Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανή που κάνει θόρυβο σε κτήριο


alicejoss

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, 

Βρισκόμαστε σε μια πολυκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία αρχικά είχε βιομηχανική χρήση αλλά πλέον στις χρήσεις έχουν προστεθεί και γραφεία και καλλιτεχνικοί χώροι. Η οικοδομή έχει έναν ιδιοκτήτη οπότε δεν υπάρχει καταστατικό. 

Ένας από τους βιομηχανικούς χώρους στον 4ο όροφο κατέχει έναν αεροσυμπιεστή (παλιό μηχάνημα, πάνω από 100db) τον οποίο τον είχε εκτός οικοδομής (στον πρώτο όροφο πάνω από στοά). Ο πρώτος όροφος νοικιάστηκε και τον ενοχλεί ο θόρυβος. Ο ιδιοκτήτης του είπε να το βάλει στον χώρο του μέσα, ακριβώς δίπλα από τον δικό μας χώρο, γεγονός που ξέρουμε ότι θα μας ενοχλεί πολύ και δεν θα μπορούμε να δουλέψουμε.  Εμείς ζητήσαμε να πάει στο δώμα πάνω σε κατασκευή με ελαστικά εφέδρανα και κάποια ηχοπετάσματα ή στο μηχανοστάσιο αλλά αυτός του 7ου δεν θέλει γιατί θα τον ενοχλεί και απειλεί με μήνυση. Σίγουρα η μόνωση για εσωτερικό χώρο που χωρίζει το μηχάνημα από τον δικό μας μια απλή μεσοτοιχία είναι πολύ πιο δύσκολη και κοστίζει πάρα πολύ. Ενώ στο δώμα ή στο μηχανοστάσιο είναι αρκετά πιο εύκολο. Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να απαγορεύει την λειτουργία μηχανημάτων είτε στο μηχανοστάσιο είτε στο δώμα? Χρειάζεται κάποια ειδική άδεια? Ή είναι στο χέρι του ιδιοκτήτη? Εφόσον δεν υπάρχει καταστατικό μπορεί να λυθεί το θέμα με κάποια απόφαση?

Ευχαριστώ πολύ

 

Εχεις δηλώσει στο προφίλ σου ότι είσαι Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Ισχύει ή εκ παραδρομής το έβαλες?

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

τα μηχανήματα σε μια βιομηχανική εγκατάσταση πρέπει να βρίσκονται εντός του χώρου της επιχείρησης και ο χώρος πρέπει να έχει κύρια χρήση.

Επιπλέον ο θόρυβος στα όρια της εγκατάστασης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα καθοριζόμενα.  Σε βιομηχανικούς χώρους είναι 60db. Σε μικτούς λιγότερο.

Link to comment
Share on other sites

δεν γνωρίζω, σαν αλλαγή χρήσης πιο πολύ εννοούσα ότι παλιά είχε μόνο βιομηχανικούς χώρους και τώρα άρχισαν να νοικιάζουν γραφεία κτλ. δεν γνωρίζω αν υπήρχε ορισμένη χρήση και άλλαξε..

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.