Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σωλήνες θέρμανσης


Μαριάκος Φιλ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! 

Σε δέκα χρόνων εγκατάσταση θέρμανσης πετρελαίου έχω θέμα από την αρχή με κάποια σώματα που ζεσταίνουν μισά στους πάνω πάνω όροφο. Μιλάμε για 3 πατώματα με ξεχωριστές ηλεκτροβανες, 2 γραμμές με 2 σώματα κάθε η γραμμή. Μήκος σωλήνας από κυκλοφοριτη έως το τέλος της στήλης είναι 10-12 μέτρα. Ο κυκλοφοριτης είναι hansa uhp 32-8s και φαίνεται να δουλεύει κανονικά. Ο λέβητας είναι 80κ θερμίδες. Η σωλήνα που φεύγει από τον κυκλοφορητή είναι 28αρα και όταν ξεκινάει να μπαίνει στο πρώτο κολεκτερ καιρό αν ανεβαίνει κατακόρυφα είναι όλες 22. Ένας μάστορας είπε να γίνουν όλες 32.ένας μέχρι τη στήλη να γίνει 45 λαό μετά ας είναι 22 και ένας άλλος να συνεχίσει η 28αρα που έχω έως επάνω. Μέσα στη βδομάδα θέλει ο μάστορας να κάνει δοκιμή και να στείλει κατευθείαν στο πάνω ορόφο 28αρα σωλήνα και αν δουλέψει σωστά να γίνει αντικατάσταση. Τελικά ποια είναι η σωστή διάσταση που πρέπει να έχουν οι σωκηνες. Επίσης έχω έναν πιο καινούργιο κυκλοφορητή υης wilo τον top s40/4. Είναι μεγαλύτερος για να τον βάλω; 

Ευχαριστώ πολύ 

 

Link to comment
Share on other sites

Οι διατομές σωλήνων, τα μήκη, οι κυκλοφορητές, τα μεγέθη των σωμάτων κλπ υπολογίζονται από μηχανολόγο μηχανικό με βάση αρκετά δεδομένα που δεν μας δίνετε, γιατί απλά δεν τα ξέρετε.

Επιπλέον ο υπολογισμός αυτός προϋποθέτει - απαιτεί κάποιο χρόνο, κάποιο εξοπλισμό (software) και κάποιες γνώσεις - εμπειρία και συνεπώς ο υπολογισμός αυτός κοστίζει κάποια χρήματα.

Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε κάποιο "υδραυλικό", να κάνει δοκιμές (σαν να παίζει λόττο), και κάποια στιγμή μπορεί να το πετύχει (μπορεί και όχι).

Το συμπέρασμα και η προτροπή μου είναι να αναθέσετε σε ένα μηχανολόγο μηχανικό να "λύσει το γρίφο" και στην συνέχεια ο υδραυλικός να εφαρμόσει την μελέτη του μηχανολόγου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.