Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ


ΚΑΛΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

Εχετε δει κάπου τον ορισμό της "μονιμης εγκατάστασης" θέρμανσης που είναι προυπόθεση για την αυτονόμηση ενός διαμερίσματος από την κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας;  

Π.χ. σε νόμους για την προώθηση του φυσ. αερίου αναφέρει ότι ο επίτοιχος λέβητας αερίου θεωρείται μόνιμη εγκατάσταση.

Τα αυτόνομα διαιρούμενα κλιματιστικά θεωρούνται; Σε προφορική απάντηση από μηχανικό πολεοδομίας μου είχε απαντήσει ότι πρέπει να έχει εγκαταστημένο κάποιο μόνιμο δίκτυο διανομής.

Link to comment
Share on other sites

πού γινεται χρηση του ορου "μονιμη εγκατασταση"???

«5. Για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερες από μία οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των συνιδιοκτητών για την αλλαγή του συστήματος κεντρικής θέρμανσης και τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου ή την εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης ή γεωθερμίας ή αντλιών θερμότητας ή άλλου συστήματος θέρμανσης λαμβάνονται, εφόσον προκύπτει ότι η πιο πάνω αλλαγή βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτιρίου σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Ε.Ν.Α.Κ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κατ΄ αρχήν αναφέρεται στον Κανονισμό Κατανομής Δαπανών του 1985 άρθρο 3.3.1 "Ιδιοκτησίες στις οποίες παρέχεται η δυνατότητα ... και που διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση ..." και στον Ν 3175/2003 (Α207) άρθρο 9.11 "και διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης με χρήση αερίων καυσίμων" και στον 4495/2017 άρθρο 127.1 πιο κάτω από το απόσπασμα που αναφέρεις ¨Και στην περίπτωση αυτή πρέπει να προκύπτει ότι η ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα..."  

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, ΚΑΛΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ said:

............ Σε προφορική απάντηση από μηχανικό πολεοδομίας μου είχε απαντήσει ότι πρέπει να έχει εγκαταστημένο κάποιο μόνιμο δίκτυο διανομής.

Σου εξήγησε ο μηχανικός τι εννοεί με το μόνιμο δίκτυο και πως σχετίζεται με την αυτονόμηση θέρμανσης?

Γιατί ένα σύστημα θέρμανσης, μπορεί να έχει δίκτυο διανομής (αν η συσκευή θέρμανσης να είναι σε κάποια απόσταση απο τη θερμική ζώνη (σε κάποιο άλλο χώρο), αλλά μπορεί και να είναι έξω απο το τοίχο της θερμικής ζώνης οπότε θεωρείται τοπικό σύστημα.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

να τα παρουμε με την σειρα

- το 5α αναφερεται σε αντικατασταση ολης της οικοδομης...

- Το 5β αναφερει ρητα, οτι για την "μονιμη αποσυνδεση", μεμονωμενων ιδιοκτησιων

ποιες ειναι οι επιτρεπομενες νεες "λειτουργιες"

Φυσικο αέριο, αυτονομο συστημα,  γεωθερμία,  αντλιες θερμοτητας ή ό,τι άλλο αυτονομο συστημα,

υπο τον όρο οτι:

"Και στην περίπτωση αυτή πρέπει να προκύπτει ότι η ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα της ιδιοκτησίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Ε.Ν.Α.Κ.)."

 Αυτο που ερευναται ειναι εάν "κατα ΚΕΝΑΚ επιφερει βελτιωση της ενεργειακης αποδοτικοτητας".

Θεωρω οτι ως επι το πολύ ετεθη αυτο το, και  αυτονόητο,  "μονιμη" ως προς την εγκατασταση.

Παντως,

δεν προκυπτει απο πουθενα οτι δεν ειναι "μόνιμη" εγκατασταση μια αντλια θερμοτητας ή τα αιρ κοντισιον, αφου περιγραφονται αναλυτικα στο αρθρο.

Ουτε αντιλαμβανομαι αυτο που σου ειπε  για " μόνιμο δίκτυο διανομής. "

[όπως προανεφερε και ο dib]

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον ήθελε να κάνει μία αντιπαραβολή μεταξύ ενός δικτύου θέρμανσης με θ. σώματα που όταν αποχωρήσεις από το διαμέρισμα δεν θα τα πάρεις μαζί σου και τα αυτόνομα κλιματιστικά που μπορείς εύκολα να τα αποξηλώσεις και να τα πάρεις. Αυτό το παράδειγμα μου έφερε.

Δηλαδή αν φύγω από το διαμέρισμα και πάρω τα κλιματιστικά μαζί μου το διαμέρισμα θα μπαινοβγαίνει στην κατανομή δαπανών της κεντρικής θέρμανσης ανάλογα με το αν ο νέος ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής βάζει ή όχι κλιματιστικά; Και αν αυτά δεν καλύπτουν όλους τους χώρους;

Για αυτό το λόγο ρωτάω αν κάπου υπάρχει κάποιος ορισμός της "μόνιμης εγκατάστασης", επειδή χωράει πολύ νερό στη συζήτηση του τι είναι και τι δεν είναι μόνιμη.

Link to comment
Share on other sites

μην τρελαθούμε τώρα και παίζουμε με τις λέξεις. Μόνιμο είναι κάτι που δεν μετακινείται, είναι σταθερά εγκατεστημένο σε αντίθεση με το φορητό. Φορητό είναι η ηλεκτρική σόμπα ή ένα αερόθερμο όχι το κλιματιστικό.  Προφανώς και μπορείς να το ξηλώσεις και το μεταφέρεις αλλού. Το ίδιο όμως μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο Κανονισμός Κατανομής Δαπανών όμως αναφέρεται ρητά σε "ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση" και όχι "σταθερή" και το "μόνιμο" έχει και την έννοια του χρόνου και δεν είναι το ίδιο με το σταθερό.

Λογικό είναι αυτό που αναφέρεις αλλά επειδή είναι σε κυριλέ πολυκατοικία με διάφορους περίεργους ιδιοκτήτες και μπορεί να καταλήξουν σε δικαστήρια, θα κολλήσουν στην ερμηνεία του όρου. 

Link to comment
Share on other sites

ξαναλέω παίζουμε με τις λέξεις.

Η λέξη μόνιμο (σύστημα) αναφέρεται στην ΤΟΤΕΕ για την πυρόσβεση. Οπότε μπορείς να κάνεις αναγωγή και στα υπόλοιπα.

Τώρα αν καταλήξεις σε ένα δικαστήριο όπου ο αντίδικος δικηγόρος θέλει να τρολάρει και πέσεις σε άσχετο δικαστή που δεν θα ακούσει τον τεχνικό σύμβουλο, εε τι να σου πω....

Edited by maneni
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.