Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα μηχανικός-Συμβουλές για εκμάθηση προγραμμάτων & γνώσεων γενικότερα


K.Athana

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Είμαι τελειόφοιτη πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ. Ωστόσο, νιώθω ότι στις σχολές παρόλο που παίρνουμε πολλές γνώσεις δεν μας προετοιμάζει καθόλου για το τι θα αντιμετωπίσουμε στην αγορά εργασίας. Θα ήθελα την βοήθεια- συμβουλή σας. Πχ ποια λογισμικά ή στατικά προγράμματα θα πρέπει να ξέρω ως νέα μηχανικός ή ποια νομοθεσία ή Ευρωκώδικα να εστιάσω. Τι γνώσεις θα απαιτούσατε από μια μηχανικό που μόλις αποφοίτησε για να την προσλάβετε;;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω αναφέρεσαι στη μικρή αγορά των στατικών μελετών και όχι γενικά στο επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού.

Θα σε συμβούλευα να εστιάσεις σε οτιδήποτε έχει να κάνει με παλιά κτίρια: τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, ενεργειακά πιστοποιητικά, μελέτες στατικής επάρκειας και επισκευών.

Το ότι οι σχολές δε μας προετοιμάζουν για την αγορά εργασίας συνήθως μας γεμίζει προβληματισμό απέναντι στις σχολές και όχι απέναντι στην αγορά εργασίας.. Η εμμονή των καθηγητών για την ακαδημαϊκή έρευνα και την εργασία στο δημόσιο από κάποιο δεδομένο προκύπτει κι αυτή..

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάς με cad. Είναι το πρώτο πράγμα που θα σου ζητήσει ο εργοδότης σου, ακόμη κι αν ασχολείται με δημόσια έργα. Κι επί πλέον, υπάρχει η δυνατότητα για πολλαπλές συνεργασίες.

Σιγά-σιγά, θα έλθουν και τα υπόλοιπα. Και βέβαια οι σχολές δεν είναι προθάλαμοι της αγοράς. Αυτό που δίνουν, είναι οι βασικές κι απαραίτητες γνώσεις ώστε ο  κάθε μηχανικός να μπορεί να ασκήσει αυτά τα οποία διδάχτηκε. Η αγορά είναι τεράστια. Μπαίνοντας σε αυτή, και αποκτώντας εμπειρίες, θα μπορείς να προσανατολιστείς καλύτερα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πράγματι, είναι προϋπόθεση για κάθε θέση η γνώση cad αλλά αν περιμένει κανείς να μπει στην αγορά για να αποκτήσει εμπειρίες, θα γεράσει περιμένοντας.

Αυτό που χρειάζεται ένας νέος απόφοιτος είναι το στοιχείο που θα του επιτρέψει να μπει στην αγορά, γιατί η ευκαιρία αυτή δεν είναι δεδομένη.

Διαβάζοντας κανείς τις λέξεις κλειδιά που αναφέρονται συχνότερα στο φόρουμ αυτό και ευρύτερα στο διαδίκτυο, μπορεί να πάρει μια ιδέα από τις ελλείψεις της αγοράς και να κινηθεί ανάλογα.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι ότι στο cad έχω γνώσεις όμως σίγουρα θα εστιάσω επιπλέον σε αυτό. Διάβασα ένα κατατοπιστικό ποστ για νέους μηχανικούς στο φόρουμ σχετικά με κάποιες νομοθεσίες και Ευρωκώδικες που με βοήθησε αρκετά! Με μελέτη και τύχη ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.