Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θλιπτική αντοχή μανδύα σκυροδέματος


 

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

Είμαι νέος στο κομμάτι των επισκευών και ενισχύσεων κατασκευών Ο.Σ, και η ερώτησή μου αφορά στους μανδύες σε υφιστάμενα υποστυλώματα. Γνωρίζω ότι ο μανδύας θα πρέπει να είναι ανώτερης θλιπτικής αντοχής από το υφιστάμενο σκυρόδεμα ή ίσης.  Υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο όσο αφορά στη θλιπτική αντοχή του μανδύα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;  Για παράδειγμα, εάν εκτιμούμε πως το υφιστάμενο κτίριο έχει σκυρόδεμα C16/20, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επισκευαστικό για την κατασκευή του μανδύα με αντοχή 50 MPa; Υπάρχει κάποια αντίστοιχη διάταξη στον ΚΑΝΕΠΕ που να απαγορεύει μία μεγάλη διαφορά μεταξύ υποστρώματος και μανδύα όσο αφορά στη θλιπτική αντοχή; 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Το βασικοτερο ειναι το μετρο ελαστικοτητας.

Αν θες να χρησιμοποιησεις ολη την διατομη σε θλιψη θα πρεπει να ταυτιζονται ή να ειναι πολυ κοντα το παλιο με το νεο σκυροδεμα.

Ενα θεμα επισης ειναι η επιρροη του χρονου στο μετρο ελαστικοτητας του παλιου σκυροδεματος, προκειμενου να μπορεις να το εκτιμησεις οσο το δυνατον καλυτερα. 

Αν εχουν διαφορετικα μετρα ελαστικοτητας η θλιψη θα συγκεντρωθει σε αυτο με το μεγαλυτερο μετρο ελαστικοτητας.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.