Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μύκονος...πανδημία αυθαιρέτων


Recommended Posts

https://news.b2green.gr/4017/μύκονος-πανδημία-αυθαιρέτων-πρόστ

υγ

να υπενθυμισω οτι ηδη εχουν α/φ απο το  2012 και της Μυκονου και της Θηρας και μερους της  Ροδου

https://www.taxheaven.gr/news/9667/doryforikes-lhpseis-fwtografizoyn-ta-nea-ayoaireta-se-mykono-santorinh-kai-rodo?output=printer

 

και την συζητηση εδω στο φορουμ

https://www.michanikos.gr/index/articles/νομοθεσία/αεροφωτογραφίες-από-το-υπεκα-για-τακτοποίηση-των-αυθαιρέτων-r241/page/4/?tab=comments

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν αλλάξει (επί το αυστηρότερον) η σχετική νομοθεσία, τα αυθαίρετα, ειδικά στις "ευαίσθητες" περιοχές, θα ζουν και θα βασιλεύουν

Μερικές προτάσεις:

- Αύξηση του προστίμου ανέγερσης και διατήρησης έως την πραγματική αξία του αυθαιρέτου (και σε περίπτωση οιασδήποτε υποτροπής του αυθαιρετούντος,  διπλασιασμός τους)

- Μπλοκάρισμα του ΑΦΜ  και των λογαριασμών του αυθαιρετούντος, έως την πληρωμή των προστίμων

- Αυστηρότερη ποινικοποίηση αυθαιρέτων σε δασική έκταση, αιγιαλό κλπ (κακούργημα?) 

- Κλείσιμο επιχείρησης για ένα έτος, και σε περίπτωση υποτροπής (ίδιου ΑΦΜ) κλείσιμο δια παντός 

- Αυστηρός οικονομικός έλεγχος (σε βάθος 20ετίας) για τους ανωτέρω

κλπ

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζονται όλα αυτά.

Μία μόνο κίνηση φτάνει.

Κάθε μήνα (μα κάθε μήνα) ένας μηχανικός και ένας οδηγός αυτοκινήτου κάνουν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα σε κάθε νησί και ο Μηχανικός φωτογραφίζει ότι του γυαλίζει στο μάτι και ο οδηγός καταγράφει την διαδρομή που κάνουν. (φυσικά η διαδρομή μπορεί να καταγραφή και με το γοογλε μαπς που μπορούν να έχουν ένα υπηρεσιακο να κρατάει ιστορικά που πέρασαν.)

 

Μετά στην υπηρεσία ελέγχουν για τα ακίνητα που θεωρούν πιο ύποπτα και τα μαρκάρουν οπότε πάει σε στοχευμένη αυτοψία άλλος μηχανικός για το δια ταύτα.

 

Αν αυτό γίνει κάθε μήνα για 3-4 μέρες για 1-3 χρόνια συνέχεια χωρίς σταματημό θα σταματήσουν τα αυθαίρετο.

 

Μέχρι να γίνει αυτό η κουβέντα που θα κυκλοφορεί θα είναι έλα  … όλοι το έχουν κάνει και σιγά μη με δούνε.

 

(Φυσικά και είναι καιρός να αποκτήσει πρόσβαση το κράτος σε επικαιροποιημένες δορυφορικές εικόνες…. Τις πουλάνε σταθερά στο διαδίκτυο)

Όλα τα άλλα είναι έτσι για να λέμε και να βγαίνουν πρωτοσέλιδα

Διότι τα πολλά αυθαίρετα δεν είναι μόνο στη Μύκονο και Ρόδο… αλλά παντού….

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

όλα αυτά τα γνωρίζουν στο κράτος, πολύ πριν από μας. αλλά έχουν κάτι να κερδίσουν σταματώντας την αυθαίρετη δόμηση;

 

 

