Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η διανομή του ακινήτου και τα επιπρόσθετα έργα στο project του Ελληνικού


Engineer

Recommended Posts

Νομοσχέδιο που φέρνει ακόμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την έναρξη της επένδυσης έφερε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτό γίνεται η διανομή του ακινήτου και ξεκαθαρίζουν αρμοδιότητες.

Το Σχέδιο Κυρωτικού Νόμου επί της Σύμβασης Διανομής – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας και του Ειδικού Διαγράμματος Διανομής. περιλαμβάνονται οι απαιτούμενες διατάξεις για τη διαδικασία εισφοράς εμπραγμάτων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ προς την Ελληνικό Α.Ε., καθώς επίσης και η πρόβλεψη της δυνατότητας διενέργειας πρόδρομων εργασιών στο ακίνητο από τον φορέα της επένδυσης, πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., χωρίς καμία επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου, με στόχο την επιτάχυνση των βημάτων υλοποίησης του έργου.

Τέλος, στο νομοθέτημα περιλαμβάνονται σχετικές διατάξεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν πρωτίστως σε διαδικαστικά ζητήματα αδειοδότησης των αναγκαίων έργων, και δευτερευόντως σε ζητήματα λειτουργίας των επιμέρους χρήσεων.

Tα έργα που θα γίνουν μέχρι να γίνει η μεταβίβαση

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι θα μπορεί μέσω του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης η Lamda να προχωρήσει σε προπαρασκευαστικά έργα που θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση των κυρίως έργων.  Είναι τα παρακάτω έργα:

-Την ανέγερση νέου κτιρίου μετεγκατάστασης σωματείων ατόμων με αναπηρία στη «γειτονιά της παραλίας του Αγίου Κοσμά»

-Την αποκατάσταση του νεότερου μνημείου –υποστέγου Γ’ της Πολεμικής Αεροπορίας «Hangar C» και τη διαμόρφωσή του για την εντός αυτού λειτουργία ενός κέντρου πληροφόρησης (“Experience Center”)

-Την υλοποίηση ενός τμήματος του Μητροπολιτικού Πάρκου, έκτασης 85 στρεμμάτων, στην περιοχή των υποστέγων πολεμικής αεροπορίας («Περιοχή Εργοστασίου Αεροσκαφών»-hangars).

-Tην ανέγερση νέου κτιρίου «Sales Center» και

-Την ανακατασκευή-επισκευή ή/και νέα κατασκευή περίφραξης, για λόγους ασφαλείας του εργοταξίου

Η διανομή

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε πως χωρίζεται το ακίνητο. Σχετικά με τη διανομή με μπορντώ φαίνονται τα διατηρητέα κτίρια, με πράσινο τα διατηρούμενα, με μωβ τα χαρακτηρισμένα ως νεώτερα μνημεία, με πορτοκαλί οι εκτάσεις με πλήρη κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου, με μπλε οι εκτάσεις με πλήρη κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ και με πορτοκαλί και κόκκινες διαγραμμίσεις εκτάσεις με κυριότητα του Δημοσίου με Δικαίωμα Επιφάνειας του ΤΑΙΠΕΔ.

Η ολοκλήρωση της διαγωνισμού για τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην εταιρεία ειδικού σκοπού της Lamda Development, Hellinikon Global, θα γίνει με την καταβολή των 315 εκατ. ευρώ, ποσό πρώτης δόσης για τα συνολικά 900 εκατ. ευρώ και την παραχώρηση του ακινήτου για 99 χρόνια.

Ελληνικο Διανομη

ypomnima-elliniko.jpg

 

View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.