Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγκεκριμένη ρυμοτομική γραμμή


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή σαρακοστή με υγεία,

Ήθελα να ρωτήσω το εξής, σε οικόπεδο εντός σχεδίου με σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας, 3 ιδιοκτήτες και 2 υφιστάμενα κτίρια ο 3ος ιδιόκτητης θέλει σύντομα να ξεκινήσει το δικό του κτίριο το οποίο θα βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα και πλησιέστερο της οδού. Εκεί υπάρχει εγκεκριμένη ρυμοτομική γραμμή για απαλλοτρίωση του οικόπεδου  κατά 1μ. Για λόγους πρασιάς πρέπει να ληφθεί υπ 'όψη το 1μ που απαλλοτριώνει ο δήμος (είναι 4μ στη περιοχή η πρασιά) η θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης να το αγνοήσει με το σκεπτικό ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει απαλλοτρίωση ?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξεκαθαρίζεις αν το ΡΣ έχει εγκριθεί πριν από το 1983 ή μετά, γιατί αν είναι στη 2η περίπτωση, πρέπει να έχει γίνει πράξη εφαρμογής.

Σε κάθε περίπτωση, κατά την έκδοση ΟΑ θα ληφθεί υπόψη η ΡΓ.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και αν βρίσκεται στη φάση εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης, οι προβλεπόμενες ρ.γ. και ο.γ. θα πρέπει να γίνονται σεβαστές κατά την έκδοση άδειας

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Πρόκειται για ένα οικόπεδο το οποίο βρίσκεται εντός οριοθετημένου οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων, στον οποίο έχει εγκριθεί πολεοδομική μελέτη (ρυμοτομικό σχέδιο) το έτος 1989. Αρχικά, θα ήθελα να ρωτήσω αν ο υπολογισμός της εισφοράς σε γή θα γίνει με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.4315/2014 (τροποποίηση του άρθρου 8 του Ν.1337/1983) ή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του από 20-08-1985 Π.Δ. (ΦΕΚ 414Δ/1985). Επίσης, να φανταστώ ότι στην περίπτωση μου για την έκδοση άδειας δόμησης θα πρέπει πρώτα να συνταχθεί και κυρωθεί η πράξη εφαρμογής της συνολικής πολεοδομικής μελέτης ή μεμονομένη πράξη εφαρμογής. 

Link to comment
Share on other sites

Eσύ εδώ μας λες για έναν οριοθετημένο οικισμό που αποκτά ένα ρυμοτομικό σχέδιο, το οποίο, όπως αναφέρεις, έχει κυρωθεί.

Εισφορά σε Γη και χρήμα έχουμε όταν γίνεται μία επέκταση ενός Ρ. Σχ. κάποιου οικισμού και κάποιες έτσι κάποιες περιοχές από ΕΚΤΟΣ σχεδίου  εντάσσονται σε καθεστώς "εντός σχεδίου". 

Αυτό, ας πούμε το "πληρώνουν" με την εισφορά τους σε γη και χρήμα. (για την δημιουργία Κ. Χ. και υποδομές).

Πρέπει να δεις την μελέτη των Ρ. Σχ. αλλά και την σύμβαση. (Γράφουμε πάντα για περιοχές που δεν τις γνωρίζουμε!!)

(Σε περίπτωση πάντως που....... πρέπει να βγάλεις κάποια Οικ. άδεια πριν την κύρωση Π.Ε. (??) Τότε θα πρέπει να μελετήσεις καλά τις εγκυκλίους 106/1986 & 59/1987.

Θα τις βρεις σίγουρα εδώ στο φόρουμ στην Ενότητα "Σχέδια Πόλης- Εφαρμογή". Τις ανέβασα πάνω από μία φορά. Αν δεν τις βρεις γράψε να τις ξανα -ανεβάσω). 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.