Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βοήθεια με το myDATA για μπλοκάκια


Recommended Posts

Έκανα την δήλωση ΦΠΑ και στο τέλος μου έβγαλε τις διαφορές με το MYDATA (βασικά στα έξοδα)

Μην το ξεπερνάτε έτσι απλά αλλά δείτε μην έχετε κάνει κάποιο λάθος, ειδικά αν έχετε περάσει όλα τα έξοδα στο MYDATA....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 890
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο @waggelis έχει δίκιο με τον προβληματισμό του. Το θέμα mydata και λογιστική/φορολογική βάση δεν είναι τόσο απλό.

Ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές, λογιστικά χρεώνονται στο έτος που αφορούν (και όχι στο έτος που εκδόθηκε το ειδοποιητήριο) και φορολογικά στο έτος που πληρώθηκαν.

Αν δούμε τον χαρακτηρισμό στο mydata (Ασφαλιστικές Εισφορές Αυτοαπασχολούμενων (E3_585_007)) παρατηρούμε ότι θα τις προσυμπληρώσει στον πίνακα Ζ2, δηλαδή στην λογιστική βάση των εξόδων.

Συνεπώς οι εισφορές του Δεκεμβρίου 2021, είτε μπουν με ημερομηνία έκδοσης (~20/01/2022) είτε με ημερομηνία πληρωμής (~31/01/2022) θα περαστούν στο Ε3 ως λογιστική βάση του 2022 και όχι του 2021 όπως θα έπρεπε.

Άρα μήπως τελικά θα ήταν πιο σωστό να βάζουμε ως ημερομηνία έκδοσης τον μήνα αναφοράς των εισφορών; (κανονικά θα έπρεπε το mydata να έχει 2 πεδία ημερομηνίας για τον ΕΦΚΑ: "Μήνας αναφοράς" και "Ημερομηνία πληρωμής")

υγ. Ξέρω ότι πολλοί συνάδερφοι (αλλά και αρκετοί λογιστές δυστυχώς) δεν ασχολούνται με την λογιστική βάση και τις προσωρινές διαφορές (πίνακας Ε) και συμπληρώνουν απλώς τον πίνακα Ζ με τη φορολογική βάση. Παρόλα αυτά η υποχρέωση ορθής συμπλήρωσης του Ε3 παραμένει, ακόμα και για μικρές οντότητες, απ' όσο ξέρω...

 

edit: Μόλις βρήκα και αυτό που φαίνεται να συμφωνεί με την άποψή μου ότι ως ημερομηνία βάζουμε την τελευταία μέρα του μήνα στον οποίο αφορά το ειδοποιητήριο. (τελευταία ερώτηση: ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΦΚΑ, ΜΕ ΤΙ ΑΦΜ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ; Η ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Ή ΟΧΙ;

Η διαβίβαση για τις ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ θα γίνεται με το ΑΦΜ του ΕΦΚΑ που είναι 997072577.
Η διαβίβαση θα γίνεται είτε κάθε μήνα με ημερομηνία την τελευταία ημέρα του μήνα είτε με μία συγκεντρωτική εγγραφή στο τέλος του χρόνου.
Η διαβίβαση θα γίνει ασχέτως αν πληρωθεί ο ΕΦΚΑ ή όχι.
)

Edited by nikostzar
Link to comment
Share on other sites

On 10/30/2022 at 5:02 PM, Liberal said:

@nikostzar

Είδος παραστατικού: Παραστ. Εξαιρ. Οντοτήτων ημεδαπής/αλλοδαπής
Τύπος παραστατικού: ΕΦΚΑ

Γενικά στοιχεία παραστατικού
Χρησιμοποιείς αριθμό σειράς της επιλογής σου και συνεχόμενους αύξοντες αριθμούς. 
Για παράδειγμα, τον ίδιο αριθμό σειράς ανά έτος και 1,2,3 κλπ. για τις δόσεις του έτους. 
Ή τον ίδιο αριθμό σειράς για όλα τα έτη αποπληρωμής και ενιαία αρίθμηση για όλες τις δόσεις.
Ως ημερομηνία έκδοσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ημερομηνία πληρωμής ή λήξης.

