Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σφραγίδα γραφείου και όχι μηχανικού;


howard_roark

Recommended Posts

Η εταιρεία θα έχει ΤΕΒΕ?

 

Απο την στιγμη που λες οτι θα κανεις συσταση εταιριας, αρα δεν μιλαμε για ατομικη, αλλα ΟΕ / ΕΕ / ΕΠΕ ή ακομα και ΑΕ, θα πρεπει να συνταξετε καταστατικο, θα πρεπει να βαλετε ο καθενας καποιο κεφαλαιο (εξαρταται την μορφη της εταιριας) και σιγουρα ναι θα εχετε ΤΕΒΕ. Εσυ προσωπικα, πιστευω οτι παραμενεις στο ΤΣΜΕΔΕ. Αλλα θα πρεπει να το ξεκαθαρισεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Άρα τα σχέδια και τα τεύχη τα υπογράφει φυσικό πρόσωπο, ο μηχανικός είτε μισθωτός είτε εταίρος, και κατ' επέκταση αυτός φέρει και την όλη ευθύνη.

Αυτό δεν προσπαθώ να πω τόσο καιρό. Δεν υπογράφει η εταιρεία και δεν φέρει την ευθύνη η εταιρεία και μάλιστα μια ΑΕ που είναι απρόσωπη.

 

Ήθελα να ρωτήσω κάτι πάνω σ'αυτό για την προσωπική μου περίπτωση εάν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει. Εργάζομαι σε μια ΕΠΕ χωρίς να έχω υπογράψει κάποια σύμβαση και απλά κόβω δελτία παροχής υπηρεσιών με αναφορά ότι συμμετέχω σε κάποιο έργο του γραφείου. Η εταιρεία αναλαμβάνει έργα εξωτερικού τα οποία της αναθέτονται από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. Υπογραφή δεν υπάρχει στα σχέδια. Ποιος έχει την ευθύνη; Ρωτώ γιατί σε κάποια θέματα εγώ μπορεί να έχω διαφορετική άποψη για τη στατική μελέτη παρ'όλ'αυτά γίνεται με τον τρόπο που θέλουν οι ιδιοκτήτες της ΕΠΕ. Εάν κάτι συμβεί ποιος φέρει την ευθύνη; Ευχαριστώ πολύ για κάθε απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν υπάρχει υπογραφή στα σχέδια, και οι μελέτες αφορούν έργα στο εξωτερικό, θα έλεγα ότι οι ευθύνες βαρύνουν την εταιρία.

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά είναι ο πελάτης του εξωτερικού ο οποίος έχει αναθέσει ένα έργο στον κατασκευαστή ο οποίος με τη σειρά του αναθέτει τη στατική μελέτη στην ΕΠΕ στην οποία εργάζομαι εγώ. Ο ελέγχων μηχανικός της μελέτης είναι ο εργοδότης μου. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τον πελάτη. Υπάρχει ευθύνη και για μένα από τη στιγμή που οι κύριες αποφάσεις και παραδοχές της μελέτης είναι του εργοδότη μου; (αναφέρω αυτή την κατάσταση καθώς σε κάποιο θέμα είχαμε ισχυρή διαφωνία, από την πλευρά μου όμως δεν μπορώ να αναμιχθώ περισσότερο).

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω πως θα μπορούσαν να σου αποδωθούν ευθύνες απο την στιγμή που δεν εμφανίζεσαι πουθενά εκτός της εταιρείας στην οποία εργάζεσαι...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Η μόνη μου αμφιβολία είναι ότι στις τεχνικές εκθέσεις υπάρχει μία τυπική φόρμα που γράφει: προετοιμασία: τα αρχικά μου και έλεγχος: τα αρχικά του εργοδότη μου έγκριση: τα αρχικά του πελάτη. (ξέρω ότι αυτή είναι μια τυπική διαδικασία που ακολουθείται στις μεγάλες συνήθως εταιρείες-να σημειωθεί ότι τα αρχικά μου δεν τα έβαζα εγώ και το ανακάλυψα μόλις πριν από λίγες ημέρες). Στα σχέδια δεν αναφέρονται καθόλου τα αρχικά μου.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, για να μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο, επειδή έτσι δουλεύω και εγώ (με τα αρχικά μου, κλπ κλπ) εφόσον δεν βάζεις ΠΟΥΘΕΝΑ την επαγγελματική σου σφραγίδα (παρά μόνο στην σύμβαση υπηρεσιών, εάν έχεις κάνει) δεν έχεις καμία επαγγελματική ευθύνη. Αν γίνει κάτι, ευθύνη έχει ο εργοταξιάρχης μου και ο μηχανικός ασφαλείας (εγώ δουλεύω σε κατασκευαστική εταιρία). Τελος.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Λοιπόν, χωρίς να μπορώ να σας παραθέσω αριθμούς ΦΕΚ, ΚΥΑ, ΥΑ, ΠΔ και νόμων, σας βεβαιώνω τα εξής (αφού τα έχω ζήσει στον όμιλο εταιρειών με τον οποίο συνεργάζομαι):

........................................................................................................

Αυτά.

 

Επειδή με ενδιαφέρει , μπορείς να μου δώσεις τηλ. της εταιρείας ή αριθ. ΦΕΚ ή ΚΥΑ ? Σε ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αν εχει γινει συσταση εταιρειας (νομιζω χρειαζετσι στο καταστατικο να αναγραφονται καποια πραγματα) υπογραφει κανονικα τις μελετες... με σφραγιδα της εταιρεις...Ξερω περιπτωση απο φιλο που εχει κανει εταιρεια.. Επειδη εγινε και ατυχημα σε κατασκευη που ηταν επιβλεπουσα η εταιρεια παλι εχουν ολοι ευθυνη ως μελη της εταιρειας...

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ σε άλλο θέμα λέγαμε ότι τη μελέτη την υπογράφει τόσο η εταιρία όσο και ο υπάλληλος μελετητής. Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε ζητώ συγγνώμη για την ακούσια παραπληροφόρηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.