Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

520 μη κατοικήσιμες οικίες από τον σεισμό στην Θεσσαλία - Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών


Engineer

Recommended Posts

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών από το σεισμό των 6 Ρίχτερ περιοχών στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Στις πληγείσες περιοχές, από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού, βρίσκεται κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο σήμερα ενισχύθηκε και αποτελείται από 114 μηχανικούς, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτήρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας).

seismos-mesochori-1.jpg

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 941 κτήρια:

  • Από αυτές 841 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 22 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 12.
  • Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 17 από τις 26 αυτοψίες, ενώ σε 52 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 51 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση.
  • Έχουν γίνει έλεγχοι και σε 64 σχολικές μονάδες και στο Δικαστικό Μέγαρο, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και το ΕΦΚΑ Λαρίσης.

Τέλος, ξεκίνησε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η μεταφορά οικίσκων και τροχόσπιτων για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από το σεισμό.

seismos-mesochori-2.jpg

seismos-mesochori-7.jpg

seismos-mesochori-4.jpg

seismos-mesochori-12.jpg

elassona_zimies-8.jpg

elassona_zimies-5.jpg

elassona_zimies-10.jpg

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Απο το υπουργείο Υποδομών (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών), περιφέρεια και ιδιώτες μηχανικούς σε περίπτωση που ζητηθεί συνδρομή (μέσω ΤΕΕ συνήθως)

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αυτό το πολύ γενικό το ξέρω. Ρωτάω πιο συγκεκριμένα, πράγματα: αν το υπουργείο απασχολεί μόνιμο προσωπικό ειδικά για τέτοιες ανάγκες ή αν μαζεύουν ό,τι πολιτικό μηχανικό δουλεύει στο δημόσιο; Στην περίπτωση των ΔΥ είναι απλά υποχρεωτικό να το κάνουν και αυτό; ή πάει όποιος θέλει κι ο ίδιος; έχει κάποια πρόσθετη αμοιβή; Τους ιδιώτες το ΤΕΕ τους διαλέγει ή βγάζει αγγελία για να πάει όποιος θέλει; Υπάρχουν κριτήρια επιλογής ή απλά να είσαι μέλος; Αν σε καλέσουν θα είναι υποχρεωτικό να πας; Υπάρχει αμοιβή;

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα πάνε οι μηχανικοί (μόνιμοι και ορισμένου χρόνου) που ανήκουν στην Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Κεντρικής Ελλάδος, Βόρειας και Δυτικής Ελλάδος και στους τομείς τους). Αυτή είναι η υπηρεσία που αναφέρεις παραπάνω.  

Στην συνέχεια εφόσον είναι ανάγκη σειρά έχουν  μηχανικοί που ανήκουν στο Υπουργείο Υποδομών. Επιπρόσθετα πάνε και οι Δ.Υ. μηχανικοί που ανήκουν στην Περιφέρεια. Αν χρειάζονται και άλλοι γίνεται συνενόηση με το ΤΕΕ (ανάλογα ποιο Περιφερειακό Τμήμα υπάρχει στο μέρος που έχει γίνει η καταστροφή) και έρχονται εθελοντές μηχανικοί που έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα. 

Οι ΔΥ μηχανικοί πληρώνονται όπως ορίζεται για τα εκτός έδρας (αν είναι εκτός έδρας). Δεν υπάρχει κάποια πρόσθετη αμοιβή για τους εθελοντές. 

Edited by jobous
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.