Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Παράταση έως τα τέλη Ιουνίου παίρνουν οι βεβαιώσεις μηχανικών


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπορώ να ρωτήσω για μία υπόθεση μου.Έχω μια πέργολα 2,50x3,50x2,20 ξύλινη, με πάνινη <<στέγη>>. Σύμφωνα με τον 4495/17 Αρ.29) παρ.2) ιδ)η πέργολα  πάνω στο κτήριο θέλει άδεια μικρής κλίμακας ανεξαρτήτως μεγέθους.O 4759/20 Αρ.110) παρ.2) στ) ορίζει  ότι επιτρέπεται απλά κάθε τέτοια κατασκευή πανω στο κτήριο.Μήπως πλέον αρκεί μια απλή βεβαίωση από μηχανικό και όχι άδεια μικρής κλίμακας; 

Link to comment
Share on other sites

38 λεπτά πριν, henr said:

...Μήπως πλέον αρκεί μια απλή βεβαίωση από μηχανικό και όχι άδεια μικρής κλίμακας; 

υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που έβαλες το ερώτημα σου για τι άδεια θα χρειαστεί σε θέμα που αφορά την παράταση για  "Ταυτότητα κτηρίων"?

Link to comment
Share on other sites

Μικρή απορία :

σύμφωνα με την αιτιολογική της τροπολογίας (σελ.13-14) η παράταση επιβάλλεται λόγω της μετάδοσης του covid-19 με τη μορφή μεταλλάξεων ... μόνο όμως για τις αυτοψίες που έγιναν από 1 έως 31/1/2021.

Επομένως, τα ενδεχόμενα είναι τα εξής 3 :

1) από 1/2/2021 η μετάδοση του ιού σταμάτησε, 2) από 1/2/2021 σταμάτησαν με απαγόρευση αυτοψίες-ΗΤΚ-συμβόλαια (οπότε έρχονται τα επιδόματα ...) ή 3) ξέχασαν να παρατείνουν και τις βεβαιώσεις μετά την έναρξη εφαρμογής της ΗΤΚ ...

Δεν θέλω να πιστεύω ότι ο νομοθέτης : 😉

Link to comment
Share on other sites

Ο πελάτης μου θέλει να είναι νόμιμη η πέργκολα του.Ρωτάω μήπως με τον νέο νόμο της ταυτότητας 4759/20 που παραθέτω μπορώ να του δώσω μια βεβαίωση αντί να του βγάλω άδεια μικρής κλίμακας όπως ορίζει ο 4495.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έπεσα μέσα 🤣.

Προφανώς θα γεμίσουμε αυτοψίες 31.1.21, εκτός από καινούργιες τακτοποιήσεις με υπαγωγή από 1.2.21 όπου εκεί δεν την γλιτώνεις την ταυτότητα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή όπως είναι γραμμένο το κείμενο αν έχω στα χέρια μου μια βεβαίωση με αυτοψία 21/1 που τώρα λέει λήξη 21/3 αυτή παρατείνεται και ισχύει η ίδια ως έχει. Άσχετα που θα λέει λήξη 21/1? Πιθανόν με μια αναφορά του συμβολαιογράφου στο ΦΕΚ? Ή πρέπει ο μηχανικός να εκδώσει νέα ?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

-Παράταση βεβαίωσης αυτοψίας μηχανικού

Δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης λόγω COVID19 κρίνεται αναγκαία η παράταση έως και τις 30/06/2021 του χρόνου ισχύος των βεβαιώσεων μηχανικών, οι οποίες εκδίδονται με ημερομηνία αυτοψίας από 01/01/2021 έως τις 31/01/2021.

Με την παράταση αυτή δίνεται το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για την υπογραφή συμβολαίων μεταβιβάσεων ακινήτων για τα οποία έχει γίνει αυτοψία έως και εντός του Ιανουαρίου από μηχανικό, αλλά δεν έχει καταστεί δυνατόν να υπογραφεί το συμβόλαιο μεταβίβασης πριν από τη λήξη της βεβαίωσης.

https://ypen.gov.gr/poleodomikes-rythmiseis-gia-metavivaseis-akiniton-etoimorropa-ktiria-genika-poleodomika-schedia-sfio/?fbclid=IwAR0f-LFWS99obDf713h2CcntEI3koZvuq_oVgo3arV_DwDwoNaUOUrbBOjM

 

Η γνώμη μου είναι ότι νέες υπαγωγές (από 1/2 και μετά) καλώς ή κακώς πάνε με ΗΤΚ. Παρόλαυτά πάλι δεν το ξεκαθαρίζουν και επειδή πολλοί συμβολαιογράφοι ήδη θα έχουν προχωρήσει σε συμβόλαια με υπαγωγές από 1/2 και μετά και βεβαιώσεις 31/1 για τις συγκεκριμένες υπαγωγές, θεωρώ ότι θα ξεκαθαριστεί με νέα ανακοίνωση. Οπότε είτε θα είναι προβληματικά αυτά τα συμβόλαια, είτε θα μπουν χωρίς ΗΤΚ και οι υπαγωγές από 1/2 και μετά

Edited by yo4
Link to comment
Share on other sites

δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή τους με την ημερομηνία αυτοψίας, τώρα πλέον μια αυτοψία/βεβαιώση που έγινε πχ 20/1 θα πάρει παράταση μέχρι 30/6. Δηλαδή 5 μήνες που μπορεί και να έχει γίνει κάποια αυθαιρεσία ή να έχει κτιστεί κάποιο αδόμητο... Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.