Στοιχεία εκδότη
Συμπληρώνεις τον ΑΦΜ του ασφαλιστικού φορέα της ρύθμισης. 

Για τον χαρακτηρισμό επιλέγεις:
Κατηγορία: 2.5 Γενικά Έξοδα χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ
Είδος: Ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων (Ε3_585_007)

Ευχαριστώ για την απάντηση και επανέρχομαι στο θέμα των ρυθμίσεων εισφορών (120 δόσεις) με μερικές ακόμα ερωτήσεις:

1. Ως προς το ΑΦΜ, ποιος είναι ο ασφαλιστικός φορέας της ρύθμισης; ΕΦΚΑ; ΚΕΑΟ; ΤΣΜΕΔΕ/ΤΕΑΜΕΔΕ;(η ρύθμιση αφορά παλιά χρέη ΤΣΜΕΔΕ και επικουρικού)

2. Τα ποσά των δόσεων περιέχουν και τόκους, οι οποίοι δεν εκπίπτουν. Περνάμε μικρότερο ποσό (μόνο τις εισφορές) ή το βάζουμε ολόκληρο και χαρακτηρίζουμε κάπως τους τόκους ώστε να μην περαστούν στο Ε3;

3. Με τον χαρακτηρισμό "Ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων (Ε3_585_007)"  θα περαστούν τα ποσά στην λογιστική βάση (πίνακας Ζ του Ε3) του έτους πληρωμής. Αυτό όμως, σύμφωνα με όσα έγραφε εδώ παλιά ο georgegaleos, είναι λάθος. Λογιστικά έχουν υπολογιστεί στα έτη που αφορούν ή στο έτος που ξεκίνησε η ρύθμιση και μόνο φορολογικά πρέπει να υπολογιστούν στο έτος πληρωμής. Άρα μήπως δεν πρέπει να περαστούν καθόλου στο mydata ή μήπως πρέπει να χαρακτηριστούν κάπως αλλιώς ώστε να μην περαστούν στον πίνακα Ζ του Ε3;

(συγγνώμη για το διπλό post αλλά θεώρησα καλύτερο να διαχωρίσω τα 2 θέματα συζήτησης)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να συνεχίσω την "συζήτηση" μετά τις παρατηρήσεις των συμφορουμιτών , αφού το υπουργείο δεν λέει να δώσει εξηγήσεις ακόμη και σε απλά πράγματα. 

Παραδοχές :

1.Όλες οι οντότητες οφείλουν να παρακολουθούν την λογιστική και φορολογική βάση της δραστηριότητάς τους.

2. Η λογιστική βάση διαμορφώνεται με βάση την αρχή του δεδουλευμένου , δηλ. οι δαπάνες που έγιναν μέσα στη χρήση (1.1.-31.12) βαρύνουν αυτήν και δεν μεταφέρονται . 

3.Άλλο πράγμα όμως η λογιστική βάση και  άλλο η φορολογική (δηλ. τι  εκπίπτει) 

4. Ο πίνακας Ζ του Ε3 ,που σωστά ανέφερε παραπάνω ο συμφορουμίτης nikostzar ,αφορά την λογιστική βάση της οντότητας , και σε αυτόν μεταφέρονται οι αντίστοιχες λογιστικές εγγραφές , όπως προκύπτουν από τα βιβλία μας 

5. Στην περίπτωση που έχουμε προσωρινές διαφορές μεταξύ των δυο βάσεων πρέπει να συμπληρώσουμε τον πίνακα Ε του Ε3 (αυτό αφορά τα απλογραφικά βιβλία , δηλ. εμάς την μαρίδα που λένε και οι λογιστές) 

6.Κλασσικό παράδειγμα προσωρινών διαφορών είναι οι ασφαλιστικές εισφορές , ειδικότερα του Δεκεμβρίου κάθε χρόνου ,που πληρώνονται τον Γενάρη του επομένου.

