Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαφορές συντάξιμων αποδοχών μισθωτού - μη μισθωτού


jackson

Recommended Posts

Θέλω μέσα από ένα παράδειγμα να με βοηθήσετε να καταλάβω κάποιες διαφορές στις συντάξιμες αποδοχές μισθωτών και μη μισθωτών με μπλοκάκι, σε ένα υποθετικό σενάριο.

Υποθέτουμε ότι ένας εργαζόμενος ως μισθωτός/υπάλληλος, λαμβάνει μικτό μηνιαίο μισθό 940€, δλδ 13160€ ετησίως, για όλο του τον εργασιακό βίο (40 χρόνια). Για αυτόν τον μικτό μισθό κάθε μήνα παρακρατούνταν περίπου 20% για ΕΦΚΑ, δλδ 188€. Οπότε οι συντάξιμες αποδοχές του είναι 940€*40*14/(40*12)=1096€ σύφωνα με τον νόμο.

Τώρα υποθέτουμε ότι ένας μη μισθωτός με μπλοκάκι σε έναν εργοδότη κλπ, έχει ετήσια σύμβαση ύψους 13160€. Και έστω ότι είναι στην 1η κλίμακα εισφορών και αποδίδει κάθε μήνα 220€ (ας αφήσουμε έξω τα επικουρικά, εφαπαξ, 5ετία νέου κλπ). Οι συντάξιμες αποδοχές για την κλάση των 220€, είναι 775€ (λόγω των παροχών υπέρ υγείας και ΟΑΕΔ 55+10, 155/0,20=775).

Χάνω κάτι;;; Αν όχι, σημαίνει ότι ένας μισθωτός θα έχει μεγαλύτερη σύνταξη από έναν μπλακάκια, παρότι αμοίβοταν το ίδιο, έδιναν τις ίδιες εισφορές και του έμεναν κ τα ίδια καθαρά κάθε μήνα (- 500€ τέλος για τον μπλοκάκια);;;

 

Edited by jackson
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.