Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θερμομόνωση Αεραγωγών - ΚΕΝΑΚ


aqua.ayor

Recommended Posts

Καλησπέρα στην ομάδα και καλό μήνα από αύριο. Θα ήθελα μια διευκρίνηση - άποψη από συναδέλφους μηχανολόγους ή και ενεργειακούς επιθεωρητές.
Σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ 20701-1 παρ 5.3 :
"Οι αεραγωγοί διανομής κλιματιζόμενου αέρα (προσαγωγής και ανακυκλοφορίας), που διέρχονται από εξωτερικούς χώρους (χώρους εκτεθειμένους στον εξωτερικό αέρα) των κτηρίων, διαθέτουν θερμομόνωση με λ=0,040 W/(m·K) και πάχος θερμομόνωσης τουλάχιστον 40 mm, ενώ για διέλευση σε
εσωτερικούς χώρους το αντίστοιχο πάχος είναι 30 mm"
Οταν αναφέρεται σε εσωτερικούς χώρους αφορά όλους τους εσ. χώρους ή μόνο τους μη κλιματιζόμενους - μη θερμαινόμενους; Η "μόνωση" με φελλοπολτό σε αεραγωγό εντός κλιματιζόμενου χώρου θα μπορούσε να είναι πρόβλημα κατα την εκδοση ΠΕΑ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
Link to comment
Share on other sites

Αφορά όλους τους εσ. χώρους, κλιματιζόμενους και μη κλιματιζόμενους ή και μη θερμαινόμενους

Το φελλοπολτό δεν το γνωρίζω σαν (σύνθετο) υλικό και τι θερμομονωτικές ιδιότητες έχει, ξέρω μόνο οτι έχει καλές ηχομονωτικές ιδιότητες.

Link to comment
Share on other sites

dib ευχαριστώ πολύ. Να υποθέσω κατ' αντιστοιχία ότι και  νέο εξωτερικό δίκτυο θέρμανσης σε διαμέρισμα πολυκατοικίας (λόγω αποκοπής από την κεντρική θέρμανση και  αυτόνομιση  με λεβητάκι αερίου) για το εξοικονομώ, θα πρέπει να είναι μονωμένο;

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, aqua.ayor said:

Ως εξωτερικό στην θέρμανση εννοούσα σε εσωτερικό χώρο, επίτοιχο.

 

Για γίνε πιο σαφής τι εννοείς....

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ dib συγγνώμη για την ασάφεια. Σε διαμέρισμα που έχει μπει στο εξοικονομώ (συνεπάγεται υποχρεωτική έκδοση ΠΕΑ), εγκαθίσταται νέος λέβητας αερίου απ' τον οποίον ξεκινούν νέοι σωλήνες προσαγωγής -  επιστροφής προς τα υφιστάμενα σώματα (τα οποία έχουν αποκοπεί από το δισωλήνιο δίκτυο της κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας). Αυτοί οι νέοι σωλήνες που τρέχουν επι τοίχου, εντός της κατοικίας, πρέπει να είναι μονωμένοι σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ; Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα συνάδελφε, κατά ΚΕΝΑΚ, το δίκτυο διανομής είναι το τμήμα απο το μηχάνημα παραγωγής θέρμανσης/ψύξης, έως το σημείο εισόδου του (στο τοίχο) του θερμαινόμενου/ψυχόμενου χώρου. Τα οριζόντια τμήματα των σωληνώσεων (που τρέχουν ψηλά στην οροφή) μέσα στη θερμική ζώνη, κατά παραδοχή (αν και δεν το διευκρινίζει), θεωρούνται και αυτά δίκτυο διανομής, ενώ τα κατακόρυφα τμήματα που κατευθύνονται στα θερμαντικά σώματα, είναι τμήματα διακλάδωσης και κατά παραδοχή δεν υποχρεώνει να είναι μονωμένα.

Εγω πάντως, θα απαιτούσα να μονωθούν και τα κατακόρυφα τμήματα. ώστε η θερμοκρασία εισόδου στα θερμαντικά σώματα, να είναι όσο το δυνατότερο πιο υψηλή.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεις στο θέμα για δίκτυο αεραγωγών και μετά ρωτάς για λέβητα αερίου. Κάπου έχεις μπερδευτεί. Άλλο το δίκτυο νερού κι άλλο το δίκτυο αέρα.

Link to comment
Share on other sites

alej ευχαριστώ για την παρέμβαση. Πράγματι το αρχικό ερώτημα αφορούσε την απαίτηση  μόνωσης αεραγωγών εντός κλιματιζόμενου - θερμαινόμενου  χώρου και στην συνέχεια ρώτησα συμπληρωματικά τον dib και για τις σωληνώσεις θέρμανσης, δεν μπερδεύτηκα, ευχαριστώ για τον χρόνο σου πάντως.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.