7.Λογιστικά τις καταχωρούμε με ημερομηνία 31.12. κάθε χρήσης (π.χ.2022) , διότι διαφορετικά παραβιάζουμε την αρχή του δεδουλευμένου , αλλά επειδή τις πληρώσαμε τον γενάρη του επομένου ΔΕΝ μπορούμε να τις εκπέσουμε (Φορολογικά) το 2022 αλλά το 2023 (τα έτη είναι ενδεικτικά) .Οπότε προκύπτουν προσωρινές διαφορές και πρέπει να συμπληρωθεί ο πίνακας Ε.

8. Το ειδοποιητήριο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών δεν είναι φορολογικό έγγραφο απλά ειδοποίηση , που σε μεταγενέστερο χρόνο ,π.χ. Γενάρη 2023 , σου λέει ποιές ήταν οι οφειλές σου για προγενέστερο χρόνο , πχ Δεκέμβρη 2022 ,γιαυτό και γράφει επάνω αριστερά (αν θυμάμαι καλά ) 12/2022 . 

9.Πάντως και λογιστές που ρώτησα (υπήρχε και μια σχετική αρθρογραφία στο taxheaven) η απάντηση που έλαβα ήταν οτι   οι εισφορές στο mydata θα περαστούν στον μήνα που αφορούν , ΔΗΛ. θα περαστούν με ημερομηνία έκδοσης 31.12.2022  για να "χρεωθούν" στο αντίστοιχο έτος , ανεξάρτητα από την ημερομηνία που φέρει το ειδοποιητήριο . 

Τώρα είναι έτσι , δεν είναι , αφού δεν υπάρχουν εγκύκλιοι , όλα είναι ρευστά . Τόσο δύσκολο τους ήταν να βγάλουν μια εγκύκλιο . Με τα έξοδα γενικά θα βγουν πολλά θέματα . Γιαυτό οι πρόεδροι των επιστημονικών συλλόγων ( ΤΕΕ ,ΔΣΑ, Συμβολαιογράφοι) είχαν πει φτιάξτε και μια "εξοδολογιέρα" κατά το "τιμολογιέρα .

Μακρυγόρησα λίγο ,αλλά είναι σοβαρό το θέμα , γιατί δεν θέλουν και πολύ στο υπουργείο να αρχίσουν να ρίχνουν πρόστιμα. 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

Μια ερώτηση επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι. Εγώ που είμαι ελ. επαγγελματίας (σε καθεστώς μισθωτού φορολογικά), πλήρωσα ΕΦΚΑ κάθε μήνα το 2022. Για να το βάλω σαν έξοδα στην ερχόμενη φορολογική δήλωση μπορώ να το κάνω κάπου συγκετρωτικά τότε;

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, nikostzar said:

Η διαβίβαση για τις ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ θα γίνεται με το ΑΦΜ του ΕΦΚΑ που είναι 997072577.
Η διαβίβαση θα γίνεται είτε κάθε μήνα με ημερομηνία την τελευταία ημέρα του μήνα είτε με μία συγκεντρωτική εγγραφή στο τέλος του χρόνου.
Η διαβίβαση θα γίνει ασχέτως αν πληρωθεί ο ΕΦΚΑ ή όχι.

σε αντιπαράθεση με το σχόλιο του συναδέλφου

On 1/19/2023 at 1:07 PM, Βρασίδας said:

Υπογραμμίζω (για όσους παρακολουθούν το θέμα) ότι δεν καταχωρούμε το ειδοποιητήριο αλλά την πληρωμή.

