Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τροπολογία για έκπτωση 60% στην παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας


Engineer

Recommended Posts

Χωρίς δημοπρασία θα μπορεί να γίνεται για τη φετινή χρονιά η παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης.
 
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο “Κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου - Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων” δικαίωμα στην χρήση έχουν όχι μόνο τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά και οι επιχειρήσεις αυτές 
 

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι  για τη φετινή χρονιά και αυστηρώς μέχρι τις 31.10.2021 η παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης, θα γίνεται με αντάλλαγμα αλλά χωρίς δημοπρασία.
 
Το αντάλλαγμα για τις παραχωρήσεις αυτές αποδίδεται κατά 70% στον οικείο ΟΤΑ και κατά 30% στο Δημόσιο. Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, με την διάταξη αυτή, που ισχύει αποκλειστικά για το έτος 2021, λόγω της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, θεσπίζεται αύξηση του ποσοστού υπέρ των ΟΤΑ., επί του ανταλλάγματος παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας από 60% σε 70%, με παράλληλη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου από 40% σε 30%.
 
Προς διευκόλυνση δε των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, την αναψυχή και την εστίαση, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές δυσχέρειες που επέφερε η πανδημία ορίζεται ότι για το  2021, το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίζεται σε ποσοστό 60% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος.
 

View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.