Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Nέος Νόμος για την ισοδυναμία διπλωμάτων οδήγησης Β και Α1


Paul_Mix

Recommended Posts

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος 4784/2021, στο άρθρο 54 γράφει:
 

Παράθεση

 

η. Η κατηγορία Β ισχύει και για την οδήγηση οχημάτων της κατηγορίας ΑΜ υπό τις εξής προϋποθέσεις:i. κατοχής της κατηγορίας Β πάνω από έξι (6) έτη, και ii. συμπλήρωσης της ηλικίας των είκοσι επτά (27) ετών.

θ. Η κατηγορία Β με τον εθνικό κωδικό αριθμό «121»,ισχύει και για την οδήγηση οχημάτων της κατηγορίας Α1, μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας, υπό τις εξής προϋποθέσεις:i. κατοχής της κατηγορίας Β πάνω από έξι (6) έτη, ii. συμπλήρωσης της ηλικίας των είκοσι επτά (27) ετών, iii. υποχρεωτικής πρακτικής εκπαίδευσης, διάρκειας τουλάχιστον πέντε (5) μαθημάτων.

ι. Η κατηγορία Β, ισχύει και για την οδήγηση οχημάτων της κατηγορίας Α1, μόνο εντός της Ελληνικής Επικράτειας, υπό τις εξής προϋποθέσεις: i. κατοχής της κατηγορίας ΑΜ πάνω από τέσσερα (4) έτη, ii. κατοχής της κατηγορίας Β πάνω από (4) έτη, iii. συμπλήρωσης της ηλικίας των είκοσι επτά (27) ετών.

 

 

Επομένως υπάρχουν 3 περιπτώσεις.

1)Όποιος έχει δίπλωμα Β, μπορεί να οδηγήσει ΑΜ. 2)Όποιος έχει δίπλωμα Β, με 5 πρακτικά μαθήματα μπορεί να οδηγήσει Α1. 3)Όποιος έχει δίπλωμα Β και ΑΜ (για 4 χρόνια) τότε μπορεί να οδηγήσει Α1 χωρίς να κάνει τα μαθήματα της περίπτωσης 2).

Επομένως κάποιος που έχει σήμερα Β και ΑΜ (για πάνω από 4 χρόνια) μπορεί τώρα να οδηγήσει Α1 χωρίς καμία άλλη υποχρέωση.

Σωστά το καταλαβαίνω?

και αυτός ο Νόμος ισχύει ήδη από την δημοσίευση στο ΦΕΚ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.