Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Παράταση έως τα τέλη Ιουνίου παίρνουν οι βεβαιώσεις μηχανικών


Engineer

Recommended Posts

Εγώ από σήμερα και στο εξής δεν θα εκδίδω Βεβαιώσεις 4495 για καμία απολύτως περίπτωση! Θα προτείνω στους πιθανούς πελάτες μου την έκδοση του Πιστοποιητικού ΗΤΚ. Για την επιλογή αυτή υπάρχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα... Απλώς απαιτούν κατάλληλο χειρισμό....

Όποιος θέλει (από τους πελάτες εννοώ) ας με προτιμήσει.... Ο ένας στους 3 να το κάνει, θα έχω μεγαλύτερο συνολικό οικονομικό όφελος.

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 77
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 ώρα πριν, steve aris said:

 Δεν θα με εντυπωσιάσει όμως κάποια κωλοτούμπα ότι δήθεν δεν απευθυνόσουν σε μένα................

Συνάδελφε καλησπέρα. Δεν απευθύνομαι σε εσένα, κ προφανώς δεν είναι κωλοτουμπα, θεώρησε το και ως τρίτο ενικό για κάποιον που δηλώνει ο,τι δηλώνει τέλος πάντων.

Και φυσικά εννοείται ότι ο,τι γράφω είναι η δική μου άποψη, δεν είμαι δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχει λόγος να ανεβαίνει το θερμόμετρο, αλλά όταν κάποιος τρίτος (όχι εσύ) δηλώνει μαλακίες, δεν χρειάζεται να το κρύβουμε πλέον, χωρίς προκαταλήψεις εν έτει 2021 αυτός ονομάζεται μαλακας.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, μήπως η υποχρέωση για ητκ σε νέες δηλώσεις προκύπτει από τα παρακάτω; 

Άρθρο 102
Μειώσεις και επιβαρύνσεις ενιαίου ειδικού προστίμου και καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής
1. ....... Για τις υπαγωγές που θα γίνουν από την 1 Οκτωβρίου 2020 και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2026 το ενιαίο ειδικό πρόστιμο θα καταβάλλεται προσαυξημένο κατά τα οριζόμενα στις περ. β' έως στ' της παρ.3. Στις περιπτώσεις αυτές, η καταχώριση της ταυτότητας του κτιρίου ή της διηρημένης ιδιοκτησίας στο ηλεκτρονικό μητρώο του άρθρου 62 του παρόντος αποτελεί όρο για την επέλευση των συνεπειών της υπαγωγής.

και 

Ν.4641/2019, άρθρο 51, παρ.11 : Τα αποτελέσματα των υπαγωγών που ολοκληρώνονται μετά τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης που προβλέπεται στο άρθρο 62 του ν.4495/2017 επέρχονται όταν καταχωρηθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου ή της διηρημένης ιδιοκτησίας στο ηλεκτρονικό μητρώο που προβλέπεται στην απόφαση αυτή.

 

Τώρα λοιπόν η ρύθμιση δεν τελειώνει με την περαίωση; Και σε περίπτωση που δεν γίνουν συμβόλαια, για να μου τη ζητάει ο συμβολαιογράφος, ποιος ελέγχει αν έχω όντως κάνει και ταυτότητα; Κάτι έχω καταλάβει λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Καλά (δεν) έχεις καταλάβει. Δημιουργική ασάφεια που έλεγε κ ο Βαρουφάκης (άν και δεν επινόησε τον όρο)

Δημιουργική ασάφεια είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται στις διαπραγματεύσεις.
Στην ουσία είναι η αμφιλεγόμενη, δηλαδή η ασαφής ή θολή διατύπωση των όρων μιας συμφωνίας, ιδιαίτερα αυτών που δεν γίνονται εύκολα αποδεκτοί, έτσι ώστε κάθε πλευρά να μπορεί να τους ερμηνεύσει όπως θέλει.

https://ti-einai.gr/dimiourgiki-asafeia/

Link to comment
Share on other sites

Για το θέμα που συζητάτε επήλθε "νομοτεχνική διόρθωση της τροπολογίας" (κοινώς τριπλή πιρουέτα) που το διευκρινίζει ... τρομάρα τους.

Στην παρ. 5 του άρθρου 2 της υπ’ αρ. 806/128 19.3.2021 τροπολογίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τις λέξεις «έως και την 30η.6.2021» προστίθεται η φράση «, με δυνατότητα υπαγωγής ρύθμισης και μετά την 1η Φεβρουαρίου 2021, χωρίς υποχρέωση καταχώρησης στοιχείων ταυτότητας κτιρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας».

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

κι εδω  πιο αναλυτικα

https://ecopress.gr/ypen-sti-vouli-ypagoges-afthaireton-kai-choris-taftotita-ktiriou/

θεοδωρε, καλησπερα

να δουμε και πώς θα φτασει τελικα στο ΦΕΚ αυτο το κειμενο.

 

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά όπως είναι γραμμένη η παράταση, αν έχεις μια βεβαίωση με αυτόψια 21/1 και γράφει πάνω λήξη 21/3 κάνει η ίδια στο συμβόλαιο με πιθανή μια αναφορά στο ΦΕΚ,? Ή πρέπει να εκδοθεί νέα?

Link to comment
Share on other sites

"Στην παρ. 5 του άρθρου 2 της υπ’ αρ. 806/128 19.3.2021 τροπολογίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά τις λέξεις «έως και την 30η.6.2021» προστίθεται η φράση «, με δυνατότητα υπαγωγής ρύθμισης και μετά την 1η Φεβρουαρίου 2021, χωρίς υποχρέωση καταχώρησης στοιχείων ταυτότητας κτιρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας»."

Τι αναίτια μπερδέματα είναι αυτά; Γιατί να μην μπει ενα όριο ότι ολες οι βεβαιώσεις ισχυουν στο δίμηνό τους με δεσμευτική καταληκτική όμως ημερομηνία 30.06.21 και να τελειώνουμε;  Θα πάμε τωρα να κανουμε υπαγωγή τον Απρίλιο με ημερομηνία αυτοψίας 30.01.21;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.