Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ερώτηση για κοινόχρηστους χώρους


Giwrgos d_

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους!

εχω εναν προβληματισμο και θα ηθελα τα φωτα σας. Μενουμε σε μια διοροφη μονοκατοικία στον 2ο οροφο (ισογειο και αλλοι δυο οροφοι). Απο κατω μενει ο αδελφος μου και στο ισογειο ενας ξαδελφος μας. Εχουμε μικρη μπροστινη και πισω αυλη και 2 εξωπορτες εισοδου στον κηπο. Τα τελευταια χρόνια ο αδελφος μου έχει γεμισει διαφορα σημεια της αυλής  (και στην ταρατσα) με διαφορα αντικειμενα (παλια ανταλλακτικα, επιπλα κτλ) και αρνειται να τα παρει καθως θεωρει οτι εχει δικαιωμα στους κοινοχρηστους χωρους. Οι υπολοιποι ομως διαφωνουμε (οκ μπορει να εχει καποια πραγματα αλλα πιστευουμε πως κανει καταχρηση κι οχι χρηση). Που πρεπει να παω για να δουμε τι δικαιωμα εχει ο καθενας και να λυσουμε αυτην την ιστορια?

Σας ευχαριστω

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σε σύμβουλο οικογενειακών σχέσεων και στη συνέχεια σε δικηγόρο (εαν έχετε όρεξη και χρήμα για πέταμα)

Τα δικαιώματα στα οποια αναφέρεστε γράφονται στον κανονισμό της πολυκατοικίας εφόσον έχετε.

Η αυλή και η ταράτσα γενικά είναι κοινόχρηστοι χώροι εκτός αν περιγράφεται κάτι άλλο στην σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και στον κανονισμό της πολυκατοικίας.

Η "κατάχρηση" στην οποία αναφερεστε είναι εξαιρετικά απίθανο να αναφέρεται σε κάποιο έγγραφο. 

Εαν δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος πχ να αποθηκευει επικυνδυνα υλικά ή βιολογικά απόβλητα τότε δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα

Το θέμα αφορά τις προσωπικές σας σχέσεις και δεν πρόκειται να λυθεί με μηχανικούς ή δικηγόρους 

Link to comment
Share on other sites

Θεωρουμε πως κανει καταχρηση στους κοινοχρηστους χωρους γιατι εχει πραγματικα παρα πολλα πραγματα (σκουριασμενα σιδερα και ογκωδη αντικειμενα) τα οποια συσσωρευουν βρωμια και μοιαζει η αυλη με παρατημενη αποθηκη. Δυστυχως καμμια ορεξη δεν εχουμε για δικηγορους, ομως επειδη -αν και δεν εχουμε κακες σχεσεις- δεν υπαρχει διαθεση συζητησης εκ μερους του πανω σε αυτο το θεμα, αναζητω καποιον που να μας πει υπεθυνα που ξεκινουν και που σταματουν τα δικαιωματα του καθενα μας.

Link to comment
Share on other sites

Ο μόνος που θα σας πει υπεθυνα είναι ο δικηγόρος. Πάντα εξαρτάται και από το συμβόλαιο της οικίας, σύσταση οριζόντίων, κανονισμό για τους κοινόχρηστους αν υπάρχει κλπ. Τα έχετε όλα αυτά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.