Αφού ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για τις χρήσιμες πληροφορίες, να απορήσω:

Η φαινομενική διαφορά στο νόημα των παραπάνω σχολίων να υποθέσω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι η φορολογική και λογιστική βάση διαφέρουν; Και ότι ίσως τελικά τα εν λόγω σχόλια δεν διαφέρουν στην ουσία τους και δεν δημιουργούν διαφορετική οδηγία;

Πάντως στην πράξη προσπαθώ να ξεκαθαρίσω τα εξής:

  • Για κάποιον σαν και εμένα που έχω κάνει άναρχες πληρωμές στον ΕΦΚΑ, δηλ. όχι κατάθεση κάθε μήνα υπέρ ΕΦΚΑ, που σαν ποσό να αντιστοιχεί στην τρέχουσα εισφορά βάσει ειδοποιητηρίου. Μπορώ να δημιουργήσω ένα παραστατικό εξόδων με ημερομηνία την 31-12-2022 και ποσό ποιο; α)Των συνολικών εισφορών που θα έπρεπε να κατατεθούν για το 2022 (12 μήνες * Μηνιαία εισφορά) ή β)το συνολικό ποσό των πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί (οι οποίες μπορεί να εμπεριέχουν και τόκο εκπρόθεσμης πληρωμής); (λογικά καταλαβαίνω το "α"). Μήπως γ) κάτι άλλο;
  • Στις περιοδικές ΦΠΑ, ανεξάρτητα από την απάντηση στο προηγούμενο, ως έξοδα θα μπουν τα ποσά που έχουν κατατεθεί/πληρωθεί υπέρ ΕΦΚΑ/Κ.Ε.Α.Ο. και όχι των εισφορών που οφείλονται για το 2022 (12*μήνα); (Η περιοδικές καταλαβαίνω αφορούν στη φορολογική βάση)
  • Να υποστηρίξω τους προβληματισμούς του συναδέλφου @nikostzar πιο πάνω. Δηλ, ως προς Κ.Ε.Α.Ο. κλπ. Εφόσον αυτές αφορούν και σε παλαιότερα έτη (προ 2022) παίζει κάποιο ρόλο αυτό στις ημερομηνίες των παραστατικών στο mydata; Γϊνεται μπέρδεμα; Τόκοι/πρόστιμα καταχωρούνται διαφορετικά; Μήπως καθόλου; Ας μη μπερδέψω και ΕΤΕΑΕΠ, γιατί δεν θυμάμαι τί ακριβώς έχει γίνει και με αυτό το θέμα.
  • Εϊναι λύση ή μη εφαρμόσιμη απλούστευση να πω ότι για το mydata δημιουργούμε παραστατικά που να αντιστοιχούν στις οφειλόμενες εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ (χωρίς τόκους) και οι πληρωμές τους, οι τόκοι τους και οι βεβαιωμένες στον ΚΕΑΟ οφειλές αφορούν σε άλλες υποχρεώσεις (Ε3, περιοδικές ΦΠΑ, άλλο);

 

Edited by tettris
Link to comment
Share on other sites

Το αν οι πληρωμές είναι άναρχες ή όχι αφορά την δυνατότητα έκπτωσής τους (φορολογική βάση) 

Η βασική αρχή είναι : Λογιστική βάση = π.χ. 285Χ12 (μικρότερη  κλάση ΕΦΚΑ Χ 12 μήνες ) . Η εγγραφή αυτή στα "βιβλία" (ουσιαστικά είναι φύλλα excel σήμερα) μπορεί να γίνει στο τέλος κάθε μήνα ή σε μια εγγραφή στο τέλος του χρόνου .Οι περισσότεροι λογιστές που έχω ρωτήσει τις κάνουν σε μια εγγραφή για να μην γράφουν  και συμπληρώνουν κάθε μήνα . 

Θα εκπέσεις όμως την δαπάνη φορολογικά το έτος της πληρωμής της ,και έτσι θα προκύψουν προσωρινές διαφορές , γιαυτό είναι σχεδόν αδύνατο να γλυτώσεις την συμπλήρωση του πίνακα Ε στο Ε3.

Εξάλλου οι εισφορές ,όπως και το ενοίκιο και κοινόχρηστα ανήκουν στην κατηγορία "ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ" .Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι δεν επηρεάζει την φορολογία ΦΠΑ .

Παλιότερα ένας φοροτεχνικός μου είχε πει , ότι στα "βιβλία" καλό θα ήταν να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις στήλες για τις δαπάνες ,μια για "Δαπάνες χωρίς ΦΠΑ" , μια για "Δαπάνες με ΦΠΑ " και μια "Αναλογούν ΦΠΑ"

Προσοχή , υπάρχουν περιπτώσεις που το ενοίκιο έχει ΦΠΑ , αλλά αυτό αφορά τα διπλογραφικά και δεν νομίζω να ενδιαφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία.

