Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

επιδομα σε νεους ελευθερους επαγγελματιες μηχανικους


Panos Kuv

Recommended Posts

Βλέπω τώρα ότι σε όσους έκαναν αίτηση , επί της αιτήσεως (αν μπούνε στο σύστημα υποβολής) εμφανίζει το μήνυμα αν αυτή έχει εγκριθεί  και είναι προς πληρωμής  ή αν έχει απορριφθεί λόγω μη πλήρωσης κριτηρίων υπαγωγής.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και το ενδιαφερον σας,

Ηταν μαλλον λαθος του λογιστη μου,

Ειδα σημερα οτι μεχρι 16 του μηνα πληρωνονται τα επιδοματα σε οσους τα δικαιουνται ,στις 18 του μηνα για 10 ημέρες θα υπαρξει καταχωρηση διορθωτικων και συμπληρωματικες αιτησεις για οσους δε προλαβαν στο διαστημα 5-15 Φλεβαρη που ηταν η αρχικη προσθεσμια.

Επισης για τους ελευθερους επαγγελματιες που ανηκουν στην 1.α. κατηγορια ιδια με εμενα δηλαδη εδω:

1. Δικαιούχοι της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες-ασφαλισμένοι του τέως ΕΤΑΑ, καθώς και οικονομολόγοι και γεωτεχνικοί που ασφαλίζονται στον e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι υπάγονται στην παρ. 2α του άρθρου 44 του ν. 3986/2011 (Α’ 152), και:

α. είναι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες – επιστήμονες, οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη ατομικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ μετά την 1.1.2017 σε έναν κωδικό αριθμό δραστηριότητας (ΚΑΔ) από τους περιγραφόμενους στον Πίνακα 1 και πληρούν τα κριτήρια της παρ. 4 ή είναι ασκούμενοι δικηγόροι που έχουν ασφαλιστεί μετά την παραπάνω ημερομηνία

ισχύει μόνον αυτο:

4. Το συνολικό οικογενειακό πραγματικό, απαλλασσόμενο ή αυτοτελώς φορολογούμενο εισόδημα έτους 2020 από οποιαδήποτε πηγή, δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, το οποίο θα επαληθευτεί από τη δήλωση Εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020, όταν αυτή υποβληθεί.

οπότε συμφωνα με τα παραπανω ειμαι δικαιουχος και θα περιμενω τις συμπληρωματικες .

**Προς εξυπηρετηση όλων εκανα copy paste σ ενα wordpad αρχειο το οποιο ανεβασα και θα δειτε παρακατω που αναφερεται η ΚΥΑ για να δουν και αλλοι συναδελφοι που δε γνωριζουν αν το δικαιουνται η οχι αναλογα με την κατηγορια που υπαγονται .


 

Edited by Panos Kuv
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.