Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορα κατοικίας - περίεργη κατάσταση με το δώμα


Recommended Posts

Γειά σας, 

Ενδιαφερόμαστε για την αγορά διαμερίσματος 4ου και 5ου ορόφου. Στον 4ο όροφο βρίσκονται 2 διαμερίσματα, το διαμέρισμα που μας ενδιαφέρει έχει εσωτερική σκάλα στον 5ο όροφο ο οποίος είναι ουσιαστικα η ταράτσα. Στην ταράτσα στο δώμα είναι χτισμένη ιδιοκτησία 3 δωματίων, διαδρόμου και μπάνιου. Τα δωμάτια έχουν όλα παράθυρα και μπαλκονόπορτες στην ταράτσα (η οποία είναι φτιαγμένη σαν βεράντα με τέντες, πλακάκια κτλ). Το άλλο διαμέρισμα του 4ου ορόφου δεν έχει άμεση πρόσβαση. Περισσότερες πληροφορίες για το ακίνητο. Ο 4ος όροφος και ο 5ος (το χτίσμα στο δώμα δηλαδή) είναι 2 ανεξάρτητες ιδιοκτησίες δηλαδή υπάρχουν 2 συμβόλαια αγοράς τα οποία έγιναν ταυτόχρονα από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Στον 5ο στο δώμα υπάρχει επιπλέον έσωτερικη σύνδεση σε "χτισμένο" ημιυπαίθριο περίπου 20μ2 ο οποίος και έχει νομιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται σαν αποθήκη/γραφείο. Απο το κλιμακοστάσιο υπάρχει έξοδος στην ταράτσα και μετά υπάρχει σκάλα εξωτερική που ανεβαίνει στην "ταράτσα" του κτίσματος που βρίσκεται στο δώμα.  Εκεί απ'οσο μπορώ να δω υπάρχουν α) 1 ηλιακός του διαμερισματος που μας ενδιαφέρει απενεργοποιημένος. β) μια κεραία αγνώστου ιδιοκτησίας (μπορει και του διαμερίσματος δεν έχουμε ρωτήσει) γ) 2 καμινάδες από τα τζάκια των διαμερισμάτων του 4ου ορόφου.

Ζήτησα και μου στείλανε τα συμβόλαια και τα τοπογραφικά (τα οποία μου τα έστειλαν) αλλά άκρη δεν έχω βγάλει μιας που η ιδιοκτήτρια είναι η κόρη των ιδιοκτητών ( οι οποίοι δεν είναι εν ζωη ) και δεν ξέρει λεπτομέρειες. Στα συμβόλαια δεν φαίνεται να αναγράφεται κάτι συγκεκριμένο για το σε ποιον ανήκει η ταράτσα δηλαδή ο χώρος γύρω από την ιδιοκτησία του 5ου ορόφου. Τελικα τι συμβαίνει; Τα περισσότερα ρετιρέ που βλέπω έχουν παρόμοιες περιστάσεις. Είναι λογικό να έχεις υπνοδωμάτια με παράθυρα και μπαλκονόπορτες σε κοινόχρηστους χώρους; Ρώτησα για κανονισμό πολυκατοικίας και μου είπαν ότι δεν υπαρχει. 

Υπάρχει περίπτωση η "ταράτσα" της πολυκατοικίας να είναι η ταράτσα της ιδιοκτησίας στο δώμα και το δώμα να είναι απλά μεγάλο μπαλκόνι;

Τυχαίο λινκ που βρήκα στο δίκτυο

https://tsttechniki.gr/akinita/poleitai-retire-doma-sto-elliniko-54t-m-115-000e/

αυτοί τι ακριβώς έχουν κάνει;

Τελικά τι συμβαίνει, ποια είναι τα πιθανά σενάρια;

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

απαντηση σε "πιθανα σεναρια" δεν μπορει να υπαρξει..

Οσες υποθεσεις και να κανουμε, παλι σε κατι δεν θα εχουμε απαντήσει.

Το σωστο και σιγουρο ειναι,

να σου φερει η πωλητρια την αποδοχη και οσα αλλα χαρτια διαθετει και να τα δεις με τον μηχανικο σου.

Link to comment
Share on other sites

Μου έδωσε τα συμβόλαια και τα τοπογραφικα, είναι θέμα μηχανικού ή δικηγόρου (ή συμβολαιογράφου;)

Εχεις δίκιο Δημήτρη ότι ειναι υποθετικά σενάρια απλα μάλλον ήθελα να δω αν κάποιος θα μου τραβήξει την προσοχή σε κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζουμε πριν απευθυνθώ σε δικηγόρο. Είδαμε το σπίτι με τους μηχανικούς αλλά και αυτοί δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν ακριβως στο τι μπορεί να συμβαίνει χωρίς τα συμβόλαια (τα οποία μόλις έλαβα). 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

ο μηχανικος θα δει την νομιμότητα του κτισματος

Μετα, ακολουθει ο δικηγορος για τον ελεγχο των τιτλων  κυριοτητας.

τα λεμε

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.