Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Aποστάσεις οικοδομών από εθνικές - επαρχιακές - κύριες κοινοτικές οδούς


Recommended Posts

Συνάδελφε, αναρωτιέμαι γιατί η απορία σου δεν έχει απαντηθεί ήδη από την ανάγνωση του προεδρικού διατάγματος. Είναι σαφές, ότι η απόσταση των τριών μέτρων (όπου αυτή επιβάλλεται, διότι όπως αναφέρω παραπάνω υπάρχουν περιπτώσεις που αυτή καθορίζεται διαφορετικά), αφορά την γραμμή δόμησης των κτιρίων. Δες όμως προσεκτικά το πως καθορίζεται το όριο μιας οδού.

Δες για παράδειγμα σε μια περιοχή εντός ρυμοτομικού σχεδίου με προκήπιο. Έχεις την ο.γ έστω 4 μ εσώτερα της ρυμοτομικής. Το οικόπεδό σου φτάνει μέχρι την ρυμοτομική και εκεί περιφράσεις. Όμως, η οικοδομή σου θα ανεγερθεί έως και την ο.γ.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο συνάδελφε..απλά καμιά φορά τα πολυ απλά πράγματα φαντάζουν βουνό και ειδικά όταν μερικοι σε ωθούν να αγχωθείς χωρίς λογο...Ευχαριστώ για τις επιβεβαιώσεις στο ερώτημα μου ..

Link to comment
Share on other sites

Είχε βγει Ο.Α το 1978 πριν από τον καθορισμό απόστασης ασφάλειας από οδούς, ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί ως κάτω των 2000.

Τώρα ένα μέρος του κτιρίου βρίσκεται εντός της απόστασης ασφαλείας 15μ από τον άξονα της εθνικής οδού. Θέλουμε να βγάλουμε ΕΕΔΜΚ για εξωτερική θερμομόνωση (δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη). Μπορούμε ή η απόσταση ασφαλείας μας απαγορεύει την οποιαδήποτε εργασία?

image.jpeg

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι ότι δεν απαγορεύεται...με την ίδια λογική έχει πρόβλημα και η παλιά εκδοθείσα άδεια.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχω μια απορία ρε παιδιά. Δεν αφορά επαγγελματικής φύσης, αλλά μου γεννήθηκε μετά απο μια κουβέντα που είχα. Μπροστά σε σπίτι υπάρχει επαρχιακή οδός και ακριβως μπροστά η παλιά γραμμή τρένου. Στα πόσα μέτρα απο την γραμμή είναι ιδιοκτησία του οσε και αν μπορείς να φτιάξεις μάντρα.

Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που τα αναφέρει?

Link to comment
Share on other sites

(ΦΕΚ 270/Δ/85).Η γραμμή δόμησης πρέπει να απέχει τουλάχιστον 15 μ από το όριο απαλλοτρίωσης της γραμμής. Αφού λες ότι η γραμμή είναι εσώτερα της επαρχιακής και πλησιέστερα προς το ακίνητο, λογικά υπερισχύει η απαίτηση απόστασης λόγω της γραμμής του ΟΣΕ. Άρα, το πιθανότερο, αν δεν υπάρχουν άλλες δυσμενέστερες αποστάσεις η περίφραξη να τοποθετείται στο όριο απαλλοτρίωσης.

Link to comment
Share on other sites

Είναι κάπως έτσι αυτή την στιγμή. (μην γελάσετε για το σχέδιο). Η άδεια για το σπίτι γράφει οτι συνορεύει με τον δρόμο.

Untitled.png

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Mε σκαριφήματα δεν θα βγάλεις συμπέρασμα. Θα πρέπει να κάνεις τοπογραφικό διάγραμμα και να εφαρμοστούν τα όρια απαλλοτρίωσης. Πιθανώς ο επαρχιακός δρόμος (αν όντως είναι κατηγοριοποιημένος ως πρωτεύων επαρχιακός) να μην έχει καθορισμένο όριο απαλλοτρίωσης και το όριο της οδού να καθορίστηκε από το ΠΔ 209/98. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να γίνει τεχνικός έλεγχος για το ακίνητο αφού πρώτα βρεθούν όλα τα εγκεκριμένα σχέδια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

επίσης, κι επειδή (έτσι όπως το βλέπω) ενδέχεται ο δρόμος να είναι μέσα στο όριο απαλλοτρίωσης της σιδ. γραμμής, για πληρέστερο έλεγχο μπορείς να κατεβάσεις τα όρια απαλλοτρίωσης της γραμμής (σε .dwg) από εδώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.