Μιλώντας με έναν ελεγκτή μεγάλης Δ.Ο.Υ. πριν κάποια χρόνια , μου είχε πει , ότι ο έλεγχος ξεκινά πάντα από το τι έχεις περάσει στα βιβλία (Λογιστική βάση) . Μετά ελέγχεται αν σωστά τα εξέπεσες και φορολογικά (με βάση την τριπλή αρχή του ΚΦΣ δηλ. α.) πραγματική (οχι εικονική ) δαπάνη , β.)  εγγραφή της δαπάνης στα βιβλία , και γ.)  πραγματική  καταβολή της με αντίστοιχο παραστατικό. 

Το τι θα αναμορφώσεις είτε προσωρινά είτε οριστικά ( με τον πίνακα αναμόρφωσης του Ε3) γίνεται  κατ΄ αρχήν με  πρωτοβουλία και ευθύνη της ίδιας της οντότητας , που ελέγχεται όμως από τους ελεγκτές .

Σε κάθε περίπτωση ρωτήστε και λογιστές (κατηγορίας Α' ) γιατί δυστυχώς το θέμα με το mydata είναι ρευστό ακόμα και ειδικά στο θέμα των εξόδων στον αέρα ελλείψει εγκυκλίων.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Κατανοητά τα υπόλοιπα και συγνώμη για την εκτός θέματος ερώτηση:

Το γεγονός

2 hours ago, waggelis said:

Εξάλλου οι εισφορές ,όπως και το ενοίκιο και κοινόχρηστα ανήκουν στην κατηγορία "ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ" .Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι δεν επηρεάζει την φορολογία ΦΠΑ .

συνεπάγεται πως οι "δαπάνες χωρίς ΦΠΑ" δεν δηλώνονται καθόλου στην περιοδική ΦΠΑ (μόνο στο mydata για όταν γίνει η φορολογική δήλωση) ή ότι μπαίνουν σε πεδίο της περιοδικής από το οποίο δεν εκπίπτει ΦΠΑ;

Ο λογιστής μου δεν μου εξηγεί πάντα όλες τις απορίες, αλλά επίσης θα ήθελα και προσωπικά να έχω μια έστω γενική, αλλά σωστή κατεύθυνση στο μυαλό μου για το τί δηλώνω. Εξάλλου δεν είναι και τόσο πολλά τα θέματα των απλών μηχανικών. Και δεν αμφιβάλλω ότι κάπου στο φόρουμ είναι απαντημένες οι περισσότερες απορίες, αλλά είπα να ρωτήσω με την ευκαιρία αυτή, όπου λόγω mydata επαναπροσδιορίζονται κάποια θέματα και μας δίνετε τόσο χρήσιμες οδηγίες.

Link to comment
Share on other sites

Δύο σημειώσεις, με ειλικρινή σεβασμό προς τους προλαλήσαντες:
Πρώτον· υπερανάλυση της υπεραναλύσεως, ω υπερανάλυση.
Δεύτερον· ορισμένοι συνάδελφοι έχουν αναλάβει (εθελοντικά) καθήκοντα συντονιστή και όχι αστυφύλακα.
Μπορούμε και μόνοι μας να μην χαλάμε την ομαλή ροή με εκτός θέματος συζητήσεις.

Στο myDATA (γενικά, για όλα τα έσοδα και έξοδα) διαβιβάζουμε τις λογιστικές εγγραφές (τις εγγραφές στο βιβλίο εσόδων-εξόδων ή, αλλιώς, τη λογιστική βάση).
Πάνω απ' όλα ισχύει η αρχή της σημαντικότητας, δηλαδή επιτρέπεται η παρέκκλιση από ορισμένες λογιστικές αρχές αν τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα που θα προκύψουν είναι αμελητέα.

