Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σε εφαρμογή το σύστημα αναγνώρισης προσώπου στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι


Engineer

Recommended Posts

Σε εφαρμογή τέθηκε το σύστημα αναγνώρισης προσώπου και ίριδας των ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι ελαχιστοποιώντας τον χρόνο που απαιτείται για την είσοδο στο εμιράτο.

Συγκεκριμένα μπήκε σε λειτουργία στις 122 πύλες στις αναχωρήσεις και αφίξεις επιβατών του αεροδρομίου ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ελέγχει την ταυτότητα του ταξιδιώτη με το πιο πρόσφατο βιομετρικό πρόγραμμα.

Η εν λόγω τεχνολογία αφορά σε επιβάτες άνω των 17 ετών, ενώ για τη χρήση της θα πρέπει να έχει γίνει προεγγραφή, δηλαδή σάρωση του βιομετρικού διαβατηρίου στα ανάλογα check-in, καθώς και αντίστοιχη έκδοση των καρτών επιβίβασης.
 
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Ντουμπάι (GDRFA) Mohammed Ahmed Al Marri, όταν θα έχουν εγκατασταθεί τα βιομετρικά συστήματα σε όλο το αεροδρόμιο, ο χρόνος που θα απαιτείται για να περάσει ο ταξιδιώτης από τις διαδικασίες ελέγχου, θα εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο γρήγορα μπορεί να περπατήσει.
 
Σημειώνεται ότι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που παρείχε τις υπηρεσίες βιομετρικού ελέγχου στους επιβάτες της, ήταν η Emirates, η οποία το περασμένο φθινόπωρο λειτούργησε τον πιλοτικό «βιομετρικό διάδρομο».  

Χάρη στα βιομετρικά στοιχεία, οι επιβάτες μπορούν πλέον να κάνουν check-in για την πτήση τους, να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων, να εισέλθουν στην αίθουσα αναμονής και να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, παρακάμπτοντας τους υποχρεωτικούς ελέγχους εγγράφων και τις ουρές. 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.