Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

στεγαστικες αναγκες


harkor

Recommended Posts

καλησπερα

θα ηθελα να ρωτησω -γιατι εχω ζαλιστει πλεον- αν σε αδομητο  οικοπεδο σε νησι ,εντος οικισμου , το οποιο ειναι σε κοινοτητα  κατω των 3000 κατοικων (δομηση 240),  καλυπτει τις στεγαστικες αναγκες -οπως οριζει ο νομος- τετραμελους οικογενειας .( η παρ. 13 νομου 4738 /2020 δεν αναφερει για  οικόπεδα κατω των 3000 κ.)

 

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

για να μην μπερδευεσαι

-τι ακινητα εχεις σε κατω απο 3000 κατοικους και τι σε πανω απο 3000?

-πού εχεις κυρια και μοναδικη?

-πού εχεις αυθαιρεσιες?

αρθρο 100 παρ.12 ν. 4495

12.Για κύρια και μοναδική κατοικία, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή ο σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα ανήλικα τέκνα αυτού δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή σε ιδανικό μερίδιο αυτής που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου, στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000), καταβάλλεται ποσοστό 40% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται με τις διατάξεις του παρόντος. Για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών, λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις της παρ. 13 του άρθρου του ν.1078/1980 (Α238)

.Για την εφαρμογή της παρ.12, η πιστοποίηση της κύριας και μοναδικής κατοικίας προκύπτει από τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης, η οποία και υποβάλλεται στο πληροφοριακό σύστημα.Για την κύρια και μοναδική κατοικία επιφάνειας μεγαλύτερης των 70 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων νομίμων και αυθαιρέτων) η μείωση του ενιαίου ειδικού προστίμου εφαρμόζεται μόνο στην επιφάνεια των αυθαιρέτων που προσαυξάνουν την επιφάνεια της νόμιμης κατοικίας εφόσον υπάρχει έως τα 70 τ.μ. σε ένα φύλλο καταγραφής και η επιπλέον αυθαίρετη επιφάνεια αναγράφεται σε άλλο φύλλο καταγραφής, υπολογιζομένου του ενιαίου ειδικού προστίμου χωρίς την ανωτέρω μείωση.Για την εφαρμογή του συντελεστή 40% της κύριας και μοναδικής κατοικίας, θεωρείται ότι πληρούνται οι στεγαστικές ανάγκες, εφόσον το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας (νόμιμης και αυθαίρετης), ανάλογα με τα άτομα, δεν υπερβαίνει τα

 εβδομήντα (70) τ.μ. προσαυξανόμενο κατά τριάντα (30) τ.μ. για μέχρι δύο τέκνα και κατά είκοσι (20) τ.μ. επιπλέον για πάνω από δύο τέκνα, δηλ. ανώτατη επιφάνεια 120 τ.μ.Η αναφορά των δύο τελευταίων εδαφίων της παρ.12 αφορά στην εφαρμογή του άρθρου 103 (κύρια κατοικία των ειδικών ομάδων πληθυσμού).
 
-
 
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω  για την απάντηση  , θελω ομως να ξεκαθαρισω , αν εχεις στην ιδιοκτησία σου μονο οικοπεδο με δομηση 240  σε κοινοτικο διαμερισμα κατω των 3000 κατ. εντος οικισμου.αν  αυτη η περιπτωση καλυπτει τις στεγαστικες σου αναγκες.

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Προφανως μιλαμε για αυθαιρετα και μειωτικους συντελεστες...

Σε κατω απο 3000 κατοικους

δεν σε εμποδιζει για την εφαρμογη της "κυριας και μοναδικης"

ακομα και αν εχεις "το μισο χωριο" ειτε σε κτισματα ειτε σε σδ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.