Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) η επένδυση για τα Αστέρια Γλυφάδας


Engineer

Recommended Posts

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης η αρχιτεκτονική μελέτη για τα Αστέρια Γλυφάδας όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ.

Η μελέτη αφορά στο τουριστικό επενδυτικό έργο "Αστέρια Γλυφάδας" με επανάχρηση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας 5*, δυναμικότητας 400 κλινών. Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία 115 πολυτελών δωματίων, 14 τουριστικών κατοικιών, 12 σουιτών, εκθεσιακού χώρου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατορίων, αρχαιολογικού περίπατου, χώρων δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους και κέντρου αναζωογόνησης.

Στην τουριστική επένδυση προβλέπεται επίσης η δημιουργία δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης, δικτύου πεζοδρόμων, δύο αρχαιολογικών περιπάτων καθώς και υπαίθριων καλλιτεχνικών εκθέσεων.

Τόσο στα καταλύματα, τα κτίσματα και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιούνται φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και επαναχρησιμοποιείται ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί.

To υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα θα λειτουργήσει ως One&Only της Kerzner International, η οποία θα έχει και τη διαχείρισή του. Είναι το δεύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα λειτουργεί κάτω από το συγκεκριμένο brand μετά το One&Only Kea Resort στην Κέα (Τζια) της  Dolphin Capital.

Tα θρυλικά «Αστέρια« δημιουργήθηκαν την δεκαετία του ’60 στην παραλία της Γλυφάδας από τους αρχιτέκτονες  Εμμ. Βουρέκα, Π. Βασιλειάδη και Π. Σακελλάριο υπό την εποπτεία της Εθνικής Τράπεζας η οποία είχε νοικιάσει την έκταση από τον ΕΟΤ. Ο Εμμ. Βουρέκας (1907-1993), είναι ο δημιουργός πολλών έργων στην Αθήνα τις δεκαετίας ’50, 60’ 70, όπως το Hilton των Αθηνών, η Ωκεανίδα κλπ. Το 1999 η έκταση πέρασε από την Εθνική Τράπεζα στην εταιρεία ΕΣΤΡΕΛΙΑ, και αργότερα η εταιρεία «Ναυσικά ΑΕ –Τουριστικές – Καλλιτεχνικές – Ναυτιλιακές –Οικοδομικές Επιχειρήσεις» συμφερόντων ομίλου Παπαθεοχάρη 
 
Tο 2017 η Grivalia μέσω του τουριστικού της «βραχίονα», Grivalia Hospitality, απέκτησε το 80% της εταιρείας «Ναυσικά Α.Ε.»  έναντι 29,5 εκατ. ευρώ, με το άλλο 20% να παραμένει στον όμιλο Παπαθεοχάρη.

Η μακροχρόνια μίσθωση λήγει το 2081
 
Υπενθυμίζεται ότι η Εστρέλια είχε σχεδιάσει τη δημιουργία γιγαντιαίου ξενοδοχείου 850 κλινών που όμως δεν προχώρησε ποτέ.

Tην θετική γνωμοδότηση του ΚΕΣΑ έλαβε και η αντίστοιχη αρχιτεκτονική μελέτη για τη αναδιαμόρφωση και επανάχρηση στο εστιατόριο - café bar (πρώην συγκρότημα αποδυτηρίων-café "dreams").

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης εγκρίθηκε και η προσθήκη κατ' επέκταση σε υφιστάμενη βιομηχανική μονάδα νέας ρομποτικής αποθήκης, σε γεωτεμάχιο που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή Νέα Σάντα Κιλκίς της Περ. Κεντρικής Μακεδονίας, της εταιρείας ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ. Α.Ε. Το θέμα αφορά στη προσθήκη κατ' επέκταση κτιρίου σε υφιστάμενη βιομηχανική μονάδα, που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή 156,79 στρεμμάτων στη θέση Αγ. Παντελεήμονας της Νέας Σάντας στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς, ιδιοκτησίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Αλουμινίου (ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ Α.Ε.). Η προτεινόμενη προσθήκη κατ' επέκταση πρόκειται να στεγάσει την νέα ρομποτική αποθήκη της βιομηχανίας, η οποία θα ακολουθήσει την αισθητική των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.