Για τις ασφαλιστικές εισφορές:
Διαβιβάζονται οι εγγραφές του βιβλίου εσόδων-εξόδων οι οποίες ακολουθούν τις ημερομηνίες έκδοσης των ειδοποιητηρίων και τα αναγραφόμενα επ' αυτών ποσά.
Για το 2023 (επί παραδείγματι) θα είναι δώδεκα εγγραφές:
Εισφορές 12/2022 με ημερομηνία έκδοσης Ιανουαρίου 2023.
Εισφορές 01/2023 με ημερομηνία έκδοσης Φεβρουαρίου 2023.
…………………………………………………………………………………………………
Εισφορές 11/2023 με ημερομηνία έκδοσης Δεκεμβρίου 2023.   

Εάν καταχωρούνται με άλλον τρόπο οι εισφορές στο βιβλίο εσόδων-εξόδων, πρέπει να ακολουθηθεί ο ίδιος τρόπος και για τη διαβίβαση στο myDATA.
Κάποιοι λογιστές κάνουν μία συγκεντρωτική εγγραφή με ημερομηνία 31/12.

Φροντίζοντας να είναι ίσο το συνολικό ποσό των πληρωμών εντός του 2023 με το σύνολο των ποσών των δώδεκα εγγραφών που μόλις περιέγραψα, ξεμπερδεύουμε με τις ασφαλιστικές εισφορές.
Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε προσωρινές διαφορές λογιστικής και φορολογικής βάσης, οπότε θα ταλαιπωρούμαστε με τον αντίστοιχο πίνακα του Ε3 και με τακτοποιητικές εγγραφές για το myDATA.

Όταν υπάρχουν δόσεις ρύθμισης οφειλών καταχωρούνται είτε με την ημερομηνία πληρωμής είτε με την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής, αφού δεν υπάρχει ημερομηνία έκδοσης ειδοποιητηρίου.
Οι προσαυξήσεις δεν εκπίπτουν και γι' αυτό πρέπει να αναμορφωθούν εάν στο βιβλίο καταχωρούμε το άθροισμα εισφορών και προσαυξήσεων (τακτοποιητική εγγραφή για το myDATA).
Εάν καταχωρούμε μόνο το καθαρό ποσό, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο.

Η λογιστική αντιμετώπιση των ασφαλιστικών εισφορών ως προς την καταχώρησή τους στο βιβλίο εσόδων-εξόδων, η φορολογική αναμόρφωση και το Ε3, η συμπλήρωση της περιοδικής δήλωσης, η λεπτομερής ανάλυση της λογιστικής βάσης κτλ. είναι εκτός θέματος.
Προτείνω να συνεχίσουμε εντός θέματος και να σεβαστούμε τους συναδέλφους που προσπαθούν να παρακολουθήσουν.

Edited by Μιστόκλης
  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Καθότι μπλοκάκιας με υπαγωγή (ασφαλιστικά στο άρθρο 39, παρ.9) δεν μου εκδίδει ο ΕΦΚΑ ειδοποιητήρια εισφορών (αφού μου παρακρατά ο εργοδότης τις εισφορές) και στο mydata περνάω τις εισφορές αυτές ως "Κρατήσεις" όταν περνάω το τιμολόγιο εσόδων. ΟΜΩΣ, κατά το επόμενο έτος βγαίνει το ειδοποιητήριο εκκαθάρισης (10ευρώ υπέρ ανεργίας Χ 12 μήνες = 120 ευρώ). 

Ερώτηση:

To εκκαθαριστικό με ημ/νία έκδοσης 23/11/2022 έχω προθεσμία μέχρι αύριο να το περάσω (σύμφωνα με τα όσα έχουν αναλυθεί παραπάνω για την καταχωριση του ΕΦΚΑ στο mydata), σωστά?

Το περσινό εκκαθαριστικό όμως με ημ/νία 27/10/2021 μπορώ να το καταχωρίσω τώρα ή πρέπει να κάνω "Καταχώριση Παράλέιψης/Απόκλισης" (μιας και έχω χάσει την προθεσμία)?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.