Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Aποστάσεις οικοδομών από εθνικές - επαρχιακές - κύριες κοινοτικές οδούς


Recommended Posts

Σε κανένα σημείο δεν λέω ότι διαφωνώ με το τοπογραφικό.

Εβαλα το το αντίστοιχο Π.Δ... ίσως γι' αυτούς που δεν το γνωρίζουν και για να τονίσω, οτι πάντα  "παίρνουμε την δυσμενέστερη των περιπτώσεων".

Σε ευχαριστώ πολυ.  Εγω παρερμήνευσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι!

 

Πρόχειρη κατασκευή (κιόσκι - πολεοδομική παράβαση), τακτοποιείται εντός του ορίου ασφαλείας από την εθνική οδό?

 

 

από το 50% της απόστασης (όπως αυτή ορίζεται ανάλογα με την κατηγορία της οδού) και προς την πλευρά του γηπέδου μπορεί να τακτοποιηθεί.

 

Γιατί συνάδελφε δεν μπορεί να τακτοποιήσει το κιόσκι-στέγαστρο στην περίπτωση που αυτό είναι προς την πλευρά του δρόμου? Στην §2δ του άρθρου 2 του Ν.4178 αναφέρει ότι "Εξαιρούνται αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις σε κτίρια για τα οποία έχει χορηγηθεί νομίμως οικοδομική άδεια, σε μικρότερη απόσταση από τα οριζόμενα στην παρούσα περίπτωση, καθώς και αυτοτελείς κατασκευές που συμπεριλαμβάνονται στην παρ. 7 του άρθρου 17 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79) πλην της περιπτώσεως δ΄ αυτής."

Link to comment
Share on other sites

ια) Στέγαστρα σε οποιαδήποτε θέση και εφόσον αυτά αναπτύσσονται εντός των υποχρεωτικών ακαλύπτων (σ.σ δηλ μέσα στα 15μ από το όριο απαλλοτρίωσης ή το όριο γηπέδου) μπορούν να κατασκευάζονται με πλάτος μέχρι 1/4 Δ ή δ. 


Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γειά σας,

 

θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται η τοποθέτηση πέργκολας, εντός της απόστασης υπέρ ασφαλείας της υπεραστικής συγκοινωνίας σε επαρχιακή οδό.

 

Γενικά επιτρέπεται η τοποθέτηση πέργκολας εντός Δ όσον αφορά κτίρια, αλλά εντός αποστάσεων από επαρχιακές κτλ δεν έχω βρει κάποια σχετική νομοθεσία.

 

 

Καμιά ιδέα για το παραπανω;;?? :confused:

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τσεκαρισμα.

Αγροτεμαχιο 6στρεμ.

με κυριο προσωπο σε επαρχιακη οδο και απο πλαγια σε αγροτικη οδο

για αγροτικη αποθηκη

 

θελει αποσταση 15 ή 25μ απο την επαρχικη οδο

και να κολλησει ή 5 απο αγροτικη;

Link to comment
Share on other sites

Αν η επαρχική ειναι πρωτεύουσα 20μ απο άξονα

Αν ειναι δευτερεύουσα 15μ από άξονα.

Η αγροτική λαμβάνεται ως όριο.

Αν προκύπτουν δυσμενέστερες αποστάσεις σύμφωνα με την εκτός σχεδίου δόμηση, αναλογα με την χρήση, ισχύουν οι δυσμενέστερες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπερα. Οικοπεδο εντος οικισμου(κατω των 2000 κατοικων) τελευταιο στο οριο, εχει προσωπο σε δημοτικη οδο και σε αγροτικο δρομο. Μετα τον αγροτικο δρομο υπαρχει σιδηροδρομικη γραμμη. Υπαρχει περιορισμος στη δομηση; (Αποστασεις κλπ). Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

ελέγχεις αν το όριο απαλλοτρίωσης της σ.γ. μπαίνει στο οικόπεδό σου

αν όχι, όριο είναι ο δρόμος

αν ναι, όριο του οικοπέδου είναι το όριο απαλλοτρίωσης

δεν υπάρχει άλλος περιορισμός

Link to comment
Share on other sites

stefanakos

Μήπως το γήπεδο είναι εν μέρει εντός και εν μέρει εκτός οικισμού;

 

Το θέμα έχει ενδιαφέρον διότι οι ελάχιστες αποστάσεις σύμφωνα με το ΦΕΚ 270/Δ/85 αφορούν τα εκτός οικισμού γήπεδα (εκτός σχεδίου δόμηση), ενώ  η δημοτική  οδός επιβάλλει γραμμή 3 μ από το όριό της αν είναι χαρακτηρισμένη ως κύρια. Ενδεχομένως βάσει νομαρχιακής απόφασης να επιβάλλεται και απόσταση γραμμής δόμησης και σε μη κύριους δημοτικούς στην περιοχή.

 

ΦΕΚ 270/Δ/85

γ) Οι αποστάσεις του κτιρίου ορίζονται εκ του ορίου της ζώνης της απαλλοτριώσεως για τη σιδηροδρομική γραμμή 15 μ. τουλάχιστον, από την όχθη τυχόν ρέμματος 10 μ. τουλάχιστον και 10 μ. τουλάχιστον από τα όρια δασικής έκτασης

 

 

ΠΔ 209/98

ζ) Στις Κύριες Δημοτικές ή Κοινοτικές οδούς 3 μέτρα από το όριο της οδού ή η απόσταση που καθορίζεται από τη διαμορφωμένη με πυκνή δόμηση σε ικανό μήκος οικοδομική γραμμή. 
      Οι κύριες Δημοτικές ή Κοινοτικές οδοί χαρακτηρίζονται με απόφαση του Νομάρχη, ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος του Νομού και είναι οι Δημοτικές ή Κοινοτικές οδοί που εξυπηρετούν την υπεραστική συγκοινωνία. 
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για την ανταποκριση. Περιμενω απο ΟΣΕ το οριο απαλλοτριωσης. Αν και δεν εχει γινει υλοποιηση οριων οικισμου, ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι εντος. Οποτε εφοσον δεν ειναι εκτος, δεν με πιανουν τα ορια απο τη σιδηροδρομικη γραμμη;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.