Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέο τέλος 5% επι του προϋπολογισμού για την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών σε εκτός σχεδίου περιοχή


Recommended Posts

  • 5 months later...
  • 6 months later...

σε νέα άδεια αποθήκης εκτός σχεδίου 5%Χπρουπολογιμου έργου = 53 ευρώ, ο υπάλληλος μου είπε άλλαξε αυτό και το ελάχιστο ποσό είναι 250 ευρώ. Μπορείτε να μου πείτε σε ποιο νόμο το γράφει διότι δεν το συγκράτησα.

Ευχαριστώ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αντισταθμιστικό περιβαλλοντικό τέλος

Το προβλεπόμενο τέλος υπέρ του Πράσινου Ταμείου της παρ. 1 του άρθρου 32 του ν.4759/2020,για τη χρηματοδότηση δράσεων στις εκτός σχεδίου περιοχές που αντισταθμίζει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, ύψους πέντε τοις εκατό (5%) επί του κόστους του συμβατικού προϋπολογισμού του έργου της οικοδομικής άδειας ή πέντε τοις χιλίοις (5%) στην περίπτωση που γίνεται χρήση αναλυτικού προϋπολογισμού, επιβάλλεται μόνο στα γήπεδα της παρ.1 του άρθρου 32 τα οποία εμπίπτουν σε περιοχές που στερούνται οποιουδήποτε σχεδιασμού. Το τέλος καταβάλλεται σε όλες τις περιπτώσεις κατασκευών για τις οποίες εκδίδεται οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως εάν με αυτές δημιουργείται επιφάνεια δόμησης ή όχι. Το αντισταθμιστικό περιβαλλοντικό τέλος δεν ζητείται σε περιπτώσεις αδειοδότησης οικοδομικών εργασιών, η εκτέλεση των οποίων προϋποθέτει την έκδοση Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας. Σημειώνεται ότι για τα γήπεδα εκτός σχεδίου που βρίσκονται εντός περιοχών NATURA, καθώς επίσης και για εκείνα που βρίσκονται εντός της ζώνης των 800μ. αλλά δεν καταλαμβάνονται από τις ευνοϊκές διατάξεις του π.δ/τος της 6.12.1982 με αποτέλεσμα να εμπίπτουν στις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης, καταβάλλεται σε περίπτωση εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών για τις οποίες απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας, το απαιτούμενο τέλος υπέρ του Πράσινου Ταμείου.

πηγη

ΥΠΕΝ: Όλη η εγκύκλιος για εκτός σχεδίου δόμηση και τέλος οικοδομικών αδειών - ECOPRESS

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Προς το παρόν δουλεύουν και τα δύο, αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την εφαρμογή, η οποία φαίνεται πολύ πιο περίπλοκη από το να κάνεις απλά μια κατάθεση και να τελειώνεις... 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 8/12/2023 at 12:35 ΜΜ, csimeon said:

Tο πράσινο ταμείο το πληρώνει ο πελάτης με το IBAN GR5401000240000000026133793 ή πλεον με το greenpay.gr ;  ή όποιο από τα δύο;

Από το GREENPAY για πληρωμή αναλυτικού προϋπολογισμού στην ταυτότητα οφειλής έχει άλλο IBAN το οποίο τελειώνει σε 266338 και πρέπει στην κατάθεση να αναγράφεις το κωδικό ταυτότητας οφειλής πριν από άλλες πληροφορίες!   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.