Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

απόσταση Δ


VASILIS1975

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Σε μικτό σύστημα υποχρεούμαι να αφήσω Δ από όμορο οικόπεδο που είναι άκτιστο και δημόσιο (θα γίνει νηπιαγωγείο). Το Δ είναι 2,5+0,05Η ή 3+0,01Η?

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, GADR said:

Αν δν εξασφαλίζεις τα 9 μ πλάτος κολλάς, διαφορετικά (δ)

έχει αλλάξει πλέον η επαφή με το πλάγιο όριο με τις νεες προσθήκες της νομοθεσίας , υπάρχει και σχετική συζήτηση στο φόρουμ  με το πότε κολλάμε. Μόνο αν ο διπλανός είναι τοποθετημένος <δ δεν μπορούμε να κολλήσουμε και μόνο μέχρι το κτίριο του. Δες άρθρο 14 ως ισχυει

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από τις σημειώσεις της κ.Λεμπεση το 2012.

Όταν το ανεγειρόµενο κτίριο βρίσκεται σε περιοχές που ίσχυε το συνεχές ή το µικτό σύστηµα δόµησης, το νέο κτίριο µπορεί να τοποθετείται σε επαφή µε το πλάγιο κοινό όριο ανεξάρτητα της θέσης και του χρόνου κατασκευής του κτίσµατος του όµορου οικοπέδου. –παρ.1.ε

--------------

Ερώτημα ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής.Μακεδονιας το 2013 ( Δεν έχω βρει την απάντηση που δοθηκε )

Θέμα: Θέματα που εξακολουθούν να χρήζουν διευκρινήσεων σχετικά με την εφαρμογή του Ν.4067/2012 – ΝΟΚ, του Ν. 4030/11 και του N. 4014/11.

Άρθρο 14. Παρ 1ε. Τήρηση αποστάσεων από όρια σε πρώην μικτό σύστημα δόμησης : Να διευκρινιστεί αν έχει εφαρμογή η παρ 1ε στο πρώην μικτό σύστημα δόμησης.

--------------

Γνώμη :

Εάν το κοινό όριο είναι πλάγιο για σένα και πλάγιο για τον ομμορο , δηλαδή έχετε κοινό πλάγιο όριο τότε πας με την παράγραφο ε του άρθρου 14 και είτε κολλάς είτε πας σε δ. Έχω την άποψη και ας με διορθώσει κάποιος συνάδελφος που έχει εμπειρία στα πρώην συστήματα δόμησης , ότι για τον πλάγιο ακάλυπτο στο πρώην μικτό υπήρχε  δικαιωμα επιλογής για το αν θα αφεθεί από το ένα πλάγιο όριο ή από το άλλο. Ως εκ τούτου δεν δεσμεύει για τήρηση απόστασης από το κοινό πλάγιο όριο. Ψαξτο όμως αυτό και με γραπτό ερώτημα. Η άποψη μου.

Παράγραφος 1ε Άρθρο 14.

ε) όταν το οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχές που προβλεπόταν, λόγω συστημάτων δόμησης που ίσχυαν πριν από την ισχύ του ν.1577/1985, η τοποθέτηση του κτιρίου σε επαφή με πλάγιο κοινό όριο, το κτίσμα μπορεί να τοποθετείται σε επαφή με το πλάγιο κοινό όριο ανεξάρτητα θέσης και χρόνου κατασκευής του κτίσματος του όμορου οικοπέδου.

--------------

 

Edited by dimitris11140
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.