Link to comment
Share on other sites

ενοείται πως έχουν, τα πρόστιμα και την σοβαρότητα ότι πρόκειται για ένα σοβαρό κράτος και ότι λέει το πράττει, για εμένα η κατάσταση μπλοκάρει όταν φτάσει σε επίπεδο Μυκόνου και στην πολεοδμία αναφερθεί "να ελένξετε το τάδε ξενοδοχείο, που μας είπαν ότι σηκώνει ολόκληρο όροφο αυθαίρετο" και αρχίσει η κουβέντα μεσα στο γραφείο, ποιανού είναι αυτό βρε?
Του τάδε που τα έχει με αυτήν και που είναι μπατζανάκης με την τάδε την οποία την ξέρω και εγώ!
Αυτόν φίλε δεν τον ελέγχο είναι μεγάλος της περιοχής δεν βλέπεις εδώ τι κάνει? Σηκώνει ολόκληρο όροφο αυθαίρετο και στα παλιά του τα παπούτσια το κράτος και οι νόμοι. Και θα παω εγώ να τον ελένξω???? Κάτσε εδω και μην μιλάς, παίρνουμε τον μισθό μας και άμα κάτσει κανένας εύκολος τον τσεκάρουμε να πουμε πως κάναμε και κάτι. Ποιος τολμάει να ελένξει ένα μεγάλο με περάσματα ψηλά σε ποια ομάδα δεν ξέρω τους τρομερους που λέμε δηλαδη? Θέλει πυγμη να τους ελένξεις και δεν είναι ευκολο, όταν ο μισθός πέσει ελένξουν δεν ελένξουν την ησυχία τους θελουνε και καμιά μελετουλα στο γραφειο. 

Link to comment
Share on other sites

τι τους συμφέρει περισσότερο; να εισπράξουν μερικά πρόστιμα και η δόμηση να σταματήσει στους 2 - 3 πρώτους ή να αφήσουν να συσσωρευτούν αυθαιρεσίες και να μαζεύουν μετά με κομψό τρόπο από τις τακτοποιήσεις;

άσε που ούτε κι αυτό τους καίει τόσο, δε θα λείψουν από αυτούς. ούτε και η σοβαρότητα αξιολογείται και πολύ από τους πολίτες. αντίθετα θεωρείται ότι ο πολίτης εξυπηρετήθηκε να κάνει το σπιτάκι του, τις διακοπές του, να βρει μια δουλίτσα στο ξενοδοχείο κλπ.

έπειτα, αν αρχίσουν οι έλεγχοι θα βρεθεί και το κράτος να αυθαιρετεί.. το παράδειγμα με το τροχαίο στη βουλή τα λέει όλα: το αμάξι αν έχει μέσα βουλευτή επιτρέπεται να στρίψει, αν έχει σκέτο αστυφύλακα όχι..

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω ότι ειδικά στην Μύκονο , ένας έντιμος υπάλληλος της ΥΔΟΜ θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Ακόμα και σωματικής ακεραιότητας.

Είναι τέτοιο το χρήμα που διακινείται και τα συμφέροντα που παίζουν μπάλα εκεί  που δεν νομίζω ότι μπορούν οι πλάτες του να το αντέξουν.

Ισως , ειδικά αυτή η περιοχή να έπρεπε να περάσει στην αρμοδιότητα της κεντρικής πολεοδομίας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Off topic on

33 λεπτά πριν, georgios_m said:

το παράδειγμα με το τροχαίο στη βουλή τα λέει όλα: το αμάξι αν έχει μέσα βουλευτή επιτρέπεται να στρίψει, αν έχει σκέτο αστυφύλακα όχι..

Πολύ ατυχές το παράδειγμα.... Για να στρίψει με τον βουλευτή μέσα θα πρέπει τροχονόμος να διακόψει την κυκλοφορία ώστε να εισέλθει στην Βουλή....

Off topic off

Link to comment
Share on other sites

Μα και βέβαια δε μπορεί ένας υπάλληλος μόνος του να πολεμήσει τα αυθαίρετα, ειδικά σε μέρη σαν τη Μύκονο. Θέλει δυναμική πολιτική πρωτοβουλία, κάποιο πολιτικό πρόσωπο να πάρει την ευθύνη πάνω του, όπως σε όλα θέματα που άπτονται της κοινωνικής ευθύνης.

Και με τροχονόμο να διακόπτει την κυκλοφορία, πάλι αυθαίρετη και αντικοινωνική είναι η συμπεριφορά αυτή, εκεί ήταν η ουσία του παραδείγματος, ατυχές όντως, αγνόησέ το.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, δεν λέω το παράδειγμα με το νεαρό στη Βουλή ατυχές 😕 το καυμένο το παιδί γκάζωσε είδε το δρόμο ανοιχτό μπροστά και επιτάχυνε έτσι όπως XT μπορούν να επιταχύνουν, λίγο γρήγορα θα το έλεγα, δεν ήταν και Hayabusa. Ο άλλος το πλάκωσε πρέπει να πήγαινε να μπει μέσα με πλαγιολίσθηση παράνομα και επικίνδυνα δεν υπολόγισε καλά και έγινε το μοιραίο. Εγω νομίζω πάντως ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου έκανε μεγάλη βλακεία . 🙁

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.