 ).

 

τσιμέντο άσπρο σακκί 50 κιλών: όπως το αντίστοιχο γκρι τσιμέντο αλλά περίπου 40-50% ακριβότερο (Ιουλ. 2008 ).

 

τσιμεντόλιθοι: περίπου 0,60ε/τεμάχιο. Συνηθισμένη διάσταση 30Χ15Χ18εκ.. Θα χρειαστείτε περίπου 18 τέτοια τεμάχια ανά μ2 τοίχου (ανάλογα και με το πόση λάσπη θα βάζει ο μάστορας). (Οκτ. 2008 ).

 

υαλόπλεγμα: θα το βρείτε σε ρολλά πλάτος 1μ και μήκους 50μ. Θα σας στοιχίσει περίπου 30-33ε/ρολλό (Φεβ. 2009 ).

 

υαλότουβλα: (υλικό μόνο) έχουν διαστάσεις 19 Χ 19εκ και θα τα βρείτε σε πολλές ποιότητες και προελεύσεις. Στην οικονομικότερη μορφή τους θα προέρχονται από Κίνα και θα στοιχίζουν λιγότερό από 1ε το κομμάτι. Στην οικονομικότερή τους μορφή αλλά με εκτός Κίνας προέλευση, θα χρειαστεί να αποχωριστείτε 1,5ε περίπου για κάθε κομμάτι που θα αποχτήσετε. Δεν τελειώνουν εκεί τα κόστη. Θα χρειαστείτε και κόλλα για υαλότουβλα και σταυρουδάκια καθώς και κάποιον μάστορα για να τα τοποθετήσει (Φεβ. 2008 ).

 

ytong: Περίπου 130ε/μ3. Θα το βρείτε σε δέματα/παλέττες του ενός και πλέον κυβικού μέτρου, ανάλογα με το συγκεκριμένο μέγεθος.

 

φαλτσογωνιά: βλ. σκοτία

 

Φορτωτής: βλ. χωματουργικά

χάλυβας δομικός: Για κατοικίες, περίπου 2.000ε/τόνο. Περιλαμβάνεται η κοπή, το φλάντζωμα και οι αναγκαίες διατρήσεις, καθώς επίσης και η τοποθέτηση στο έργο. Συνήθως για εύκολα προσβάσιμα μέρη της Ελλάδας, η τιμή αυτή περιλαμβάνει και τη μεταφορά. Η τιμή μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με την τιμή της πρώτης ύλης αλλά και με το είδος του έργου (ευκολία ή δυσκολία της κατασκευής, μέγεθος, θέση του έργου κλπ) (Φεβ. 2009 ).

 

χάλυβας οικοδομικός: Περίπου 750ε/τόνο. Περιλαμβάνεται η κοπή, διαμόρφωση και τοποθέτηση, ο ΦΠΑ και τα μεταφορικά. Οι καλές μάντρες πουλούν σε διαφορετική τιμή τα κολωνοσίδερα, τους μανδύες, και τα πλέγματα (όπως τα πουλάνε σ’αυτές και οι Χαλυβουργίες). Επίσης θα σας δώσουν τιμή χωρίς σιδέρωμα, ΦΠΑ και μεταφορικά. (Ιαν. 2009 ).

 

χτίσιμο φατούρα: περίπου 4,5ε/μ2 για μία μέση δουλειά. Η μέτρηση των μ2 θα γίνει σεντόνι . Να περιμένετε καλύτερες τιμές για μία μεγάλη δουλειά και χειρότερες για μία μικρή. Όπως με όλα τα εργατικά, η τιμή που θα πετύχετε (καθώς και η ποιότητα της εργασίας), εξαρτάται από το μάστορα, το έργο και τη χρονική στιγμή. (Ιαν. 2009 ).

 

χωματουργικά: (Ιαν. 2009 )

εκσκαφές μόνο για χώμα με αποκομιδή περίπου των 2/3 των χωμάτων (τα υπόλοιπα θα μείνουν στο έργο για μπάζωμα του υπογείου) από 8ε/μ3 και πάνω

μεροκάματο τσάπας μεσαίας 300ε

μεροκάματο σφυρί μεσαίο, όσο και η αντίστοιχη τσάπα +10%

μεροκάματο φορωτής μεσαίος 230ε, μεγάλος +20%

μεροκάματο φορτωτής μικρός (bobcat) 200ε

μεροκάματο jcb 250e.

 

Πηγή :http://alpha6.gr/wp/?cat=183

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.