Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Aποστάσεις οικοδομών από εθνικές - επαρχιακές - κύριες κοινοτικές οδούς


Recommended Posts

Μια ερώτηση.. Κατά την οριοθέτηση οικισμού, προ 23 χωρίς σχέδιο πόλης ,με απόφαση νομάρχη (1987) η οικοδομική γραμμή ορίστηκε στα 20 μ από τον άξονα της επαρχιακής οδού (που περνά μέσα από τον οικισμό).......... Με το ΠΔ 209 της 24-6 / 15-7-1998 η απόφαση πλέον ορίζετε στα 10 μ.... Τι από τα 2 ισχύει ?? Το ΠΔ αναιρεί την απόφαση νομάρχη ? Ευχαριστώ Προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Σε παρόμοια περίπτωση οικισμού της περιοχής μου,, όπου πρωτεύουσα επαρχιακή οδός διαπερνά τον οριοθετημένο οικισμό, εξεδώθη μεταγενέστερη απόφαση Νομάρχη και όριζε τα 3 μ. από το όριο της οδού για κάποια από τα τμήματα εντός του οικισμού.. Αναζήτησε μήπως υπάρχει μεταγενέστερη απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει μεταγενέστερη απόφαση δυστυχώς .... Μπορεί να ζητηθεί μείωσης της εν λόγο απόστασης ??

Link to comment
Share on other sites

μπορείς να αναρτήσεις την απόφαση οριοθέτησης του οικισμου με τους όρους δόμησης; Μου κάνει εντύπωση ότι εγκρίθηκε η πλέον δυσμενέστερη απόσταση λες και ηταν σε εκτος σχεδιου περιοχή.

Βέβαια στο άρθρο 2 παρ 2 ε αναφέρεται πως για λόγους κυκλοφορίας μπορεί να ορίζονται αποστάσεις μεγαλύτερες από αυτές του ΠΔ ύστερα από εισηγήσεις και γνωμοδοτήσεις κλπ. των αρμοδίων οργάνων για θέματα πολεοδομίας συντήρησης οδών ΣΧΟΠ του Νομού κ.ο.κ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να ξέρει τι απόσταση πρέπει να έχει μια οικοδομή από επαρχιακή οδό η οποία κατασκευάστηκε μεταξύ 1960 - 1970;

Link to comment
Share on other sites

20 μέτρα από τον άξονα. (ΒΔ 30/12/64 ΦΕΚ 9/Α/16-1-65) σε εκτός κατοικημένων περιοχών κ εκτός εγκεκριμένου σχεδίου.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι, να ρωτήσω κάτι...η απόσταση από τον άξονα της οδού μετράτε σε σχέση με το κτίριο, σωστά...όταν λέμε κτίριο όμως εννοούμε τους τοίχους του κτιρίου μόνο ή και κάποιο στέγαστρο (κάλυψη μπαζωμένης βεράντας), στην περίπτωση που αυτό έχει μετρήσει στην δόμηση (15% η/χ, υπόλοιπο στην δόμηση..κ.τ.λ.);;;

 

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας συνάδελφοι, μήπως γνωρίζει κανείς για αποστάσεις γύρω από πολεμικό αεροδρομιο? δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί το θ´εμα ας με παραπέμψει κάποιος ή αν γνωρίζετε κάποιο ΦΕΚ... Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.