Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προυποθέσεις μίσθωσης δημόσιου κτιρίου


Recommended Posts

Οι Προϋποθέσεις μίσθωσης δημόσιου κτιρίου από την πλευρά του δημοσίου (για ΝΠΔΔ, μη κεντρικής κυβέρνησης, μη ΟΤΑ) στο κομμάτι του μηχανικού είναι οι ακόλουθες?

Κανονισμοί περί προσβασιμότητας και εν γένει εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ (ΦΕΚ 18Β/15-1 -2002, Ν. 2831/2000,Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ-Ν.4067/2012))

Πιστοποιητικό καλής λειτουργίας της Ενεργητικής Πυρασφάλειας που να είναι σε ισχύ.

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) σύμφωνα με τα οριζόμενα στον «Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων» (ΦΕΚ 407/Β/9.4.2010, Ν.4122/2013 (ΦΕΚ Α΄ 42), ΦΕΚ 2367 Β/2017). Η τάξη του ΠΕΑ πρέπει να είναι Β και ανωτέρω. (Η υποχρέωση για μηδενικής κατανάλωσης που είχε βγει σε διαβούλευση δεν έχει γίνει νόμος ακόμα σωστά)? http://www.opengov.gr/minenv/?p=11575

 

Το ακίνητο πρέπει να είναι σύμφωνο με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό, τον Κανονισμό φορτίσεων και τον Αντισεισμικό Κανονισμό, των Κανονισμών περί ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και τον περί απαιτήσεων χώρων στάθμευσης, σύμφωνα με την πραγματοποιούμενη (υλοποιημένη) και όχι την εγκεκριμένη δόμηση και των κανονισμών για τη σύνταξη μελετών κυκλοφοριακής σύνδεσης των ακινήτων για την πρόσβαση, όπου απαιτείται.

Το ακίνητο πρέπει να έχει την προβλεπόμενη χρήση (εκπαιδευτηρίου, χώρος γραφείων) ή να επιτρέπεται και να είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Το ακίνητο πρέπει να έχει άδεια λειτουργίας και πιστοποιητικό ανελκυστήρα σε ισχύ αν το προσφερόμενο ακίνητο αναπτύσσεται σε περισσότερους ορόφους.

Τα δομικά υλικά κατασκευής των ακινήτων πρέπει να μην περιέχουν επιβλαβή για την υγεία στοιχεία όπως π.χ. αμίαντο.

Στην αίτηση εμπεριέχονται: το στέλεχος της Οικοδομικής Άδειας του κτιρίου, τα εγκεκριμένα σχεδιαγράμματα των κατόψεων, του Διαγράμματος Κάλυψης και του Τοπογραφικού της Οικοδομικής Άδειας και τα νομιμοποιητικά έγγραφα και τα συνημμένα σχέδια της ρύθμισης σε περίπτωση νομιμοποίησης/ρύθμισης του ακινήτου.

 

Κυρίως με ενδιαφέρει αν απαιτείται μόνο Ενεργητική Πυρασφάλεια και η τάξη του ΠΕΑ γιατί έχω δει Γ, Β και σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.